Agile PM Fast Track

Agile PM Fast Track training inclusief examens

Wilt u in korte tijd uw Agile  PM kennis en vaardigheden ontwikkelen om projectprestaties met Agile PM te verbeteren? Dan is de Agile PM Fast Track training geschikt voor u. In deze intensieve training doorloopt u, zowel het Agile PM Foundation, als Practitioner programma.

De training wordt geleid door een geaccrediteerde senior projectmanagement trainer, met uitgebreide ervaring in het professionaliseren van projectmanagement met Agile PM. U voegt het internationaal gewaardeerde Agile PM Foundation- en Agile PM Practitioner certificaat in een keer toe aan uw CV.

Doelgroep

Iedereen die projectprestaties met Agile PM verder wil leren verbeteren en die zich wil certificeren op Agile PM Practitioner niveau. Bijvoorbeeld: teammanagers, projectleiders, projectmanagers, SCRUM Masters, SCRUM Product Owners, agile coaches, LEAN projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u project met Agile PM succesvol kunt realiseren.

U leert onder meer het volgende:

 • Waar de scheidslijn licht tussen agile product development in de dagelijkse lijnorganisatie en agile project management.
 • Hoe de uitgangspunten van het agile manifesto zich manifesteren in agile projecten.
 • Hoe u de klanttevredenheid kunt verbeteren met Agile PM.
 • Hoe u de motivatie van het team en andere betrokkenen kunt verbeteren met Agile PM.
 • Hoe Agile PM bijdraagt aan een “energized change culture”.

Over het Agile PM Foundation examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende Agile PM Foundation examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Agile PM Foundation examen duurt 50 minuten en bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 25 punten bent u geslaagd voor het Agile PM Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Agile PM Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

Over het Agile PM Practitioner examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende Agile PM Practitioner examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Agile PM Practitioner examen duurt 2 1/2 uur en bestaat uit 80 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 40 punten bent u geslaagd voor het Agile PM Practitioner examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Agile PM Practitioner certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 2.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het Agile PM Practitioner certificaat

Met een Agile PM Practitioner certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd agile projectmanagement certificaat.
 • U kunt aantonen dat u over de kennis en vaardigheden beschikt om Agile PM toe te snijden op de specifieke context van individuele projecten en scenarios’.
 • U hebt een verdieping gemaakt in agile leiderschap.
 • U hebt geleerd hoe u de mindset van continu verbeteren incorporeert in uw projectaanpak.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U voldoet aan de voorwaarde om deel te nemen aan de Agile PM Practitioner training.

Agile Project Management tijdens de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad

Tijdens onze incompany bouwreizen naar de townships van Kaapstad krijgen deelnemers uitgebreid de kans om te oefenen met projectmanagement op basis van Agile PM. In de onderstaande film krijgt u een korte impressie van onze unieke leiderschapstraining on the job.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bent u voornemens om de competenties van uw leidinggevenden, managers en coördinatoren op het gebied van  agile projectmanagement verder te ontwikkelen?

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected]

Kenmerken

Duur: 3 ½ dag
Investering: €2.375,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Agile PM maar dan wel snel

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Waar SCRUM zich met name richt op productontwikkeling en voortdurende verbetering van bestaande capabilities in een dagelijkse organisatie, biedt Agile PM een oplossing om projecten te managen op basis van een agile aanpak. Deze combinatie voorziet in een breed gedragen behoefte in organisaties.

De initiatiefnemers van Agile PM waren medeondertekenaars va het Agile Manifesto dat ertoe heeft geleid dat SCRUM groot is geworden. Agile PM is dus geworteld in de agile cultuur en historie.

De invoering van Agile Project Management is een succes wanneer een organisatie haar strategische doelstellingen weet te realiseren omdat ze haar projectmanagement agile heeft weten in te richten en hierdoor beter kan concurreren.

De prestatieverbeteringen zijn altijd specifiek voor een organisatie maar kunnen onder andere betrekking hebben op: kortere time to market van innovaties en verbeteringen, toegenomen medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid, minder verspilling, en andere Key Performance Indicators.

Het strategisch leiderschap en de business zouden een behoefte moeten hebben om sneller en flexibeler in te kunnen spelen om veranderende marktomstandigheden en klantwensen. Om dit te doen moet Agile Project Management zo worden ingericht dat de juiste besluiten sneller kunnen worden genomen. Om benefits van Agile Project Management te kunnen bepalen, is het dus belangrijk dat voor alle betrokkenen duidelijk is waar de organisatie te boot mist. Maak dit concreet zodat duidelijk is welk probleem er moet worden opgelost door Agile Project Management. Interactieve workshops, reviews en vooronderzoek kunnen dit proces ondersteunen.

Als het leiderschap van de organisatie en de inrichting van de organisatie aansluiten op de agile manier van werken dan kan het snel gaan. Maar meestal is er toch tijd nodig om de organisatie en de manier waarop projecten worden aangepakt, te transformeren.

Globaal genomen moet er gerekend worden met een doorlooptijd van 1 ½ jaar per niveau, van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) naar niveau 3 (gedefinieerd). Een mindset van continu verbeteren en standaardisatie zijn randvoorwaardelijk.

P3M3 omvat ook het projectmanagementmodel (PjM3). Met P3M3 kan worden gemeten wat de volwassenheid van agile projectmanagement in de organisatie is. Er wordt onder meer gekeken naar leiderschap, gedrag en cultuur. Maar ook naar processen, organisatie, training en opleiding en Assurance.

Agile Project Management dient ondersteund te worden door een adequaat model van gedelegeerde bevoegdheden en controls om de risicoblootstelling van de organisatie te kunnen blijven besturen zowel aan de kant van de bedreigingen als de kansen.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag