P3M3 Assessment NXP, Infra Multinational en Waterschap

Groeiende vraag naar P3M3 Assessments

In 2017 zien we een groei in het aantal aanvragen voor P3M3 Assessments en gerelateerde diensten. Uit gesprekken met klanten komen de volgende ontwikkelingen naar voren die in het oog springen:

  1. Teams nemen steeds vaker zelf het initiatief om inzicht te willen verkrijgen in de volwassenheid van project-, programma- en portfoliomanagement. De uitkomsten van P3M3 Assessments willen ze gebruiken om verbeterslagen inzichtelijk te maken en deze ook de prioriteren. Nadat verbeteringen zijn door gevoerd, kan opnieuw worden gemeten of de ontwikkeldoelen (target maturity level) gehaald is. Met name ook in een omgeving van zelfsturing en Continuous Improvement Programmes zien we deze ontwikkeling optreden.
  2. Opdrachtgevers vragen steeds vaker aan hun leveranciers om inzichtelijk te maken wat de volwassenheid van projectmanagement van de organisatie is, en wat ze doen om zichzelf steeds verder te verbeteren. De inzet van P3M3 in een commerciële relatie tilt het spel naar een volgend niveau. Op dezelfde manier is PRINCE2 eind jaren 90 groot geworden in het Verenigd Koninkrijk en later in Nederland.

Diagnostic P3M3 Assessments en Accredited P3M3 Assessments

Diagnostic P3M3 Assessments leveren een diepgaand inzicht in de manier waarop een organisatie haar projecten, programma’s en portfolio’s managed en bestuurt. De uitkomsten van deze assessments leveren een onafhankelijk en objectief inzicht in het kader van “informed decision making” voor verbeterplanning.

De Accredited P3M3 Assessments resulteren in de officiële certificering van uw organisatie door AXELOS. Zij beoordelen de uitkomsten van het assessment onafhankelijk van Global Project Performance en wonen interviews bij om dit te borgen. In 2015 verzorgenden wij het Accredited P3M3 Assessment voor het Erasmus MC dat daarmee de 14de organisatie in de wereld werd met een officieel P3M3 Certificaat.

NXP, Waterschap en Infra Multinational

In 2017 is ons team onder meer ingezet voor het uitvoeren van een Baseline P3M3 Assessment en de uitvoering van een verbeterplan voor NXP. Daarnaast verzorgen we voor een waterschap een inspirerende P3M3 workshop met key stakeholders zodat zij beter kunnen beoordelen welke voordelen ze met P3M3 voor de organisatie kunnen behalen. Voor een multinational in de infra verzorgen we een Accredited P3M3 Assessment.

Wilt u weten wat P3M3 voor uw organisatie kan betekenen?

Wilt u weten wat P3M3 voor uw organisatie kan betekenen, wilt u een Diagnostic P3M3 Assessment, een Accredited P3M3 Assessment of een inspirerende P3M3 workshop uit laten voeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 030 22 11 987 of mail [email protected].