NS kiest voor Global Project Performance

In 2015 heeft het opleidingsbedrijf van NS een tender uitgeschreven voor de inkoop van specialistische trainingen op het gebied van project-, programma-, portfolio- en -verandermanagement. Na een zorgvuldige en uitgebreide selectieprocedure heeft NS gekozen om de trainingen te gunnen aan Global Project Performance. Interactieve praktische trainingen met prestatieverbetering in de praktijk staan centraal.

De NS voortdurend in beweging

Iedereen in Nederland kent de Nederlandse Spoorwegen (NS). In Nederland beschikken we over een omvangrijk, fijnmazig en complex spoornetwerk dat intensief wordt bereden en dat een centrale rol vervult in de Nederlandse economie en maatschappij.

Net als elke andere organisatie staat NS voor de uitdaging om zich mee te ontwikkelen met trends op het gebied van ICT en andere maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast doen de noodzaak tot onderhoud van materieel en samenwerking met andere partijen waaronder Prorail een sterk beroep op de organisatie om projecten en programma’s succesvol te kunnen realiseren zodat NS aan de verwachtingen van haar belanghebbenden kan blijven voldoen.

Toegang tot kennis en ervaring met succesvolle transformatie van organisaties

Om haar strategische ambities en het operationele prestatieniveau te handhaven en te verbeteren, zijn competente taakvolwassen teams nodig die leiding geven aan de noodzakelijke projecten, programma’s en portfolio’s. NS heeft aan Global Project Performance de opdracht gegund om de “high end” trainingen op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement te verzorgen. De onderstaande trainingen maken onderdeel uit van de gunning:

  1. MOP: Management of Portfolios.
  2. MSP: Managing Successful Programmes.
  3. P3O: Project Programme and Portfolio Offices.
  4. M_o_R: Management of Risk.
  5. Managing Benefits.

Onderscheidend vermogen van Global Project Performance

Global Project Performance is de enige organisatie in Nederland met een complete portfolio van geaccrediteerde trainingen (ATO) en de bevoegdheid om geaccrediteerde P3M3 assessments uit te voeren. P3M3 (Project Programme and Portfolio Management Maturity Model) maken een belangrijk onderdeel uit van trainingen zoals MOP, P3O en MSP. Ook M_o_R stelt de ontwikkeling van de organisatie centraal omdat de cultuur van een organisatie een voorname rol speelt in verandermanagement.

Hoe werkt het?

Er is een koppeling tot stand gebracht tussen het interne leerportaal van NS en de cursusadministratie van Global Project Performance. De competenties van NS medewerkers in de portfolio organisatie worden ontwikkeld tegen de achtergrond van het E-Competence Framework (ECF). Samen met de leidinggevende wordt de behoefte aan competentie ontwikkeling in kaart gebracht. In het systeem van NS worden vervolgens de trainingen getoond die bijdragen aan de gewenste competentie ontwikkeling. De deelnemer kan zich via het interne portaal van NS automatisch inschrijven bij Global Project Performance.

Implementatie workshops

Bij elke incompany training is een implementatie workshop inbegrepen die na enkele maanden wordt uitgevoerd. Deelnemers hebben dan enige ervaring in de praktijk opgedaan met nieuwe kennis. Tijdens de workshops worden ervaringen gedeeld onder leiding van onze geaccrediteerde trainer consultant. Knelpunten worden opgelost en de volgende stappen voor verbetering worden gepland.

Met dit op maat gemaakte leerproces ondersteunt Global Project Performance de transformatie van de organisatie.

Advies

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben, concreet advies of een offerte willen? Neem dan contact op met 030 22 11 987 of mail [email protected].