Implementatie

Tooling Principal Toolbox Project Server en MS Project

In de afgelopen 10 jaren hebben we diverse klanten ondersteund met de implementatie van tooling voor project-, programma- en portfoliomanagement. Twee veel gebruikte tools in Nederland zijn Principal Toolbox en MS Project in combinatie met Project Server. Onze gespecialiseerde trainers en consultants kunnen uw organisatie, haar teams en medewerkers ondersteunen bij de volgende activiteiten:

 1. Beoogde eindresultaat en voordelen voor organisatie in kaart brengen.
 2. Definitie van op te leveren producten.
 3. Configuratie van de systemen.
 4. Trainen van alle betrokkenen.
 5. Migratie van de projecten, programma’s en portfolio’s naar de nieuwe omgeving.
 6. Kwaliteitsborging van de standaards door het uitvoeren van periodieke health checks of maturity assessments tijdens en na implementatie.
 7. Ondersteunen van teams door het uit handen nemen van werk bij capaciteitstekorten.

Business Case en Projectmatige Aanpak

Voor elke implementatie maken we een Business Case die kan worden gebruikt als rechtvaardiging voor de investering. Tevens kan deze worden gebruikt om de verandering te besturen en te borgen en de bevestiging van bereikte voordelen.

Wij volgen bij de implementatie een projectmatige aanpak zodat alle stakeholders op gepaste wijze worden betrokken bij de verandering.

Principal Toolbox bij Actiris in Brussel

Actiris in Brussel is de evenknie van het UWV in Nederland. Binnen de organisatie worden tal van projecten uitgevoerd om in te spelen op veranderende behoeften. Het team Global Project Performance is gevraagd door Fortes Solutions om te helpen bij de implementatie van Principal Toolbox en om de PMO’ers van Actiris te trainen in het gebruik ervan. De besturing van de portfolio van projecten (meer dan 150 projecten) was onder gebracht in een centrale PMO en enkele decentrale PMO’s.

ACT

Het team van Global Project Performance heeft de toolbox naar het Frans vertaald en de PMO’ers getraind.

PTB

Project Server bij Feadship Royal Van Lent Shipyards

Bij Royal van Lent Shipyards worden de mooiste luxejachten volledig op maat ontworpen en gebouwd voor vermogende klanten. De onderneming en de werf zijn gevestigd aan de Kaag in Nederland. Op de werf worden meerdere jachten parallel aan elkaar gebouwd. Daarbij werken diverse teams met elkaar samen zoals bijvoorbeeld de engineering afdeling, de timmerafdeling en de schilders. Voldoen aan de specificaties, en tijdige oplevering van de schepen binnen budget bepalen het succes van een project voor van Lent.

Om de samenwerking tussen betrokken afdelingen te ondersteunen en te optimaliseren, in het bijzonder het resource management, is het team van Global Project Performance gevraagd om MS Project en Project Server te verankeren en te optimaliseren in de bedrijfsvoering. Het beoogde eindresultaat was optimalisatie van het resource management en daarmee besparing en verhoging van winstmarges.

RVL4

Gedurende een jaar is ons team actief geweest met onder meer:

 1. Ontwerp van een passende strategie.
 2. Inrichting Project Server en ontwerp standaard sjablonen.
 3. Training van de betrokken specialisten van elke afdeling.
 4. Fysieke ondersteuning ter plaatse tot het team zelf de competenties hadden om de gestelde kwaliteitsstandaard te borgen.
 5. Ondersteuning bij aanstelling MS Project PMO’er.
 6. Het projectmanagement van deze ontwikkeling.

PS Theo

Vergelijking van tools en ondersteuning bij inkoop

Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen we uw teams ook ondersteunen bij de inkoop van tools zodat u kunt profiteren van de ervaringen die wij en onze klanten al hebben opgedaan.

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.