Je bent hier: 

IPMA Case Studies Klanten

Met de publicatie van de ICB 4.0 door IPMA is de basis gelegd om projectmanagement de komende 10 jaar naar een hoger niveau te leiden. De toevoeging van IPMA PMO, IPMA Programmamanagement en IPMA Portfoliomanagement, betekent dat de omgeving waarin projecten worden opgezet en uitgevoerd, de kans op succes aanmerkelijk zal vergroten. De ICB 4.0 geeft heldere antwoorden op knelpunten die organisaties en Practitioners wereldwijd ervaren om het maximale positieve effect uit projecten en programma’s te halen.

Global Project Performance loopt voorop in deze ontwikkeling en is al jaren de geprefereerde leverancier voor top organisaties en professionals die steeds beter willen worden in project-, programma- en portfoliomanagement en projectondersteuning inclusief Centre of Excellence. We leveren trainingen, bereiden voor op examens en assessments, we helpen implementeren en borgen, we coachen en we leveren gecertificeerde projectmanagers.

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en IPMA Case Studies.

Brunel – IPMA Incompany training voor projectmanagers en consultants

In 1975 vond ingenieur Jan Brand vanuit een klein kantoor in Delft een tijdelijke baan voor een collega-ingenieur. Deze eerste plaatsing luidde het begin in van een wereldwijd succesverhaal in flexibele personeelsoplossingen. En zo ontstond Brunel. Brunel is uitgegroeid tot een wereldwijde dienstverlener met ruim 12.000 medewerkers in 37 landen. In alles wat Brunel doet volgen zij hun gevoel voor ondernemerschap en een resultaatgerichte aanpak. Maar het zijn de mensen die Brunel organisatie uniek maken. Hun motivatie, passie en flinke dosis energie vormen het geheim van hun succes.

Brunel heeft voor Global Project Performance gekozen als voorkeursleverancier voor het verzorgen van IPMA-vaardigheidstrainingen voor consultants en projectmanagers. Overdag leiden deze professionals projecten en daarom worden de meeste trainingen in de avonduren verzorgd. Zo draagt Global Project Performance bij aan het succes van Brunel en haar klanten.

brunel

INCENTRO : Incompany vaardigheidstraining voor teams en certificering

Incentro is een innovatieve digitale dienstverlener, gefundeerd door geluk van haar medewerkers. De ruim 250 specialisten van Incentro hebben een sterke passie voor wat ze doen. Niet voor niets is hun missie “incentronauten op een missie naar digital happiness”. Ondernemerschap zit in het DNA van Incentro en de organisatie barst van de ambitie. Incentro meet het geluk van haar medewerkers. Resultaat? Incentro is nummer 1 ‘Great Place to Work’ (medium sized workplaces) in Nederland. Een succesverhaal.

Om haar medewerkers uit te rusten met de vereiste projectmanagementvaardigheden is Global Project Performance gevraagd om een interactieve en praktische IPMA-training te verzorgen. De doelgroep bestond uit startende projectmanagers en projectmedewerkers maar ook gevorderde projectmanagers die zich wilden voorbereiden op het officiële IPMA C examen. De training is op maat gemaakt en was gericht op het ontwikkelen van gemeenschappelijke taal en aanpak, ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden en inzet van praktische technieken. Deelnemers namen hun eigen projecten mee naar de training zodat de concepten meteen konden worden toegepast.

Incentro

Bouw van een school in 1 week – IPMA Praktijktraining voor teams

In de afgelopen jaren hebben we met onze stichting PRINCE2 for Africa Foundation inmiddels drie bouwreizen gemaakt naar Kaapstad om daar in 1 week tijd een school te bouwen. Om de reis en de bouw te organiseren worden PRINCE2, IPMA en andere projectmanagementstandaards ingezet. Deze unieke praktijkervaring voor incompany teams levert een integrale leerervaring op en draagt bij aan de competentieontwikkeling van de deelnemers. De IPMA Competentie Baseline (ICB 4.0) wordt ook ingezet om de competentieontwikkeling te sturen. Tegelijkertijd dragen deelnemers met eigen handen bij aan een betere wereld. In 2013 gingen er 40 ex-cursisten mee en hebben we 65.000 euro gedoneerd. Dit bedrag is in Kaapstad verdriedubbeld door lokale donateurs waaronder de City of Cape Town. Ook interesse? Bekijk onderstaande film van een minuut voor een impressie en andere films op ons YOUTUBE-kanaal >>>

p2fa

Wilt u het persoonlijk leiderschap, de persoonlijke effectiviteit, de projectmanagementcompetenties, de beïnvloedingsvaardigheden en het teamwerk in uw organisatie ook versterken met een unieke bouwreis levenservaring? Bel ons op 030 22 11 987 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

