Je bent hier: 

PRINCE2 Case Studies Klanten

Met meer dan 200.000 PRINCE2-gecertificeerde mensen in Nederland is PRINCE2 nog steeds de marktstandaard methode voor projectmanagement. PRINCE2 levert de bouwstenen voor organisaties om hun projecten goed af te stemmen op de strategische – en operationele doelstellingen, om deze vervolgens beheerst op te starten, te plannen, uit te voeren, af te ronden en te evalueren. PRINCE2-certificering is daarom niet meer weg te denken op het CV van iedereen die zich professioneel met projectmanagement bezig houdt.

We zijn als sinds jaar en dag Accredited Training Organisation voor geaccrediteerde PRINCE2-trainingen en het afnemen van de officiële PRINCE2-examens. Ook verzorgen we PRINCE2-praktijktrainingen, workshops, intervisiesessies en coachen we management en projectleiders en -teams bij het toepassen van PRINCE2. We beoordelen projectdocumentatie, geven advies en voeren PRINCE2 Health Check and PRINCE2 Assurance Reviews uit om het management te verzekeren dat de belangrijkste projecten van de organisatie “in control” zijn en naar verwachting hun belofte zullen leveren. Als Accredited Consulting Organisation (ACO) voor P3M3-assessments zijn we formeel bevoegd om organisaties te begeleiden bij het verankeren van PRINCE2 in het kader van prestatieverbetering.

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en PRINCE2 Case Studies.

Zodiac Aerospace – PRINCE2 praktijktrainingen inclusief examens

Zodiac Aerospace World leader in aerospace equipment and systems on-board commercial, regional and business aircraft as well as helicopters, Zodiac Aerospace is also a key player in air safety and teletransmission. Zodiac develops and manufactures state-of-the-art solutions to improve on-board comfort and living conditions, as well as high-technology systems that boost aircraft performance and enhance flight safety.

As well as developing a close relationship with its customers, airlines and aircraft manufacturers, Zodiac Aerospace provides them with worldwide assistance via a comprehensive service designed to meet the complex challenges of the aviation industry.

Zodiac Aerospace werkt al jaren samen met Global Project Performance om haar projectmanagers en -teams uit te rusten met kennis van methodes en benodigde projectmanagementcompetenties. Naast portfoliomanagementtrainingen wordt Global Project Performance ook ingezet voor het verzorgen van PRINCE2-praktijktrainingen die tevens voorbereiden op de internationaal gecertificeerde examens (PRINCE2 Foundation- of PRINCE2 Practitioner certificering). De trainingen worden als zeer waardevol ervaren en dragen bij aan de professionalisering van projectmanagement binnen de organisatie. De slagingspercentages voor de PRINCE2-examens liggen op 100%.

zodac

Universiteit van Amsterdam : Incompany PRINCE2 Foundation praktijktraining

De Universiteit van Amsterdam is voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) en behoort met ruim 31.000 studenten, meer dan 5.000 medewerkers en een jaarlijks budget van 600 miljoen euro tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa.

Voor de afdelingen Informatievoorziening en Studentenadministratie heeft Global Project Performance een PRINCE2 Foundation training verzorgd die erop was gericht om deelnemers, waaronder projectleiders en -medewerkers, concrete handvatten te geven waarmee ze direct aan de slag konden om hun projectsucces te versterken. Tijdens deze interactieve training leerden deelnemers onder meer hoe je een Projectplan maakt op basis van de techniek voor productgericht plannen, hun je stakeholders effectief betrekt, hoe je een organisatie opzet, de voortgang beheerst, omgaat met wijzigingen en risico’s en diverse andere PRINCE2-toepassingen. De training werd afgesloten met het officiele PRINCE2 Foundation examen waarvoor alle deelnemers zijn geslaagd.

