Implementatie

Microsoft PPM, Project Server en MS Project, Tooling Principal Toolbox

Planningspakketten hebben over het algemeen veel meer functionaliteiten en mogelijkheden dan u nodig hebt. Daarom stellen we in onze dienstverlening uw organisatiebehoeften en gebruikers centraal. Dit levert een prettige User Experience op en resulteert in grip op voortgang, resources, kosten, afhankelijkheden en baten.

Vaak wachten organisaties lang voordat ze externe hulp inschakelen. Hierdoor wordt er veel kostbare tijd verspilt in het uitzoeken van knelpunten. Met een zeer beperkte inzet, vaak slechts een paar workshops van een dagdeel, zijn onze MS Project specialisten in staat om flinke verbeteringen door te voeren in goede samenwerking met uw teams. Op deze pagina kunt u kennis nemen van enkele voorbeelden.

power bi

Heineken International: Inhouse training MS Project maatwerk

Global Project Performance is huisleverancier voor Heineken International in het kader van alle project-, programma- en portfoliomanagement gerelateerde trainingen. In het kader van een internationaal project hebben wij PMO’ers opgeleid voor de inzet van MS Project bij het maken van planningen en voortgangsrapportages.

Een investering in een training van een dag wordt veelvoudig terugverdiend doordat deze professionals niet eindeloos hoeven te worstelen met het pakket. In de plaats daarvan leren ze hoe je uniforme templates maakt voor planningen en rapportages, welke functies je wel en niet nodig hebt (de mogelijkheden zijn oneindig), en hoe je een rapportage efficiënt kunt maken en op aantrekkelijke wijze kunt presenteren.

Deutsche Bank : MS Project Expert training voor PMO

Deutsche Bank biedt de Nederlandse markt Investment Banking, Commercial Banking, Asset Management en Wealth Management. De bank heeft in Nederland ruim 800 medewerkers verdeeld over vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Als grootste internationale bank in Nederland speelt Deutsche Bank een belangrijke rol in het faciliteren van Nederlandse bedrijven bij complexe en grensoverschrijdende financiële vraagstukken.

Voor de PMO’ers van Deutsche Bank verzorgde Global Project Performance inhouse maatwerktraining om de Project Management Officers uit te rusten met diepgaande kennis en praktische toepassingen van MS Project.

DB

Scholten Awater : Incompany MS Project training voor Projectmanagers

Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Wij ontzorgen grote organisaties met alle denkbare diensten rondom hardware: advies & voorbereiding, techniek & configuratie, logistiek & installatie en garantie & onderhoud. Als grootste merkonafhankelijke IT-hardware dienstverlener van Nederland leveren wij alle A-merken tegen uitstekende condities. Wij laten u profiteren van onze uitgebreide kennis en ervaring; welke vraag u ook heeft. Complexe en grote IT-projecten? Advies van ervaren specialisten? Levering en installatie van nieuwe apparatuur en verwerking van uw oude? Wij verzorgen het probleemloos en geruisloos.

Global Project Performance is al jaren huisleverancier voor Scholten Awater als het gaat om projectmanagementtrainingen waaronder PRINCE2 en MS Project. Voor een groep projectmanagers verzorgden wij een interactieve en praktische MS Project training zodat de implementatieprojecten van Scholten Awater nog beter kunnen worden gepland.

Scholten Awater

V.S.E. Vehicle System Engineering B.V.: Incompany MS Project Training on the job

VSE is een innovator in de transportsector. VSE optimaliseert truck- en transportmaterieel met digitaal geregelde hydraulica, met name stuur- en veersystemen. VSE richt zich op het ontwikkelen van vooruitstrevende producten die trucks, opleggers, (bouwvoertuigen, agrarische voertuigen en getrokken materieel) makkelijker en eenvoudiger bestuurbaar maken.

Voor VSE verzorgt Global Project Performance een incompany maatwerktraining met als doel om de projecten uit te rusten met een effectieve en efficiënte standaardwerkwijze voor het maken, actualiseren en rapporteren van planningen. Door de standaardisatie onder meer met behulp van templates wordt veel tijd bespaart die kan worden gebruikt om de projecten te managen (in plaats van tijdverlies in het bijhouden van de administratie).

Gemeente Dordrecht : MS Project Basis Incompany Training

Global Project Performance heeft in de afgelopen jaren al diverse medewerkers van Gemeente Dordrecht op mogen leiden die werkzaam zijn de projecten programma’s en portfolio’s van de gemeente. In dit geval mochten we projectmanagers en -ondersteuners incompany opleiden in het gebruik van MS Project. Deelnemers namen hun eigen projecten mee en het gehele programma werd praktisch ingevuld zodat deelnemers direct verbeteringen aan konden brengen in de eigen planningen.

Dordrecht

Feadship, Royal Van Lent Shipyards – Implementatie Project Server

Bij Royal van Lent Shipyards worden de mooiste luxejachten volledig op maat ontworpen en gebouwd voor vermogende klanten. De onderneming en de werf zijn gevestigd aan de Kaag in Nederland. Op de werf worden meerdere jachten parallel aan elkaar gebouwd. Daarbij werken diverse teams met elkaar samen zoals bijvoorbeeld de engineering afdeling, de timmerafdeling en de schilders. Voldoen aan de specificaties, en tijdige oplevering van de schepen binnen budget bepalen het succes van een project voor van Lent.

Om de samenwerking tussen betrokken afdelingen te ondersteunen en te optimaliseren, in het bijzonder het resource management, is het team van Global Project Performance gevraagd om MS Project en Project Server te verankeren en te optimaliseren in de bedrijfsvoering. Het beoogde eindresultaat was optimalisatie van het resource management en daarmee besparing en verhoging van winstmarges.

RVL4

Gedurende een jaar is ons team actief geweest met onder meer:

  1. Ontwerp van een passende strategie.
  2. Inrichting Project Server en ontwerp standaard sjablonen.
  3. Training van de betrokken specialisten van elke afdeling.
  4. Fysieke ondersteuning ter plaatse tot het team zelf de competenties hadden om de gestelde kwaliteitsstandaard te borgen.
  5. Ondersteuning bij aanstelling MS Project PMO’er.
  6. Het projectmanagement van deze ontwikkeling.

Mac Donalds: MS Project Basis en Gevorderden training

Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

McDonald’s is al 40 jaar geworteld in de Nederlandse samenleving. Als onderdeel van die samenleving voelen wij ons bijzonder betrokken bij onze omgeving. Think global, act local is ons motto.

De specialisten van Global Project Performance was de opdracht gegund om de projectteams van Mac Donalds in Nederland te trainen bij de inzet van MS Project om ervoor te zorgen dat de tijdige oplevering van nieuwe restaurants en andere projecten naar volle tevredenheid van de klant en stakeholders gebeurde. In een interactieve en praktische training maakten 9 deelnemers kennis met MS Project en gingen ze direct aan de slag met hun eigen projecten. De technieken die ze hebben geleerd konden ze daarna direct voort zetten in de praktijk.

mc donadls

SANDD – MS Project Expert Training Incompany

Het meest enthousiaste en efficiënte postbedrijf van Nederland. Bij Sandd willen we maar één ding: dat jouw post voordelig in de juiste brievenbus belandt. Daarbij maken we het jou zo makkelijk mogelijk. Dit betekent dat we al onze producten en diensten zoveel mogelijk afstemmen op jouw wensen en behoeften. Waarmee we een bijdrage leveren aan jouw succes.

Logistieke organisaties als SANDD kennen een hoge mate van complexiteit. Het goed plannen van veranderprojecten en -programma’s is dan een onmisbare vaardigheid. Global Project Performance mocht voor de Senior Project Managers van SANDD een in-house MS Project Expert training verzorgen. Daarbij namen de deelnemers hun eigen projecten mee naar de training en gingen we direct aan de slag met Quick Wins en verbeteringen die meteen voordeel opleveren. De training was interactief en geheel op maat.

sandd

Mundipharma: incompany training on the job, volledig op maat

Mundipharma Pharmaceuticals B.V. is sinds de oprichting van het bedrijf in Nederland in 2000 één van de toonaangevende farmaceutische bedrijven, onder andere gespecialiseerd in pijnbestrijding. Met haar producten wil zij bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Mundipharma ontdekt, ontwikkelt en produceert innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van matige tot ernstige pijn, kanker, astma en reumatoïde artritis en zorgen ervoor dat deze beschikbaar zijn voor patiënten.

Voor een internationaal verbeterproject mocht Global Project Performance een maatwerk training on the job in-house verzorgen. Voorafgaand aan de training werden bestaande planningen en documentatie bestudeerd door onze Lead Trainer & Consultant. Tijdens de training werden vaardigheden getraind en werden verbeteringen in de bestaande planningen direct doorgevoerd met benefits tot gevolg. De training werd unaniem met een 10 gewaardeerd.

Ministerie van Veiligheid en Justitie: incompany maatwerktraining MS Project Expert

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) is verantwoordelijk voor onze rechtsorde. Een rechtsorde waarin mensen moeten kunnen samenleven, ongeacht hun opvattingen of levensstijlen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt bovendien aan een veiliger en rechtvaardiger samenleving. Het doet dat samen met partners als gemeenten, onderwijsinstellingen, bedrijven, inspecties en de Belastingdienst.

In het kader van een meerjarig programma is Global Project Performance gevraagd om incompany een maatwerktraining on the job voor betrokkenen te verzorgen. Het ontwikkelen van templates voor planningen en rapportage voor projecten dragen bij aan de kwaliteit van management informatie, efficiëntie, en compliance. Ook het oefenen met het oplossen van veel voorkomende knelpunten in planningen is een belangrijk onderdeel van de training.

Booking.Com: MS Project Basis en Gevorderden Training Incompany

Iedereen kent Booking.Com een Nederlands succesverhaal van deze tijd. Booking.com heeft aangetoond uiterst succesvol te zijn in dienstverlening die gebaseerd is op kennis van haar markten ondersteund door “state of the art” informatietechnologie. In de reisbranche verandert alles voortdurend en snel. Tegelijkertijd is de reisbranche een branche met hoge kostendruk. Cost leadership en klantkennis staan aan de basis van het succes van Booking.Com.

Global Project Performance mocht de Projectmanagers en Projectplanners van Booking.com trainen in het toepassen van MS Project om de succeskansen van projecten te vergroten. Tijdens een interactieve en praktische training gingen deelnemers aan de slag met hun eigen projecten en kregen het werken met MS Project goed in de vingers.

bookingpuntcom

VDL Bus & Coaches: interactieve workshops en ontwerp MS Project Roadmap

De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassismodules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België.

In samenwerking met de projectteams van VDL ontwikkelden onze MS Project en Project Server specialisten door middel van interactieve workshops een roadmap om de volwassenheid van plannen met MS Project en Project Server te ontwikkelen naar het gewenste niveau. De beoogde voordelen: een gebalanceerde planning die wordt bestuurd op prioriteiten, accurate voortgangsbeheersing, tijdige oplevering van projecten binnen budget en eisen aan de kwaliteit zodat maximaal wordt voldaan aan de klantwensen.

vdl

FCB : MS Project Incompany Training

Wij realiseren verandering door ideeën tot leven te brengen die het verschil maken. Verschil voor consumenten, een merk, de omzet of het aantal bezoekers van een site. Deze ideeën worden ontwikkeld in de driehoek Creatie, Strategie en Customer Intelligence. Immers, goede ideeën zijn niet het exclusieve domein van creatie. Ze ontstaan uit de insights die we uit data halen. De interpretatie van die insights door strategie. En de vertaling naar fantastische creatie. FCB Amsterdam is het enige bureau in Nederland waarbij deze drie disciplines verenigd  zijn. Dat maakt ons, naast effectief en innovatief, vooral ook uniek.