AMC – ADICT : Incompany IPMA Training en Assesmentbegeleiding

Voor de Algemene Dienst ICT van het AMC heeft het team van Global Project Performance een uitgebreid competentie ontwikkeltraject geleverd voor de projectmanagers. Het traject bestond uit het verzorgen van een IPMA C -theorietraining en een IPMA C- en IPMA B- rapportbegeleidingstraject.

amc

Het ontwikkeltraject is afgerond met de IPMA praktijkcertificering van de projectmanagers op B- en op C-niveau. De IPMA praktijkcertificering bestond uit:

  1. Het opstellen van een project CV.
  2. Het schrijven van een projectrapport.
  3. Het uitvoeren van een 360-graden review.
  4. Het afleggen van het assessment.

Tevens zijn project teamleden in een tweedaagse training ingewijd in de competenties en gerelateerde technieken voor succesvol projectmanagement zodat zij hun eigen bijdrage aan het projectsucces kunnen versterken.

IPMA-rapportbegeleiding in trek (theorie certificering en praktijk assessment)

Organisaties stellen steeds hogere eisen aan de competenties van de projectmanagers die ze aannemen of professionals die ze inhuren. Als gevolg van deze ontwikkeling wint het IPMA-certificaat aan belangstelling. De IPMA-trajecten die we verzorgen combineren het behalen van IPMA theoriecertificaat en het IPMA praktijkcertificaat. Voor het eerste deelcertificaat leggen deelnemers na afloop van de training een theorie-examen af bij IPMA Certificeren. Voor het tweede deelcertificaat leveren we rapportbegeleiding waarbij we deelnemers voorbereiden op het uitdagende 2 uur durende IPMA Assessment. In de afgelopen jaren hebben we deelnemers opgeleid en voorbereid op hun certificering van organisaties zoals KLPD (Politie Nederland), Philips, AMC en diverse andere klanten.

Avebe – Integrale IPMA-implementatietraject incompany

De aardappel is een cadeautje van de natuur en AVEBE is als geen ander bedrijf ter wereld in staat om het uit te pakken. De missie van AVEBE is om eruit te halen wat erin zit. Daarmee wordt bedoeld allereerst de bestanddelen van waarde: zetmeel wordt gewonnen vanaf het begin, eiwitten volgden recenter en de volgende ontwikkelingen komen er aan. Maar ‘eruit halen wat erin zit’ gaat ook over de belangen die AVEBE behartigt: AVEBE wil haar telers een optimale prijs, haar medewerkers een mooie loopbaan en haar klanten toegevoegde waarde bieden. Dat lukt, doordat AVEBE voortdurend nieuwe oplossingen aanreikt, die aansluiten bij de wensen van haar klanten én de samenleving.

Projectmanagement is een kritische succesfactor voor AVEBE om innovaties en verbeterinitiatieven succesvol te realiseren en de “value for money” aan haar klanten en stakeholders te optimaliseren. AVEBE heeft Global Project Performance gevraagd om de organisatie te begeleiden bij het verder professionaliseren van projectmanagement. Een integraal implementatietraject omvat onder meer advies aan het management, training van projectleiders, management en teams, de voorbereiding op het uitdagende IPMA C en B Assessment, coaching, intervisie en implementatie workshops.

avebe 2

ROC TOP : Incompany IPMA D en IPMA C Training

ROC TOP biedt uitdagend kleinschalig mbo-onderwijs dat studenten goed voorbereidt op het bedrijfsleven of een vervolgstudie. ROC TOP onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht die aan studenten wordt gegeven. De organisatie heeft in totaal negen locaties in Amsterdam en Almere waar ruim 5.000 studenten deelnemen aan zestig verschillende opleidingen. In totaal werken zo’n 500 medewerkers bij de organisatie.