uva

Bouw van een school in 1 week – PRINCE2 Praktijktraining voor teams

In de afgelopen jaren hebben we met onze stichting PRINCE2 for Africa Foundation inmiddels drie bouwreizen gemaakt naar Kaapstad om daar in 1 week tijd een school te bouwen. Om de reis en de bouw te organiseren worden PRINCE2, IPMA en andere projectmanagementstandaards ingezet. Deze unieke praktijkervaring voor incompany teams levert een integrale leerervaring op en draagt bij aan de competentieontwikkeling van de deelnemers. Tegelijkertijd dragen zijn met eigen handen bij aan een betere wereld. In 2013 gingen er 40 ex-cursisten mee en hebben we 65.000 euro gedoneerd. Dit bedrag is in Kaapstad verdriedubbeld door lokale donateurs waaronder de City of Cape Town. Ook interesse? Bekijk onderstaande film van een minuut voor een impressie en andere films op ons YOUTUBE-kanaal >>>

p2fa

Wilt u het persoonlijk leiderschap, de persoonlijke effectiviteit, de projectmanagementcompetenties, de beïnvloedingsvaardigheden en het teamwerk in uw organisatie ook versterken met een unieke bouwreis levenservaring? Bel ons op 030 22 11 987 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Vastestate: incompany PRINCE2-training projectmanagers

VasteState Vastgoedmanagement staat voor optimaal beheer en rendement van uw vastgoed. Het enthousiaste team van specialisten werkt onder andere volgens de internationaal erkende PRINCE2 projectmethode. Ook beschikt Vastestate over het ISAE 3402 type II-certificaat. Met haar daadkrachtige en mensgerichte aanpak gaat Vastestate, samen met haar klanten, voor het optimale resultaat: waardevol en aantrekkelijk vastgoed.

Global Project Performance is gevraagd om een interactieve en praktische PRINCE2-training inclusief certificering te verzorgen. Voor deze training wordt een Business Case gebruikt van de organisatie zodat de training naadloos aansluit op het werk van de deelnemers.

Parnassia Groep: Incompany PRINCE2-praktijktraining inclusief certificering

Parnassia Groep biedt hulp aan mensen die psychisch leiden en investeert voortdurend in verbetering en vernieuwing, in onderzoek en opleiding, en in uitstekende bedrijfsvoering. Parnassia is deskundig en werkt vanuit een respectvolle en optimistische instelling. Iedere dag weer draagt de organisatie met de best mogelijke behandeling en begeleiding bij aan de kwaliteit van leven van mensen, en daarmee aan de kwaliteit van de samenleving. In 2016 we meer dan 160.000 patiënten met onze zorg ondersteund in hun herstel.

Global Project Performance is al 10 jaar voorkeursleverancier voor het verzorgen van PRINCE2-trainingen. Recent voerden we een praktische PRINCE2-training uit voor psychologen en managers van de organisatie. Na afloop van de training kregen deelnemers de kans om zich voor te bereiden op het examen en het behalen van het PRINCE2 Foundation certificaat.

MARS Nederland – PRINCE2 Fast Track training in Engels incompany

Met het hoofdkantoor in McLean, Virginia in de Verenigde Staten, realiseert Mars een omzet van meer dan 30 miljard dollar. Het bedrijf omvat zes bedrijfssegmenten: Petcare, Chocolate, Wrigley, Food, Drinks en Symbioscience. Hier vindt u meer informatie over onze merken.

Ongeveer 70 000 medewerkers over de hele wereld passen elke dag de Mars-principes toe om aan de hand van onze prestaties iets te betekenen voor de mensen en voor de planeet.

Voor de senior projectmanagers van MARS heeft Global Project Performance een verkorte PRINCE2 Fast Track training verzorgd in het Engels. Onderdeel van deze training was ook het afleggen van het PRINCE2 Foundation- en PRINCE2 Practitioner examen. De training leverde voor de deelnemers nieuwe inzichten en technieken op die ze direct in hun eigen projecten konden toepassen. Uiteraard was het slagingspercentage voor de examens 100%.

mars

Palladio: Incompany PRINCE2-training voor interim managers en adviseurs

Palladio groep is de partner van de (semi-)overheid voor de integrale besturing en beheersing van organisaties, programma’s en projecten in de fysieke leefomgeving. Kennis en competenties op het gebied van projectmanagement spelen, naast inhoudelijke specialistische kennis, een belangrijke rol in het realiseren van successen voor de klanten van Palladio.

Global Project Performance kent de overheden in Nederland als geen ander en is gekozen voor het verzorgen van PRINCE2-trainingen voor de adviseurs en projectleiders van Palladio. De trainingen worden in-house verzorgd, worden ondersteund door GPP-online en worden afgesloten met het officiële PRINCE2-certificaat.

Philips Healthcare: PRINCE2-implementatie en training

De fabriek van Philips Healthcare is gespecialiseerd in de productie en levering van MRI en XR apparaten voor ziekenhuizen. Als gevolg van organisatieontwikkelingen en een voortdurend verbeterende organisatie worden diverse verbeterinitiatieven uitgevoerd. Deze kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op verhuizingen, optimalisatie van tools, automatisering en diverse andere soorten initiatieven.

Om de besturing van veranderingen door middel van projecten te organiseren heeft het management team van de organisatie in 2012 gekozen om PRINCE2 als standaard te hanteren. Enkele beoogde eindresultaat waren om:

  1. Projecten te kunnen toetsen ten opzichte van de strategische speerpunten op basis van een overeengekomen Business Case.
  2. Projecten op tijd op te starten en af te ronden conform specificatie om op deze manier de strategische doelen van de organisatie in lijn met het bedrijfsplan te realiseren.
  3. Een lerende organisatie waarin medewerkers succesvol kunnen zijn bij de invulling van hun rol in projecten. Hierbij hoorde ook het verhogen van de medewerker tevredenheid met betrekking tot projecten.
  4. Effectieve besturing van de beschikbare mens capaciteit (resource management).

PHC2

Het team van Global Project Performance heeft de volgende bijdrage geleverd aan de succesvolle realisatie van de PRINCE2-implementatie:

  1. Ontwikkeling van een standaard proces voor de projectlevenscyclus (business change lifecycle).
  2. Ontwikkeling van standaard sjablonen voor belangrijke managementproducten en -informatie.
  3. Opzet van een dashboard voor portfoliomanagement.
  4. Training en certificering van de junior-, medior- en senior- projectmanagers. Deelnemers moesten PRINCE2 tijdens de training direct leren toepassen op hun eigen project. Certificering vond plaats bij afronding van het project, een End Project Report, Lessons Report en presentatie aan het Management Team.
  5. Ontwikkeling van een Quick Reference Card.
  6. Training van alle managers binnen de organisatie in hun rol als opdrachtgever, senior leverancier en senior gebruiker. Deze twee dagdelen werden afgesloten met het afleggen van een examen.

KPMG Zwitserland – PRINCE2-training voor accountants en consultants incompany

KPMG Nederland maakt deel uit van een groot internationaal netwerk van professionele accountants- en advieskantoren. Voor het uitvoeren van haar klantopdrachten dienen de KPMG-professionals over uitstekende projectmanagementcompetenties te beschikken. Ook vragen de klanten van KPMG om gecertificeerde professionals die in het bezit zijn van het officiële PRINCE2-certificaat.

Global Project Performance is al jarenlang huisleverancier voor KPMG Zwitserland voor het verzorgen van geaccrediteerde PRINCE2-trainingen. De trainingen worden verzorgd in de Engelse taal en het afleggen van de officiële PRINCE2-examens maakt onderdeel uit van de training. Op basis van het werk- en denkniveau van de deelnemers en hun ervaring hebben we een verkort programma op maat gemaakt.

kpmg

Heineken International – PRINCE-training en implementatie workshops

Established in 1864 by the Heineken family, HEINEKEN has a long and proud history and heritage as an independent global brewer. We brew quality beers, build award-winning brands and are committed to enthusing consumers everywhere.

Heineken International heeft voor Global Project Performance gekozen voor het verzorgen van trainingen op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement. Het verzorgen van officieel geaccrediteerde PRINCE2-trainingen maakt onderdeel uit van onze samenwerking. Daarnaast leveren we ook trainingen zoals MSP, MOP, P3O en Managing Benefits. Tenslotte verzorgen we PRINCE2-games om de realisatie van projecten te versnellen en time to market van innovaties en verbeterinitiatieven te verkorten (PMO Project Accelerator Game).

heineken

Verenigde Naties Democratic Republic of Congo : PRINCE2 Fast Track training in Congo

De missie van de Verenigde Naties in de Democratic Republic of Congo (DRC) levert een belangrijke bijdrage aan de wederopbouw van het land. Projecten die worden uitgevoerd door de internationale teams hebben betrekking op onder meer infrastructuur, watervoorziening, ondersteuning verkiezingen, noodhulp en diverse andere initiatieven.