De projectmanagers van FCB gebruiken MS Project om belangrijke klantopdrachten goed te plannen. Global Project Performance is gevraagd om deze mensen een basistraining MS Project te geven zodat zij snel en goed hun projecten kunnen plannen. Tijdens de training werden korte instructies afgewisseld met “training on the job”: het werken een concrete planningen voor concrete projecten. Zo kregen de deelnemers het werken met MS Project direct in de vingers.

fcb

Post NL: MS Project Expert Training

De prestaties van Post NL worden in belangrijke mate bepaald door haar IT-capability. Deze is net als bij de meeste andere organisatie volop in ontwikkeling. Bij het realiseren van IT-veranderingen speelt succesvol projectmanagement een belangrijke rol.

Om de projectbesturing te verbeteren is Global Project Performance gevraagd om enkele programmaplanners te training op MS Project Expert niveau. De interactieve training was volledig op maat gesneden op de behoeften van de deelnemers en had het karakter van een “training on the job” zodat betrokkenen na afloop van de training zelfstandig verder konden.

postnl

DycoTrade : Incompany MS Project Expert Training

Characterized by user friendly interface and ease of use is what makes it an exceptional product. Since 2001 DycoTrade HGH is delivering a software solution for Commodity and Trade companies. In the software solution, 5 elements are considered: Terminal Market, Forex, Physical market, Logistic and accounting. It is a total integrated system. Based on Dynamics AX and certified by Microsoft.

Voor DycoTrade mochten we incompany een MS Project Expert training om bij te dragen aan de verbetering van de projectplanningen. Deze training was volledig op maat gesneden en ging in op enkele specifieke behoeften.

Dycotrade

Vuyk Engineering / SEC Groningen: Project Server Implementatie

Ship’s Equipment Centre Groningen (SEC Groningen) is a global supplier of a wide variety of deck equipment. Close cooperation with leading shipyards, ship owners and navies have resulted in a package of products that complies with the latest maritime industry requirements.

Voor Vuyk in Groningen mochten de specialisten van Global Project Performance de inrichting en verbetering van de MS Project en Project Server omgeving verzorgen. De opdracht bestond uit advies, projectmanagement en realisatie.

vuyk

NTS Group : Incompany MS Project Expert training

NTS ontwikkelt, maakt, assembleert en test complexe (opto)mechatronische systemen en mechanische modules voor grote hightech machinebouwers (OEM’s). Als eerstelijns systeemleverancier richten we ons op bedrijven in markten met een hoge productvariëteit, lage volumes en hoge complexiteit – bijvoorbeeld semiconductor, life sciences en digital printing – waar precisie en wendbaarheid van het allergrootste belang is.

Voor het realiseren van haar opdrachten is NTS afhankelijk van uitstekende planningen. Global Project Performance mocht inhouse MS Project Expert training verzorgen om hier een bijdrage aan te leveren.

NTS

De Aquanoom : Incompany MS Project Expert training

De Aquanoom is een adviesbureau op het gebied van het beheer van oppervlaktewater en gevestigd in Zoetermeer. Ons specialisme is het beheer van waterbodems, oevers en civiele kunstwerken. Met ons enthousiaste team van ervaren medewerkers zorgen we ervoor dat kunstwerk, water- en rioolbeheerders van gemeentes, waterschappen en recreatieschappen (meer) grip krijgen op hun beheeropgave.

Global Project Performance mocht incompany een MS Project verbeterworkshop uitvoeren op expertniveau om de planningen van de projecten nog verder te verbeteren.

aquanoom

Principal Toolbox bij Actiris in Brussel

Actiris in Brussel is de evenknie van het UWV in Nederland. Binnen de organisatie worden tal van projecten uitgevoerd om in te spelen op veranderende behoeften. Het team Global Project Performance is gevraagd door Fortes Solutions om te helpen bij de implementatie van Principal Toolbox en om de PMO’ers van Actiris te trainen in het gebruik ervan. De besturing van de portfolio van projecten (meer dan 150 projecten) was onder gebracht in een centrale PMO en enkele decentrale PMO’s.

ACT

Het team van Global Project Performance heeft de toolbox naar het Frans vertaald en de PMO’ers getraind.

PTB

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.