ROC TOP heeft gekozen voor Global Project Performance voor het leveren van praktijkgerichte IPMA-trainingen voor projectleiders en beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor het leiden van projecten. Door middel van deze trainingen worden de projectmanagementcompetenties van de projectleiders versterkt en hebben deze professionals een tijdloze en stevige basis voor een succesvolle carrière in de rol van projectmanager.

ROC TOP

ARUP – IPMA vaardigheidstraining en examentraining incompany

ARUP is een speler van wereldklasse die in Nederland en het buitenland bijdraagt aan de ontwikkeling van infrastructuur in de breedste zin van het woord. Veel van het werk dat ARUP uitvoert vraagt om uitstekende projectmanagementcompetenties.

ARUP werkt al jaren samen met Global Project Performance op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. Global Project Performance levert onder meer PRINCE2-, Agile PM-, MSP- en MOP-trainingen. ARUP heeft ons ook gevraagd om de competenties van haar projectmanagers verder te ontwikkelen. Als onderdeel van deze vraag leveren we intensieve IPMA-trainingen die tevens voorbereiden op de examens op IPMA D-, IPMA C- en IPMA B-niveau.

arup

NS kiezen voor Global Project Performance als IPMA Preferred Supplier

Iedereen in Nederland kent de Nederlandse Spoorwegen. NS is voortdurend in ontwikkeling om haar dienstverlening aan de reiziger te innoveren en de kwaliteit te blijven borgen. Deze inzet leidt tot een veelheid aan uiteenlopende veranderinitiatieven in de vorm van projecten, programma’s en portfolio’s. Global Project Performance was al voorkeursleverancier voor MSP, MOP, P3O en MOR om haar PPM-professionals uit te rusten met de meest actuele kennis van managementmethodes en -technieken op het gebied van projectmanagement.

Naast kennis van methodes onderkent NS dat de ontwikkeling van projectmanagementcompetenties van vitaal belang zijn voor het succesvol realiseren van projecten en programma’s Naar aanleiding van een succesvolle samenwerking een uitgebreide aanbesteding heeft NS ook het verzorgen van IPMA-trainingen aan Global Project Performance toevertrouwd.

ns

Gemeente Oldambt : IPMA Incompany Training

De Gemeente Oldambt is voortdurend in ontwikkeling. Dit betekent onder meer dat er een portfolio van projecten wordt uitgevoerd om te voorzien in de behoeften van haar burgers en andere stakeholders. In dit verband wordt grote waarde gehecht aan de competenties van de projectmanagers. Global Project Performance heeft met succes enkele IPMA C trainingen uitgevoerd ter ondersteuning van een organisatie ontwikkeltraject. De training is afgesloten met het officiële IPMA C examen dat incompany is uitgevoerd.

oldambt

Verwater: IPMA-training competentie ontwikkeling en organisatieversterking

Verwater is een wereldwijde aannemer voor industriële en petrochemische installaties, gespecialiseerd in tankonderhoud en tankbouw. Verwater is expert in het vijzelen van tanks, civiele werken, leidingwerken, turnarounds, schilderwerken, E&I, E&A, panelenbouw en engineering. Verwater is opgericht in 1922 en kent een lange geschiedenis op het terrein van tankterminals en raffinaderijen. Vandaag de dag werken wereldwijd ongeveer 1.000 ervaren mensen voor Verwater, die samen een jaaromzet van circa € 150 mln genereren.

Global Project Performance is gevraagd om een incompany IPMA-training te verzorgen voor de projectleiders, die volledig is afgestemd op het Project Management Framework van Verwater zelf. Maatwerk, een intake, uitgebreide workshops en vaardigheden training, een self-assessment en 360-evaluatie door de deelnemers maken onderdeel uit van het traject voor competentie ontwikkeling. Na afloop van de training worden de teams ondersteund bij het verder verbeteren van het project management framework en de implementatie daarvan. De ICB 4.0 wordt als basis gebruikt voor de training zodat deelnemers in een later stadium ook kunnen worden voorbereid op het IPMA theorie-examen en het IPMA Praktijk-assessment.

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.