"Vooral het werken met en denken in
producten leverde toegevoegde waarde op."
Paul Mooij ~ Gemeente Amsterdam

De samenwerking en integratie van gebruikers,
makers en opdrachtgevers staat aan de basis
van elk succesvol project.

PMI PMP CAPM

"Werk niet alleen vanuit de theorie maar
pas toe wat bij de organisatie past."
Andy Tjon A Fouk ~ Your Test Professionals

"Wees helder over waar je naartoe wilt."
Arnaud Lauteslager ~ AMC

PMI – PMP CAPM

PMI staat voor Project Management Institute, naast IPMA de grootste vereniging op het gebied van projectmanagement wereldwijd. IPMA heeft de Project Management Body of Knowledge gepubliceerd – PMBOK. PMBOK levert een standaard werk van good practice voor het management van projecten langs de lijnen van de projectlevenscyclus. Het doel: op tijd en binnen budget de project outputs opleveren om daarmee vervolgens de Business Case voor de organisatie te realiseren.

PMI is met name actief in de Verenigde Staten. In Europe en zeker in Nederlands is IPMA de standaard. Dat geldt niet altijd voor organisaties die zaken doen met Amerikaanse handelspartners die hun projectmanagement vaak aanpakken op basis van PMI standaards.

PMI heeft twee examens gepubliceerd: PMP en CAPM. CAPM staat voor Certified Associate Project Manager en PMP staat voor Professional Project Manager.Wilt u projectmanagement binnen uw organisatie professionaliseren en wilt u dit doen op basis van de PMI standaards? Dan leveren PMBOK, en de CAPM en PMP certificeringen daarvoor een uitstekende basis.

PMI Definitie van een Project

A project is temporary in that it has a defined beginning and end in time, and therefore defined scope and resources.

And a project is unique in that it is not a routine operation, but a specific set of operations designed to accomplish a singular goal. So a project team often includes people who don’t usually work together – sometimes from different organizations and across multiple geographies.

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Enkele voordelen van PMI: CAPM en PMP

 • PMI kent een lange historie en actief netwerk in de Verenigde Staten.
 • Praktische aanpak van projectmanagement kennisgebieden.
 • Certificering op 2 niveaus: CAPM en PMP.
 • Publicatie van OPM3: het organisatievolwassenheidsmodel van PMI.
 • Onmisbaar voor projectorganisaties die zaken doen met Amerikaanse organisaties.

Opbouw van PMBOK

PMBOK is opgebouwd uit 3 onderdelen: Het projectmanagement framework, de projectlevenscyclus en organisatie, en de projectmanagement kennisgebieden (knowlegde areas).

PM Framework

 • Definitie project en projectmanagement.
 • Context: programma’s en portfolio’s.
 • Rol van de projectmanager.
 • Organisatie omgevingsfactoren.

Project lifecycle

 • Initiating.
 • Planning.
 • Executing.
 • Monitoring and Controlling.
 • Closing.

Knowledge Areas

 • Project Integration Management.
 • Project Scope Management.
 • Project Time Management.
 • Project Cost Management.
 • Project Quality Management.
 • Project Human Resource Management.
 • Project Communications Management.
 • Project Risk Management.
 • Project Procurement Management.
 • Project Stakeholder Management.

PMI Bouwreis Kleuterschool (1 week) Townships Kaapstad

Global Project Performance organiseert PMI bouwreizen naar Kaapstad waar we met klanten en lokale partijen in 1 week een peuter- en kleuterschool bouwen. Tijdens de voorbereiding in Nederland, de week in Kaapstad en de evaluatie, afronding en post project review in Nederland ontwikkelen deelnemers hun projectmanagement competenties op basis van PMBOK standaards. Wilt u een incompany leiderschapstraject met ons opzetten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Meer dan 100 klanten zijn u voor gegaan.

PMI Certificeringen: voor Medewerkers en Organisatie

CAPM: Certified Associate Project Manager

De CAPM training is bestemd voor de beginnende of junior projectmanager of deelnemers en betrokkenen in projecten die meer van projectmanagement willen weten. De training wordt afgesloten met het CAPM examen. U behaalt daarmee een officieel PMI certificaat.

Naar CAPM Training >>>

PMP: Professional Project Manager

De PMP training is bestemd voor de ervaren projectmanager of projectleider. De training is ook geschikt voor mensen die meer willen weten over projectmanagement. De training wordt afgesloten met het PMP examen. U behaalt daarmee een officieel PMI certificaat.

Naar PMP Training >>>

Verbeter en Certificeer uw Organisatie

Global Project Performance is officieel geaccrediteerd door AXELOS om de volwassenheid van uw projectorganisatie te meten en te laten certificeren. Tevens adviseren we over kansen om projectprestaties te verbeteren en helpen we bij de ontwikkeling en uitvoering van uw verbeterplannen.

Organisatieadvies Projectmanagement>>>

Onze PMI diensten

Projectmanagement met PMBOK Implementeren

Wilt u projectmanagement professionaliseren met behulp van PMBOK? Neem dan contact met ons op. Onze geregistreerde consultants hebben ruime ervaring bij organisaties in de publieke en private sector. Zij weten hoe u dit op de handigste manier en effectief aanpakt.

