Je bent hier: 

Leiderschap Case Studies Klanten

Project-, programma-, portfolio- en verandermanagers moeten over zeer sterke (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden beschikken om effectief te kunnen zijn in hun rollen. Maar ook van professionele PMO’ers wordt verwacht dat ze sterk in hun schoenen staan. Kennis van methodes en technieken zijn niet toereikend.

Global Project Performance wordt ingeschakeld om het leiderschap van professionals en medewerkers te ontwikkelen. Onze geaccrediteerde en gediplomeerde leiderschapstrainers en -coaches verstaan als geen ander het vak om het beste in mensen naar boven te laten komen. Ze hebben zich gespecialiseerd in het vak van de psychologie en organisatiepsychologie. Onze interventies worden professioneel geleid en spelen zich af in de noodzakelijke “veilige ruimte”. De interventies worden gemiddeld met een 9 gewaardeerd door deelnemers.

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en Leiderschap Case Studies.

Politie Nederland : De 7 eigenschappen van effectieve projectmanagers

Projectmanagers bij Politie Nederland staan voor grote uitdagingen. De organisatie is sterk in beweging er de druk om te veranderen is groot. Dit vraagt om projectmanagers die stevig in hun schoenen staan zodat ze ook onder weerbarstige omstandigheden projecten succesvol kunnen leiden. Politie Nederland heeft Global Project Performance gevraagd om voor enkele groepen projectmanagers een maatwerk training persoonlijk leiderschap te verzorgen.

PN00

Als leidraad voor deze confronterende en indringende training is het boek “The 7 habits of highly effective people” van wijlen Stephen Covey gehanteerd. Dit veel geprezen managementboek beschrijft in drie belangrijke stappen een ontwikkeling van personen naar onafhankelijkheid. Dit wordt ook wel de “private victory” genoemd. Vervolgens wordt beschreven hoe mensen vanuit hun onafhankelijkheid kunnen bouwen aan synergie in inter-afhankelijke relaties. Dit wordt ook wel de public victory genoemd.

De training is uitgevoerd door een gecertificeerde leiderschapstrainer en -coach. Tevens is gebruik gemaakt van acteurs tijdens de training. De training is met een 9,5 gemiddeld gewaardeerd.

Brunel : Leiderschapsontwikkeling in het kader van IPMA-trainingen

Global Project Performance ondersteunt Brunel al jaren met leiderschapsontwikkeling als onderdeel van onze IPMA-trajecten waarin leiderschap een belangrijke rol speelt. Van projectmanagers bij Brunel wordt veel gevraagd. Ze werken in een echte “high performance” omgeving bij uiteenlopende klanten. Daarom is het belangrijk dat projectmanagers stevig in hun schoenen staan.

Brunel

Leiderschapsontwikkeling tijdens uitdagende bouwreizen Kaapstad

Mensen kunnen alleen groeien door het verleggen van hun eigen grenzen. Onze bouwreizen naar Kaapstad bieden een unieke kans om te groeien als persoon.

Gedreven door een inspirerend doel worden deelnemers voor de uitdaging gesteld om minimaal 2.500 euro aan fondsen te werven voor het verbeteren van onderwijs in de townships van Kaapstad. Maar hoe pak je dat aan? Het realiseren van deze uitdaging betekent voor veel mensen een echte leiderschapsuitdaging. Het vraagt om het vermogen om je inspiratie tot uiting te brengen en mensen te inspireren om bij te dragen aan de door jou gestelde doelen, net zoals de sponsor van een project dat moet doen om de organisatie mee te krijgen.

Nadat de fondsen geworven bouwen we in 1 week tijd een school. Ervaring met bouwen is niet nodig, enkel inzet en een positieve mindset. Deze ervaring staat bij de meeste ex-deelnemers in de top 5 van levenservaringen. Het realiseren van deze uitdagingen versterkt het zelfvertrouwen en inzicht in eigen invloed en potentieel.

Is uw organisatie voornemens om managers, management trainees of andere medewerkers te versterken in leiderschap? Of wilt u een bijzondere team build of incentive-reis organiseren? Neem dan contact met ons op om een programma op maat te ontwikkelen dat naadloos aansluit op uw organisatiedoelstellingen. Klik op deze link of onderstaand plaatje voor een impressie van het programma >>>

p2fa

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.