Je bent hier: 

DASA DEVOPS

Global Project Performance beschikt als Accredited Training Organisation (ATO) en Accredited Consulting Organisation (ACO) over een complete portfolio van DASA DEVOPS oplossingen waaronder trainingen en consultancy.

In de rechterkolom van deze pagina treft u de link naar de beschrijvingen van onze trainingen en implementatiediensten.

Global Project Performance werkt voor Top Organisaties

Global Project Performance levert al meer dan 10 jaar  praktische en kosten efficiënte oplossingen voor top organisaties in de publieke en private sector bij de professionalisering van Project Portfolio Management, Agile- en Lean- Management, Leiderschaps- en Competentieontwikkeling, en Inhuur van Professionals.

logos3

Over DEVOPS: Development & Operations

DEVOPS staat voor de combinatie van Development en Operations. Met de grote opkomst van Agile productontwikkeling is ook de noodzaak ontstaan om ontwikkelde software snel en naadloos beschikbaar te kunnen maken voor organisaties en haar gebruikers (release en configuratie). Om dit mogelijk te maken is het nodig dat ontwikkelaars en operations hun werkzaamheden voortdurend en goed op elkaar af stemmen.

DEVOPS levert de kennis en vaardigheden die nodig zijn om dit te realiseren en ondersteunt het ontwikkelen van een “energized change culture” waarin de verschillende teams optimaal samenwerken om de gemeenschappelijke klant optimaal van dienst te zijn.

Doelen van DEVOPS

De doelen van DEVOPS omspannen de complete “development pipeline” en hebben onder meer betrekking op:

  • Verhogen van de frequentie van deployment.
  • Snellere time to market.
  • Lagere faalratio van nieuwe releases.
  • Kortere lead time tussen “fixes”.
  • Versnelde gemiddelde hersteltijd.

Organisaties als Netflix, Spotify en Facebook lopen voorop in deze ontwikkeling transformeren IT zeer succesvol door DevOps pricipes te implementeren. De volgende successen worden zelfs geclaimd: 200 keer sneller software deployment, 30 keer hogere deployment frequentie en een change succesrate die 60 keer hoger ligt. Met deze uitkomsten zijn organisaties veel beter in staat om hun prestaties te verbeteren.

Over DASA & het DASA Competentiemodel

DASA staat voor de DEVOPS Agile Skills Association. De missie van DASA is om te zorgen dat organisaties wereldwijd kunnen beschikken noodzakelijke kennis, vaardigheden en competenties van DEVOPS. DASA doet dit door het definieren van aan rollen gekoppelde competenties die zijn toe te wijzen aan 4 skills Areas, 8 Knowledge Areas en een leerpad. Succesvolle DEVOPS teams slagen erin om te zorgen dat op teamniveau alle competenties voor succes beschikbaar zijn.

DASA DEVOPS Groeimodel

DASA heeft het onderstaande volwassenheidsmodel ontwikkeld waarbij de basis wordt gevormd door de DASA DEVOPS Fundamentals training. Global Project Performance ondersteunt uw organisatie en haar teams in alle stappen naar prestatieverbetering.

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.