Projectmanagement Organisatieadvies >>>

PMI Incompany en Open Training

Wilt u een CAPM of PMP praktijktraining volledig op maat voor uw eigen organisatie? Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk incompany trainingen. Daarnaast verzorgen we maandelijks CAPM en PMP trainingen op toplocaties door heel Nederland die met een 9 worden gewaardeerd.

Projectmanagement trainingen >>>

Projectmanagement Mentoring en Coaching

In theorie lijkt het allemaal  logisch. De praktijk is vaak een stuk lastiger om best practices in de praktijk te brengen. Hoe pak je dat aan? En welke aanpak past bij u? Onze mentoren en coaches helpen u om de toepassing van projectmanagement o.b.v. PMBOK goed in de vingers te krijgen.

Projectmanagement Mentoring en Coaching >>>

 Hoe slaat u met projectmanagement een brug van Europa naar Amerika?

Werkt u projectmatig samen met Amerikaanse handelspartners? En heeft uw organisatie te maken met tegenvallende projectprestaties? Vallen de benefits tegen? Is er veel sprake van scope creep, kwaliteitsproblemen, uitloop en budgetoverschrijdingen? Dan kunt u overwegen om het projectmanagement binnen uw organisatie te professionaliseren op basis van PMBOK en PMI-certificeringen.

Binnen een periode van ongeveer 3 jaar en afhankelijk van de complexiteit van uw organisatie kost het ongeveer 3 jaar om effectieve routines in te bedden in uw organisatie. Is uw interesse gewekt?  Bel voor onafhankelijk advies 030 22 11 987 of mail: [email protected].

PMI en PMBOK: Holistisch Projectmanagement

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en  niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering en optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; toegesneden op het specialisme van uw branche en organisatie.

Klantverhalen

Strategie realisatie project- en portfoliomanagement

Een van de meeste succesvolle organisaties in Nederland, Philips Healthcare, had twee fabrieken samengevoegd.
In de nasleep van de fusie werd duidelijk dat er behoefte bestond om zowel het portfoliomanagement als
projectmanagement te stroomlijnen en beter af te stemmen op de strategische prioriteiten van de onderneming.
Global Project Performance heeft de organisatie ondersteund bij de definitie, inrichting en invoering van
projectmanagement, portfoliomanagement en het PMO. Advies, training, ontwikkeling van procedures en sjablonen
en certificering maakten onderdeel uit van dit traject. Het resultaat van het verbeterprogramma was dat de
strategische doelstellingen beheerst werden gerealiseerd. Projecten werden op tijd afgestemd en afgerond.
Op regelmatige basis werden de benefits gemeten en werd het portfolio opnieuw geprioriteerd.

Lees het hele verhaal >>>

Philips Healthcare

5 meest gestelde vragen

PMI is het Project Management Institute. Naast IPMA de grootste vereniging voor projectmanagement in de wereld maar vooral actief in de Verenigde Staten. PMI heeft de Project Management Body of Knowledge ontwikkeld en de certificeringen voor PMP (Project Management Professional en CAPM (Certified Associate Project Manager).

PMI-certificeringen (PMP en CAPM) worden voornamelijk gevraagd door professionals die met Amerikaanse organisaties werken die het PMI-curriculum als uitgangspunt hebben genomen voor hun projectmanagement raamwerk.

De PMBOK levert geaccepteerde beschrijvingen van Good Practice voor projectmanagement die een organisatie kan gebruiken om haar projectmanagement raamwerk in te richten, te borgen en te verbeteren op basis van ervaring.

Wanneer het projectmanagementbeleid (raamwerk) goed aansluit op de behoeften en projectactiviteiten van de organisatie zullen de projecten steeds vaker volgens plan worden gerealiseerd tot en met bevestiging van de benefits die op waren genomen in de Business Case.

Het invoeren of verder professionaliseren van projectmanagement betekent altijd een verandering voor betrokkenen. Het is daarom van belang om hen vroegtijdig te betrekken bij elementaire vragen zoals: waarom moeten we professionaliseren? Hoe willen we het aanpakken? Wat er verwacht, van wie en wanneer? Hoe gaan we ervoor zorgen dat realisatie van de geplande doelstellingen beheerst worden?

Leiderschap, visieontwikkeling, awareness workshops, communicatie, verandermanagement en een planmatige aanpak gericht op benefits en de daarvoor benodigde veranderingen, zullen de kans op succes vergroten.

Net als met andere methodieken voor projectmanagement is het van belang dat deze goed aansluiten op de taken die betrokkenen uitvoeren in projecten. Indien het verbeterinitiatief goed wordt geleid dan dient rekening te worden gehouden met 1 ½ jaar per niveau groei in volwassenheid van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined).

P3M3 is een agnostisch volwassenheidsmodel voor projectmanagement, onafhankelijk en daarmee onafhankelijk van specifieke methodieken of standaards voor projectmanagement. In het ontwerp van de meest recente versie van P3M3 is expliciet rekening gehouden met de uitwisselbaarheid met het PMI-curriculum en PMBOK.

Met een P3M3-assessment kan dus worden beoordeeld in welke mate PMI-standaards geborgd zijn in de projectorganisatie, wat het volwassenheidsniveau is van de organisatie, wat de sterktes en zwaktes zijn, en wat er nodig is om te groeien in volwassenheid om daarmee vervolgens steeds betere projectprestaties te leveren.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag