Je bent hier: 
Inhuur

Projectondersteuners

Net als projectmanagement is projectondersteuning ook uitgegroeid tot een vak. Goede vastlegging en beschikbaarheid van de benodigde informatie is een van de verantwoordelijkheden die rusten op de schouders van de projectondersteuner.

Maar onze projectondersteuners zijn vaak veel meer. Het zijn mensen die voor het vak hebben gekozen uit overtuiging en interesse. Het is met andere woorden een bewuste loopbaankeuze. Onze projectondersteuners brengen ook een schat aan ervaring mee op gebied van projectmanagementtechnieken die snel operationeel kunnen worden gemaakt. Daarnaast vormen ze veelal een ‘communicatiehub’ en het geweten van de projectmanager.

Met een professionele projectondersteuning kunt u ervoor zorgen dat uw projectmanagers zich volledig kunnen richten op hun projectmanagementtaken waaronder in het bijzonder het stakeholdermanagement.

De tent op orde

Projectondersteuners combineren gedegen inhoudelijke kennis van projectmanagement met een organisatorische en administratieve discipline, en uitstekende communicatieve vaardigheden. Projectondersteuning is een echt vak dat vraagt om ervaring. Het implementeren van goed documentmanagement, een issue- of wijzigingsprocedure of het voorbereiden van een projectstart-up is niet voor iedereen gesneden koek. Onze projectondersteuners zijn hier bedreven in en brengen rust en overzicht in de projectomgeving. Betrokkenen worden tijdig en correct via de juiste kanalen voorzien van informatie.

Alle informatie voor de juiste beslissingen

De projectondersteuner werkt proactief mee met de projectmanager om het project tot een succes te maken. U kunt onder meer het volgende van hen verwachten:

  • Informatiemanagement gekoppeld aan de projectlevenscyclus.
  • Ontwerp en implementatie van de issue- en wijzigingsprocedure.
  • Opzet en implementatie van standaard rapportagestructuur.
  • Ontwerp, implementatie en ondersteuning van procedure kwaliteitsbeheersing.
  • Organiseren van een risicoworkshop of leerpuntensessie.
  • Bijhouden van Issue Register, Risk Register, Lessons Log, Quality Register.
  • Uitstekende notulen van vergaderingen.
  • Een dienstverlenende en collegiale instelling.
  • Ze kunnen werken met MS Project, Project Server en SharePoint.
  • Discretie en een zelfstandige werkhouding.

Certificeringen

De projectondersteuners die we inzetten beschikken naast uitgebreide ervaring over het algemeen over diverse certificeringen zoals: PRINCE2, IPMA, MSP, Lean Six Sigma, AgilePM en/of Scrum. Vaak hebben ze ook diverse vaardigheidstrainingen gevolgd. Bij een intake zullen we samen met u kijken welke certificeringen relevant zijn.

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.