Eerste geaccrediteerde IPMA trainingsinstituut Nederland

15-03-2020

Bent u op zoek naar een goede aanpak om de competenties van uw management en medewerkers te ontwikkelen en te borgen? Naast de noodzaak van een goed ingerichte en geleide organisatie, kunnen prestaties alleen verbeterd worden wanneer er competente mensen aan het werk zijn. En dat is waar  de Individuele Competentie Baseline (ICB) van IPMA (International Project Management Association) haar populariteit aan te danken heeft.

Keurmerk opleiders maken het verschil

Sinds een paar jaar heeft IPMA - International Project Management Association - een keurmerk in het leven geroepen. Global Project Performance was het eerste instituut met een officieel keurmerk voor haar IPMA-trainingen.

Met de introductie van het keurmerk borgt IPMA de kwaliteit van trainingen in de Nederlandse markt. Keurmerk opleiders moeten de gehele ICB afdekken, een variatie aan leervormen opnemen in hun programma en competente trainers inzetten.

Competenties: hard skills en soft skills

De relatie tussen methodieken en IPMA

Methodieken

Methodieken beschrijven een beproefde aanpak om een bepaalde taak, activiteit of initiatief te realiseren. Doordat deze in de praktijk is ontwikkeld, kun je er vertrouwen in hebben dat het een effectief middel is, mits op de juiste manier toegepast.

  

Methodieken worden gebruikt door organisaties om hun kwaliteitsraamwerk in te richten en steeds verder te verbeteren op basis van ervaring en leerpunten.

Methodieken zoals PRINCE2 kunnen ook worden gebruikt als instrument om een individueel project te organiseren. PRINCE2 wordt dan op maat gemaakt voor het project.

In het geval van een methodiek is het project het object van aandacht.

IPMA

IPMA gaat niet uit van het project maar van de projectmanager. Wat moet een projectmanager weten, kunnen en bewezen hebben om als competent te kunnen worden beschouwd? Competenties worden getoetst door een kennis- en vaardighedenexamen gevolgd door een assessment inclusief 360-graden evaluatie, project CV en projectrapport. 

Mensen van wie u op voorhand weet dat ze het kunnen

Een gecertificeerde IPMA Project- Programma- of Portfoliomanager of PMO'er geeft aan een opdrachtgever of werkgever op voorhand het vertrouwen dat deze persoon de klus kan klaren. En dat is een groot voordeel.

Kennis van methodieken die een organisatie gebruikt is essentieel. Maar uiteindelijk gaat het er om dat de persoon een belangrijke opdracht succesvol kan realiseren.

Relatie methode en IPMA

Kennis maken met onze IPMA diensten?

Is uw interesse gewekt in onze IPMA dienstverlening?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: 030 22 11 987. Dan kunt u direct spreken met een van onze IPMA-adviseurs.

Wilt u eerst nog verder lezen?
Ga dan naar onze IPMA pagina