Je bent hier: 

MOR Case Studies Klanten

Management of Risk heeft met name sinds de bankencrisis en financiële crisis een flinke impuls gekregen. Steeds meer organisaties stellen ook een directeur of Raad van Bestuurslid aan die eindverantwoordelijk wordt voor Governance, Risk Management en Compliance. Als uitvloeisel hiervan krijgt het ontwikkelen, implementeren en veranderen van beleid voor risicomanagement steeds meer een vaste plek in organisaties.

Management of Risk (M_o_R) beschrijft hoe organisaties hun risicomanagementbeleid kunnen implementeren op strategisch-, programma-, project- en operationeel niveau en hoe deze perspectieven in samenhang kunnen worden bestuurd. Global Project Performance was een van de eerste instituten in Nederland om deze accreditatie te voeren.

MO framework

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en MOR Case Studies.

Inspearit / Novisource : MOR Fast Track trainingen inclusief examens

Cibit academy is het opleidingslabel van inspearit en onderscheidt zich in de markt door een passie voor kennisoverdracht in de breedste zin van het woord. Wij bieden een uitgebreid palet aan IT-opleidingen met open inschrijving en (maatwerk) in-company opleidingsprogramma’s.

Namens Inspearit / CIBIT verzorgen wij al jaren Management of Risk Fast Track trainingen voor de PPM professionals en business consultants van Novisource. Deze professionals werken in de financiële sector in alle vier de activiteiten waar MOR op van toepassing is: strategisch, programma, project en operationeel. Denk hierbij aan organisaties zoals ABN AMRO, Delta Lloyd, NN, SNS, VIVAT, RBS en andere organisaties.

In de avonduren doen de deelnemers nieuwe inspiratie op, leren ze werken met de MOR-processen en -technieken om zo het risicomanagement voortdurend te verbeteren en de succeskansen van activiteiten te vergroten. Ze worden ook klaar gestoomd voor MOR Foundation- en -Practitionerexamen.

Inspearit

NXP : MOR Risk Management Maturity Assessment (P3M3)

NXP’s customers share a goal of providing innovative products to empower and connect our world. From air bag sensors that save lives to industrial control that treats our drinking water—our customers make our lives safer, easier, entertaining and more connected. NXP develops chips and other High Tech related products and services to enable the ambitions of its customers.

Voor een van haar ambitieuze programma’s heeft NXP aan Global Project Performance gevraagd om als onderdeel van een P3M3-Assessment (GPP iss Accredited Consulting Organisation) ook de volwassenheid van het risk management te beoordelen. Aan de hand van de conclusies wordt vervolgens een plan opgesteld om het risicomanagement verder naar een hoger plan te leiden.

NXP2

Tweede Kamer der Staten Generaal : Incompany MOR-training

Binnen de Tweede Kamer der Staten Generaal wordt gewerkt met diverse standaard methodes waaronder PRINCE2, MSP, MOP en methodieken als SCRUM en Agile. Voor alle veranderinitiatieven levert het risicomanagement een belangrijk instrument om de investeringen in veranderingen te besturen.

Voor enkele vooraanstaande verandermanagers binnen de organisatie heeft Global Project Performance een M_o_R Fast Track training uitgevoerd met succes. Door middel van opgedane kennis en inzichten kan de succeskans van veranderinitiatieven verder worden vergroot.

2de

Risk Management Training on the Job Cape Town

Tijdens onze bouwreizen naar Kaapstad waar we in een week tijd met onze eigen (ex-) cursisten een school bouwen, krijgt risicomanagement een centrale plaats. De toekomst van de kleuters en peuters in de townships van Kaapstad staat immers op het spel. Maar ook onze beloften aan donateurs dat hun bijdragen daadwerkelijk en aantoonbaar bij zullen dragen aan verbetering van het onderwijs. Tenslotte is ook de veiligheid gedurende reis en op de bouwplaats een thema dat in goede banen geleid moet worden. De laatste bouwreis zijn we met 40 klanten naar Kaapstad gegaan en hebben we 65.000 euro geworven voor Starting Chance >>>

Tijdens de bouwweek had elk team een eigen Team Wall waar onder meer de Risk Registers bijgehouden werden. In de rapportages werd over risico’s gerapporteerd en aan het einde van de bouwweek werd de effectiviteit van de Risk Management Strategy geëvalueerd. Maar zeker zo belangrijk waren de trainingen en workshop simulaties die al in Nederland begonnen om een veilige cultuur te ontwikkelen voor de reis zodat iedereen zich betrokken voelde bij goed risicomanagement en de belangen die er op het spel stonden. Bekijk de film om een impressie te kijken door op deze link of onderstaand plaatje te klikken >>>

Risk Management Cape Town

Nederlandse Spoorwegen : Voorkeursleverancier MOR Foundation en Practitioner trainingen inclusief examens

De Nederlandse Spoorwegen staan altijd in de publieke belangstelling. Als gevolg daarvan is een professionele en transparante besturing van organisatieveranderingen vereist ter ondersteuning van de corporate governance en het risk management beleid van de organisatie. MOR levert een raamwerk dat ingezet wordt om de besturing van effectief risicomanagement te definiëren en te borgen.

Global Project Performance is door NS gekozen als voorkeursleverancier (preferred supplier) voor MOR-trainingen naast andere trainingen waaronder MSP, MOP, P3O en Managing Benefits.

ns5

Erasmus MC : invoering risk management in projecten

Global Project Performance is de afgelopen paar jaren actief geweest met de ontwikkeling van de projectorganisatie van het Erasmus MC dat een nieuw ziekenhuis bouwt (portfolio 1,7 miljard euro).

De introductie van risicomanagement betrof een belangrijk speerpunt voor versterking van de organisatie. Global Project Performance heeft de betrokken teams getraind en heeft geholpen bij het opzetten van een goede Risk Management Strategy.

Als onderdeel van dit verandertraject is ook een geaccrediteerd P3M3 assessment uitgevoerd door middel waarvan ook de organisatie volwassenheid voor risicomanagement is beoordeeld en onafhankelijk is gecertificeerd.

erasmus mc

Vodafone Nederland : MOR Fast Track training

Vodafone is een Global Player op het gebied van zakelijk en privé mobiel bellen. Al jaren lang verzorgt Global Project Performance trainingen voor Vodafone waaronder PRINCE2, MSP, MOP en P3O. Ook mochten we voor Vodafone mochten een Management of Risk training verzorgen inclusief de MOR Foundation- en MOR Practitionerexamens. Uiteraard werden deze met succes afgelegd.

Vodafone

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.