Om de besturing van de projecten verder te professionaliseren wordt door de Verenigde Naties PRINCE2 als standaard gehanteerd. De organisatie heeft besloten om haar projectmanagers op te leiden tot PRINCE2 Practitioner niveau om zo een gemeenschappelijke taal te voeren en de competenties van de projectmanagers verder te ontwikkelen.

UN1

Naar aanleiding van een publieke aanbesteding is Global Project Performance gevraagd om de 25 betreffende projectmanagers op te leiden en te certificeren.Ten behoeve van de training is gebruik gemaakt van het standaard geaccrediteerde materiaal van GPP in de Franse taal. Global Project Performance is een van de weinige organisaties die haar volledige portfolio in meerdere talen kan uitvoeren waaronder Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Roemeens.

UL – Praktische PRINCE2 Foundation training voor teams inclusief examen

UL helps companies demonstrate safety, confirm compliance, enhance sustainability, manage transparency, deliver quality and performance, strengthen security, protect brand reputation, build workplace excellence, and advance societal wellbeing. Some of the services offered by UL include: inspection, advisory services, education and training, testing, auditing and analytics, certification software solutions, and marketing claim verification.

Bij UL werken projectmanagers, consultants en specialisten van over de hele wereld. De voertaal is Engels en de ambities zijn groot. Global Project Performance is al jaren de voorkeursleverancier voor het verzorgen van PRINCE2-trainingen voor de professionals van UL. Hierdoor verbeteren de prestaties van UL, worden klanten beter bediend en wordt het imago van UL bij haar prestigieuze klanten versterkt.

ul

Erasmus MC Rotterdam : Integrale PRINCE2-implementatie en P3M3-Assessment

Niet alleen de bestaande locatie maar ook de omgeving en de duur van het project maken de nieuwbouw van het Erasmus MC tot een interessant bouwproject.
Om van het nieuwe ziekenhuis een goed ziekenhuis te maken is er meer nodig dan een goed gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van Evidence Based Design, ontwikkelingen die zich in de praktijk al bewezen hebben en neemt het patiënten- en cliëntenperspectief een belangrijke rol in bij de nieuwbouwplannen. Tevens wordt er veel onderzoek gedaan naar ontwikkelingen en innovaties op zorggebied, bijvoorbeeld wat de invloed is van eenpersoonskamers en hoe wachtkamers ervaren worden. De stedelijke omgeving en de bereikbaarheid zijn van doorslaggevend belang geweest bij de keuze om op de bestaande locatie te bouwen, welke voor een enorme uitdaging voor planners en bouwers zorgt.

Global Project Performance is anderhalf jaar lang ingezet om de implementatie van PRINCE2 te begeleiden en te borgen. Het traject had tot doel om verbeterkansen in het projectmanagement in kaart te brengen en deze te implementeren. Er is gestart met een P3M3-Assessment om de huidige situatie in kaart te brengen. Om het gat naar de gewenste situatie te overbruggen is er een verbeterplan opgesteld. Alle teams inclusief het management zijn getraind en gecertificeerd. Het raamwerk voor projectmanagement is aangepast. Alle (deel-)projecten zijn gemigreerd naar de nieuwe werkwijze. Een tweede P3M3-Assessment is ingezet om te bevestigen dat de groeidoelstellingen van dit verbeterinitiatief waren bereikt. De projectorganisatie van het Erasmus MC werd de 14de organisatie in de wereld die officieel P3M3-geaccrediteerd is.

erasmus

Manpower Group : PRINCE2-vaardigheidstraining incompany

ManpowerGroup Solutions is gespecialiseerd in maatwerk op het gebied van recruitment process outsourcing, managed services, international recruitment, workforce planning en complexe HR-oplossingen.

Manpower Group heeft Global Project Performance gevraagd om haar specialisten, projectmanagers en adviseurs te trainen met als doel om de projectmanagementvaardigheden te versterken. Gedurende een driedaagse interactieve training maakten deelnemers kennis met de processen en technieken van PRINCE2 en zijn er uiteenlopende opdrachten uitgevoerd.

anpower Group

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.