Je bent hier: 

P3M3 Case Studies Klanten

In Nederland zijn alle grote organisaties in de publieke en private sector momenteel intensief bezig om project-, programma- en portfoliomanagement naar een hoger plan te leiden. Steeds vaker kiezen leiders en teams ervoor om dit systematisch aan te pakken (Rome werd niet in 1 dag gebouwd) en te laten ondersteunen door een onafhankelijke P3M3-Assessment of -Review. Een van de uitkomsten van een P3M3-Assessment is dat de organisatie inzicht krijgt in de verbetergebieden die het meeste prioriteit verdienen zodat een stapsgewijze aanpak kan worden gevolgd.

Bij onze P3M3-Assessments worden onder meer “het handboek projectmanagement” en de projectdossiers bestudeerd en worden er interviews gehouden om een goed beeld te vormen van de manier waarop de organisatie haar projecten, programma’s en portfolio’s aanpakt en de resultaten en prestaties die ze met deze werkwijze bereikt. De assessment interviews kennen een informeel karakter zodat alle betrokkenen zich vrij en vertrouwd voelen om hun beste bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de organisatie.

Aan de hand van het P3M3 assessment rapport helpen we de teams van onze klanten bij het ontwikkelen van een verbeterplan waarbij de korte termijn kansen in ieder geval een plek krijgen en waarbij ook een stip aan de horizon wordt geplaatst zodat alle betrokkenen het proces van verder verbeteren samen kunnen voortzetten.

De assessments worden geleid door zeer ervaren en geaccrediteerde P3M3-consultants met diepgaande praktijkervaring in project-, programma- en portfoliomanagement.

illustraties_16-17-01

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en P3M3 Case Studies.

Erasmus MC

Sinds de zomer van 2013 is het team van Global Project Performance betrokken bij de ontwikkeling van projectmanagement bij het Programma Integrale Bouw van het Erasmus MC. Dit traject is recentelijk afgesloten met de officiele en onafhankelijke P3M3 accreditatie van de projectorganisatie door APMG International. Het Erasmus MC is daarmee de 14de organisatie in de wereld die formeel geaccrediteerd is op basis van P3M3.

emcx

Aanleiding voor onze inzet was de wens van de organisatie om onafhankelijk te laten beoordelen hoe het was gesteld met de managementvolwassenheid van de organisatie. Naar aanleiding van een P3M3 Diagnostic Baseline Assessment is een verbeterplan uitgevoerd dat we hebben ondersteund. Dit bestond onder meer uit het versterken van de organisatiestandaards voor projectmanagement en -besturing, en het trainen van de betrokken teams.

Legal and General

Legal & General is een verzekeringsmaatschappij. Een bijzondere en een specialist! Legal and General helpt haar klanten om de gevolgen van een overlijden te beperken; onbezorgd van uw pensioen te genieten; een periode na een ontslag goed te overbruggen; een hypothecaire schuld te kunnen aflossen. Ook kan Legal and General werkgevers bij ons een goed pensioen voor hun personeel regelen.

Legal and General heeft aan Global Project Performance gevraagd om haar project- en portfolio-organisatie door te lichten op basis een P3M3-assessment. Op basis van het assessment en enkele interactieve workshops waarbij alle direct betrokkenen aanwezig waren, is een verbeterplan ontwikkeld en daarna uitgevoerd.

legal and general

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Voor een team van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RVIG) van het Ministerie van BZK hebben we een interactieve P3M3 workshop uitgevoerd om de deelnemers kennis te laten maken met de besturing van “organisational project management” en de inzet van P3M3. Vergelijkbare workshops hebben we ook uitgevoerd bij andere ministeries waaronder het Ministerie van OCW.

min bzk

NXP: Baseline P3M3-assessment, Verbeterplanning en Implementatiebegeleiding

At NXP®, we invest in research and development (R&D) so we can provide some of the highest-performing, richly-optimized, smallest-geometry products that enable the world around you. With our R&D and the help of our partners, we continue to develop advanced technologies that give you greater productivity and speed your time to market—while minimizing our environmental impact. From transmitting the first words from the moon to life-saving airbag sensors, we have a long history of world-changing inventions.

NXP heeft Global Project Performance ingezet om de projectmanagementvolwassenheid van een van haar belangrijke programma’s in kaart te brengen. Aan de hand van een serie interviews, het bestuderen van het bestaande raamwerk voor projectmanagement en de projectdossiers is een P3M3 Assessment Rapport opgeleverd en zijn verbeterkansen in kaart gebracht. Global Project Performance is ook gevraagd om de implementatie van de adviezen verder te ondersteunen aan de hand van consulting, coaching, input, ontwikkeling van raamwerk componenten, review services, advies en workshops.

nxp

Ministerie van OCW: P3M3-overview training Centre of Excellence

Global Project Performance voert al jaren geaccrediteerde trainingen (PRINCE2, MSP, MOP, P3O, Managing Benefits) en workshops uit voor het ministerie van OCW. Zo hebben we onder meer een incompany P3O-training uitgevoerd waarvan de deelnemers een actieve rol moesten vervullen bij het ontwikkelen van de projectmanagementvolwassenheid van de organisatie. Tijdens de training konden deelnemers ervaring op doen met het uivoeren van een P3M3 Self-Assessment.

Met een P3M3 Self Assessment verleggen deelnemers hun aandacht van het eigen project of programma naar het organisatieperspectief. Het doel van P3M3 is om de organisatie te versterken zodat projecten, programma’s en portfolio’s een grotere kans van slagen hebben.

Ministerie OCW

Actiris (het UWV van Brussel): Kleine maar duurzame P3M3 stappen

Veel organisaties pakken de implementatie van projectmanagement te groot aan met als gevolg dat de organisatie de verandering niet aan blijkt te kunnen en de implementatie verzandt. Inzicht in de P3M3 volwassenheid van de organisatie helpt om de verbeterstappen te identificeren en af te wegen die als eerste zouden moeten worden aangepakt omdat ze naar verwachting de grootste verwachte bijdrage leveren (Rome werd niet in 1 dag gebouwd).

Als onderdeel van het implementatietraject bij Actiris in Brussel (portfolio van 150 projecten) bleek dit inzicht waardevol. Zo werd bij de verbetering van Management Control gestart met een zeer eenvoudig plan en een eenvoudige rapportage, ondersteund door Principal Toolbox. Op het moment dat de project management teams de routine goed in de vingers hadden, werd de volgende verbeterstap gezet.

Brussel

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.