Projectmatig Werken Case Studies klanten

Voor veel organisaties is projectmanagement geen kernactiviteit maar is er wel behoefte aan praktische handvatten en competenties om veranderingen in de organisatie goed te organiseren. Dat kan met  geaccrediteerde trainingen en methodes zoals PRINCE2 prima. Maar diverse organisaties verkiezen een wat informelere methode om projecten in goede banen te leiden. Projectmatig Werken en Projectmatig Creëren leveren uitstekende handvatten om gier invulling aan te geven en het proces van samenwerking te ondersteunen en naar de beoogde doelen te leiden.

Global Project Performance levert haar diensten aan meer dan 500 organisaties in de publieke en private sector. Bekijk op deze pagina enkele van onze prestigieuze klanten en Projectmatig Werken (PMW) Case Studies.

ps6

GGD Hollands Noorden: interactieve incompany training Projectmatig Creëren

Bij GGD Hollands Noorden wordt sinds enige tijd gewerkt op basis van  Projectmatig Creëren. Global Project Performance verzorgde voor een team van Project Managers en PMO’ers een interactieve en praktische training Projectmatig Creëren. De deelnemers gaan direct aan de slag met een concreet project “De gezonde schoolkantine”. Het cursusmateriaal bestond uit een op mat gemaakte Quick Reference Card, het boekje PMC Compact, en een aantal opdrachten en scenario’s zoals de intake met de opdrachtgever, de stakeholderanalyse en een resultaatgerichte planning.

activeer uw teams

Nautus – Projectmatig Creeren incompany training

Nautus helpt gemeenten bij het verkennen van vraagstukken, bij het maken van keuzes en bij het doorvertalen van die keuzes zodat ze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd zoals ze bedoeld zijn. Het werkelijke beleid is de uitvoering ervan. En daarmee helpt Nautus een uitvoering te creëren met de best denkbare effectiviteit.

Door haar unieke concept en succesvolle aanpak groeit Nautus. Het succes van de organisatie is gebaseerd op de competenties van de medewerkers en hun vermogen om deze effectief in te zetten in samenwerking met gemeentes en betrokken stakeholders. Het samen ontwikkelen en realiseren van oplossingen is daarbij een kritische succesfactor.

Om haar professionals uit te rusten met de vereiste kennis, vaardigheden en competenties verzorgt Global Project Performance een maatwerktraining Projectmatig Creëren die boordevol praktische oefeningen, presentatie en interactie zit. Deelnemers werken voor de eerste trainingsdag en tussen de trainingsdagen door enkele opdrachten uit.

Nautus

Coolblue: Incompany training Projectmatig Creëren op maat

Coolblue is een Nederlands succesverhaal met haar webwinkels en ongekende klantenservice. Coolblue is actief in Nederland en België. Het bedrijf heeft vijf fysieke winkels in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Zowel in 2012 als 2013 werd Coolblue uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland in de categorie consumentenelektronica tijdens de Thuiswinkel Awards.

Om de groei van de onderneming mogelijk te maken, zijn uitstekende projectmanagement competenties onmisbaar. Coolblue hanteert Projectmatig Creëren als standaard voor projectmanagement. Global Project Performance is gevraagd om projectleiders incompany op te leiden voor de inzet van Projectmatig Creëren. De training is speciaal op maat gemaakt voor de organisatie.

Swazoom – incompany training Projectmatig Werken

Swazoom is dé organisatie in Zuidoost die voor kinderen en jongeren een stimulerende, herkenbare en veilige omgeving creëert, door de inzet van onze preventieve pedagogische expertise. Op deze site kunt u informatie vinden over wat Swazoom voor peuters, kinderen, tieners, jongeren en volwassenen kan betekenen. Swazoom verzorgt onder andere • diverse vormen van educatieve opvang • voorscholen voor kinderen van 2 ½ tot 4 jaar • ouderbetrokkenheid • een educatief vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar • ontmoetingsactiviteiten voor volwassenen.

Voor medewerkers van het managementbureau van Swazoom heeft Global Project Performance een incompany training verzorgd waarbij de methodes Projectmatig Werken en Projectmatig Creëren werden gecombineerd. Het doel van de training was om de medewerkers enkele handvatten en inzichten te geven waarmee ze direct meer grip op de succesvolle definitie, planning, beheerste uitvoering en afsluiting van hun projecten konden verkrijgen. Na een succesvolle twee dagen konden de deelnemers direct aan de slag met hun nieuwe kennis.

Swazoom

Bouw van een school in 1 week – Praktijktraining Projectmatig Werken & Projectmatig Creeren voor teams

In de afgelopen jaren hebben we met onze stichting inmiddels drie bouwreizen gemaakt naar Kaapstad om daar in 1 week tijd een school te bouwen. Om de reis en de bouw te organiseren, maken we gebruik van de concepten en technieken van Projectmatig Werken en Projectmatig Creëren. Samen met alle betrokken stakeholders ontwerpen en ontwikkelen we het projectresultaat.

Deze unieke praktijkervaring voor incompany teams levert een integrale leerervaring op, draagt bij aan de competentieontwikkeling van de deelnemers, en versterkt de samenwerking in teams en de band met de organisatie. Er wordt aandacht geschonken aan de ontwikkeling van een mix van hard skills en soft skills. Tegelijkertijd dragen deelnemers met eigen handen bij aan een betere wereld. In 2013 gingen er 40 ex-cursisten mee en hebben we 65.000 euro gedoneerd. Dit bedrag is in Kaapstad verdriedubbeld door lokale donateurs waaronder de City of Cape Town. Ook interesse? Bekijk onderstaande film van een minuut voor een impressie en andere films op ons YOUTUBE-kanaal >>>

p2fa

Wilt u het persoonlijk leiderschap, de persoonlijke effectiviteit, de projectmanagementcompetenties, de beïnvloedingsvaardigheden en het teamwerk in uw organisatie ook versterken met een unieke bouwreis levenservaring? Bel ons op 030 22 11 987 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Bravilor Bonamat

Bravilor Bonamat is een vooraanstaande succesvolle Nederlandse onderneming die uiteenlopende drankbereidingssystemen en gerelateerde oplossingen ontwikkelt en deze internationaal levert aan haar klanten. Uiteenlopende innovaties staan aan de basis van het succes en ondernemerschap van Bravilor Bonamat.

BB

Global Project Performance heeft de onderneming geholpen om haar projectbesturing en het projectmanagement verder te verbeteren met behulp van best practices op het gebied van projectmatig werken. Tijdens een interactieve training zijn uiteenlopende best practices en technieken gespiegeld aan de bestaande werkwijze en processen. De uitkomst van het traject was een voorstel voor verbetering aan het management.

Een aantoonbare bijdrage aan het strategische succes van de onderneming, en duidelijkheid over rollen, verantwoordelijkheden en communicatie zijn enkele voorbeelden van bereikte voordelen van de training en het geleverde advies.

Huisartenpost HDT-Oost – Implementatie Projectmatig Werken en incompany training

HDT-Oost is een professionele huisartsenorganisatie, die de huisartsen faciliteert kwalitatief hoogwaardige en doelmatige spoedeisende huisartsenzorg te kunnen leveren tijdens de avonden, nachten, weekenden en officiële feestdagen (ANW) binnen de regio Enschede, Haaksbergen, Oldenzaal, Dinkelland en Losser/Overdinkel.

HDT-Oost koestert een cultuur van continu verbeteren. Op basis van het strategisch plan worden jaarlijks verbeterinitiatieven geïdentificeerd, geprioriteerd en uitgevoerd. Projectmanagementcompetenties en een gemeenschappelijke taal voor de aanpak van projecten zijn daarbij onmisbaar. HDT oost heeft aan Global Project Performance gevraagd om hen te begeleiden bij de invoering van een praktische maar professionele aanpak van projecten. Global Project Performance ontwikkelt de aanpak, traint de teams en begeleid en coacht bij de invoering en borging van de vernieuwde werkwijze.

HDT Oost

ZAAM Scholengemeenschap – implementatie Projectmatig Werken en incompany training

ZAAM Scholengemeenschap is een jonge scholengemeenschap die bestaat uit 25 scholen en een ondersteuningsbureau. Om haar ambities te realiseren, worden er elk jaar als uitvloeisel van het strategisch plan diverse verbeterprojecten, innovatieprojecten en vervangingsprojecten uitgevoerd. Om de uitvoering van deze veranderinitiatieven te verbeteren is Global Project Performance gevraagd om de scholengemeenschap te begeleiden bij de invoering en borging van Projectmatig Werken. Als onderdeel van dit traject zijn alle stakeholders getraind. Er is gebruik gemaakt van een eenvoudige en praktische Quick Reference Card zodat de praktijk van de deelnemers centraal bleef staan. Korte theoretische sessies werden afgewisseld met groepsopdrachten en presentaties. De projectleiders van de organisatie hebben bovendien deel genomen aan een projectleiderschapstraject. Ook hebben we een handboek projectmanagement en sjablonen voor de organisatie ontwikkeld.

zaam

Hubrecht Instituut : Implementatietraject Projectmatig werken

Het Hubrecht Instituut is onderdeel van het KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie voor de Wetenschap). Hubrecht staat wereldwijd hoog aangeschreven in de top 5 voor onderzoek op het gebied van ontwikkelingsbiologie en stamcelonderzoek. Als instituut is Hubrecht in belangrijke mate afhankelijk van sponsoring, subsidie en andere inkomsten. De druk om meer onderzoeksprestaties te leveren met beschikbare middelen vraagt om een optimale besteding van beschikbare fondsen.

