MS Project Case Studies Klanten

In de afgelopen 10 jaar zijn we onze klanten op diverse manieren van dienst geweest bij de versterking van project-, programma- en portfoliomanagement met behulp van MS Project, Project Server en Enterprise Project Management (EPM). Op deze pagina leest u meer over uitgevoerde opdrachten, resultaten en voordelen.

Feadship, Royal Van Lent Shipyards

Bij Royal van Lent Shipyards worden de mooiste luxejachten volledig op maat ontworpen en gebouwd voor vermogende klanten. De onderneming en de werf zijn gevestigd aan de Kaag in Nederland. Op de werf worden meerdere jachten parallel aan elkaar gebouwd. Daarbij werken diverse teams met elkaar samen zoals bijvoorbeeld de engineering afdeling, de timmerafdeling en de schilders. Voldoen aan de specificaties, en tijdige oplevering van de schepen binnen budget bepalen het succes van een project voor van Lent.

Om de samenwerking tussen betrokken afdelingen te ondersteunen en te optimaliseren, in het bijzonder het resource management, is het team van Global Project Performance gevraagd om MS Project en Project Server te verankeren en te optimaliseren in de bedrijfsvoering. Het beoogde eindresultaat was optimalisatie van het resource management en daarmee besparing en verhoging van winstmarges.

RVL4

Gedurende een jaar is ons team actief geweest met onder meer:

  1. Ontwerp van een passende strategie.
  2. Inrichting Project Server en ontwerp standaard sjablonen.
  3. Training van de betrokken specialisten van elke afdeling.
  4. Fysieke ondersteuning ter plaatse tot het team zelf de competenties hadden om de gestelde kwaliteitsstandaard te borgen.
  5. Ondersteuning bij aanstelling MS Project PMO’er.
  6. Het projectmanagement van deze ontwikkeling.

Post NL

De prestaties van Post NL worden in belangrijke mate bepaald door haar IT-capability. Deze is net als bij de meeste andere organisatie volop in ontwikkeling. Bij het realiseren van IT-veranderingen speelt succesvol projectmanagement een belangrijke rol.

Om de projectbesturing te verbeteren is Global Project Performance gevraagd om enkele programmaplanners te training op MS Project Expert niveau. De interactieve training was volledig op maat gesneden op de behoeften van de deelnemers en had het karakter van een “training on the job” zodat betrokkenen na afloop van de training zelfstandig verder konden.

postnl

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten