Je bent hier: 

Josephine Groot

Freelance programma- en projectmanager

In mijn carrière heb ik me ontwikkeld tot een zeer ervaren programma- en projectmanager. Ik ben gewend in zeer hectische en politieke omgevingen goede, gestructureerde resultaten te boeken. De projecten die ik regisseer hebben vaak een grote Management of Change en Stakeholdercomponent in zich en bevinden zich op het Business of Business – IT snijvlak met een aanzienlijk strategisch belang. In het kader van dit werk investeer ik voortdurend in mijn professionele ontwikkeling. Goed gereedschap voor project-, programma- en portfoliomanagement is daarbij onmisbaar.

Na mijn studie heb ik achtereenvolgens gewerkt bij McKinsey, Atos Origin en CMG. Tien jaar geleden heb ik de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap en ben ik gestart als zelfstandig programmamanager. Sinds kort ben ik partner bij Solvendo, een netwerkorganisatie van zelfstandige, hooggekwalificeerde interim- en projectmanagers. Mijn huidige opdrachtgevers zijn divers, variërend van banken en telecombedrijven tot start-ups.

Josephine-Groot

In mijn opdrachten is mijn rol vaak die van boegbeeld, aanstuurder en ‘getting things done’. Op het moment dat ik een bedrijf binnenkom, moet er iets gebeuren. Vaak onder hoge (markt-)druk en verwachtingen. Je moet dan stevig in je schoenen staan om niet mee te waaien met de omgeving. Ik bekijk de situatie van een afstand, maak een snelle analyse en zet de aanpak neer. Daarbij heb ik een uitgebreide gereedschapskist nodig! Ik ben daarom bij Global Project Performance volledig gecertificeerd MSP Practitioner (Managing Succesful Programmes) en MoP Practitioner (Management of Portfolio’s).

Mijn opdrachtgevers hebben een ding gemeen: zij willen innovatie versneld in de markt zetten en doen dit door middel van projecten en programma’s. PRINCE2 wordt daarbij veel gebruikt en op maat ingezet. Dat wil zeggen eenvoudig, creatief en toepasbaar. Afhankelijk van de branche en cultuur worden methodes verschillend geïmplementeerd in organisaties. Dat varieert van gestructureerd ’top-down’ tot ‘adhocratische bottum- up’ aanpakken. Adhocratie is een cultuur voor vaak hoogopgeleide kenniswerkers die hun specialisme uitoefenen binnen ruime randvoorwaarden. Wil je als bedrijf innovatie versnellen, dan is dit een cultuur die hier een zeer goede basis voor biedt.

Ook in een adhocratie zijn gestructureerde methoden onmisbaar. Ik wil dit graag benadrukken aangezien methoden vaak als ‘bureaucratisch’ worden afgedaan. Maar met die grote professionele vrijheid, zijn raamwerken zoals MSP, PRINCE2 en MOP juist noodzakelijk. Het is geen dogma, het is de verantwoording van de innovatie-investering! Belangrijk is dat ze werkbaar en op verantwoorde wijze worden verankerd in de organisatie. En dat de standaard van de organisatie op maat wordt gemaakt voor specifieke initiatieven.

Mijn tips voor organisaties die projectmanagement willen implementeren of professionaliseren? Projectmanagement is een vak. Investeer in innovatie en dus kennis. Volg internationale standaarden en investeer in mensen. Richt je met de organisatie op de strategie. Zorg voor goed opgeleide professionals die weten hoe je best practices creatief en op maat inzet. Ten slotte, als ondernemer ben ik zelf altijd ‘kien’ op kansen. Global Project Performance biedt voor mij goede kansen. De prijs-kwaliteitsverhouding is een 9. In de trainingen nemen deelnemers uit diverse sectoren deel. Veel praktijkervaring wordt goed uitgewisseld. En de docenten zijn echt gekwalificeerd en zeer betrokken. Een training is een feestje!

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.