Hubrecht

In het kader van een voortdurend verbeterende organisatie heeft Global Project Performance 12 maanden lang het programma Duurzaamheid ondersteund met een “training on the job” projectmatig werken. De projecten van het programma hadden onder meer tot doel om te besparen op CO2, elektriciteit, milieubelasting en water en om projecten op tijd te starten en succesvol af te ronden zodat deze beoogde voordelen kunnen worden zeker gesteld.

Het programma is onder gebracht in een proces van 12 maanden om transformationele en duurzame verandering te ondersteunen. Daarbij werden theorie en praktijktoepassing afgewisseld. Het coachen van opdrachtgeverschap was tevens onderdeel van de training.

Bouw van een school in 1 week – PMW Praktijktraining voor teams

In de afgelopen jaren hebben we met onze stichting inmiddels drie bouwreizen gemaakt naar Kaapstad om daar in 1 week tijd een school te bouwen. Om de reis en de bouw te organiseren, zetten we onder meer de methode Projectmatig Werken in aangevuld met PRINCE2, IPMA en andere projectmanagementstandaards ingezet. Deze unieke praktijkervaring voor incompany teams levert een integrale leerervaring op en draagt bij aan de competentieontwikkeling van de deelnemers. Tegelijkertijd dragen zijn met eigen handen bij aan een betere wereld. In 2013 gingen er 40 ex-cursisten mee en hebben we 65.000 euro gedoneerd. Dit bedrag is in Kaapstad verdriedubbeld door lokale donateurs waaronder de City of Cape Town. Ook interesse? Bekijk onderstaande film van een minuut voor een impressie en andere films op ons YOUTUBE-kanaal >>>

p2fa

Merit Medical – Praktijktraining Projectmatig Werken incompany

Merit’s primary products consist of inflation devices used in angioplasty and stent placement; diagnostic and therapeutic catheters used for various procedures in cardiology and radiology; diagnostic and hydrophilic products used to manage and monitor the administration of contrast media and other fluid solutions; thrombolytic catheters and fluid dispensing systems; and embolotherapeutic products for the treatment of uterine fibroids, hypervascularised tumours, and arteriovenous malformations; and procedural trays, packs, and kits.

Het team van Merit in Nederland werkt in een zeer dynamische context. Naast de hoge eisen die worden gesteld aan de “business as usual” worden er ook voortdurend veranderingen doorgevoerd. Dit vraagt om medewerkers die deze werkzaamheden uitstekend kunnen plannen, afstemmen, beheersen en succesvol af te ronden. Voor het team van Merit hebben wij een combinatietraining verzorgd waarbij Projectmatig Werken en Time Management centraal stonden. De incompany training bestond uit twee dagen interactieve en praktische workshops. Enige tijd na afloop van de training is er ook nog een implementatie workshop georganiseerd om de lessen en inzichten te borgen.

Merit

Public Support – Training Projectmatig Werken incompany

Public Support is het enige, landelijke detacheringsbureau dat zich heeft gespecialiseerd in secretariële ondersteuning voor de overheid. Op 1 oktober 2009, midden in de recessie, zijn we gestart. Tegen de stroom in zijn we gegroeid naar inmiddels bijna 300 Top- en Youngsupporters in vaste dienst.

Dagelijks worden onze Topsupporters ingezet bij onze opdrachtgevers. Allemaal ervaren bestuurs- en directiesecretaresses en griffiemedewerkers. Daarnaast hebben we inmiddels ook Youngsupporters in vaste dienst die voornamelijk ondersteuning bieden aan (afdelings)managers en projectmanagers.

De professionals van Public Support spelen vaak een sleutelrol in het ondersteunen van het management bij het besturen van projecten, programma’s en portfolio’s. Met deze kerncompetentie onderscheidt Public Support zich van andere marktpartijen die zich enkel richten op de secretariële ondersteuning. Global Project Performance is al enige jaren voorkeursleverancier voor Public Support om de medewerkers op te leiden in het vak van projectondersteuning, onder meer op basis van P3O. Om de “skillset” van de professionals verder uit te breiden is Global Project Performance gevraagd om een maatwerktraining projectmatig werken te verzorgen. Daaraan zijn ook workshops toegevoegd voor professional rapporteren en projectadministratie.

Public Support

Overige klanten van Global Project Performance

Albert Heijn, Vodafone, International Card Services, Parnassia Groep, Ministerie van OCW en diverse andere ministeries, Tweede Kamer der Staten Generaal, ARUP, NS, Urenco, Hogeschool van Rotterdam, Erasmus MC, VIVAT Verzekeringen, Lentis, DUO, ABN AMRO, Sony, Politie Nederland, Gemeente Amsterdam, Rabobank, Aegon, Randstad en 500 andere top organisaties. Overige klantreferenties en verhalen >>>

Topklanten

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.