Je bent hier: 

Doel van de Stichting PRINCE2 for Africa Foundation

De Stichting PRINCE2 for Africa Foundation is door ons opgericht omdat we onze talenten willen gebruiken om minderbedeelde mensen van dienst te zijn. De schaal van de achterstanden, de armoede en de ellende in Afrika zijn onvergelijkbaar. Het geeft ons een extra goed gevoel wanneer we de mensen in Zuid-Afrika kunnen ondersteunen door hen te helpen om het land op te bouwen.

Met de stichting ontwikkelen we in Nederland aandacht voor de grote sociale ongelijkheid en achterstanden in Zuid-Afrika en door mensen te inspireren om mee te werken aan de oplossing ervan. Wij hebben gekozen om te investeren in onderwijs omdat we geloven dat onderwijs een belangrijke sleutel is voor duurzame ontwikkeling van het land.

Inspirerende bouwreizen van een week naar Kaapstad

De bouw van scholen biedt unieke mogelijkheden voor het opdoen van projectmanagementervaring. Door deelname aan onze programma ́s hebben deelnemers de kans om hun projectmanagementvaardigheden te ontwikkelen. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een betere wereld. In onze prestatiesamenleving biedt de ervaring om onderdeel uit te maken van een belangrijk ontwikkelingsproject mensen een unieke levenservaring.

Tijdens onze bouwreizen worden deelnemers zich opnieuw bewust van essenties die in het leven van mensen belangrijk zijn. Deze bewustwording heeft een helende werking en inspireert mensen om in hun dagelijkse leven een waardevolle bestemming te geven aan de activiteiten die zij uitvoeren in werk en privé. Ze bouwen zelfvertrouwen op en ervaren dat belangrijke problemen en uitdagingen kunnen worden aangepakt als mensen zich samen achter een doel scharen en initiatief nemen.

Projectmanagementervaring van A tot Z in de praktijk

Organisaties kunnen in samenwerking met Global Project Performance een bouwreis organiseren naar Kaapstad. In een week tijd bouwen we met uw medewerkers een school of een deel ervan. Dat doen we in samenwerking met een lokale non-governmental organisation (NGO). Het initiatief wordt projectmatig aangepakt. De deelnemers plannen het project, ze voeren het uit en ze werven de fondsen. Na afloop van de reis worden de benefits gemonitord zodat het rendement op de investering kan worden beoordeeld. Deze unieke training on–the-job heeft de afgelopen jaren haar waarde bewezen. We nodigen uit graag uit om met uw medewerkers en met ons de werkhandschoenen aan te trekken en een mooi verbeterproject te organiseren.

Organisatie van de reis in Zuid-Afrika

Onze bouwreizen worden uitgevoerd onder leiding van SASDI waarmee we al meer dan 10 jaar samenwerken. SASDI (Southern Africa Sustainable Development Initiative) is een lokale NGO.

SASDI

Vision

SASDI’s preferred future for South Africa is: ‘A South Africa where every citizen is engaged and educated and capable of satisfying their fundamental human needs’.

Mission

We identify, design and manage the implementation of holistic, sustainable, community development projects and work with high-impact individuals to develop their leadership capabilities and empower people in the communities they serve.

We achieve this by building collaborative networks with diverse partners, bringing the right mix of skills and capabilities together to achieve practical results through social entrepreneurship.

Poverty alleviation is one of SASDI’s core goals. We focus on education to uplift children, youth and adults through opportunity creation and the development of sustainable small businesses run by community-based people with appropriate skills and capabilities.

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op.