Agile Portfolio Management

Zowel organisaties in de publieke al private sector geven steeds meer aandacht aan portfoliomanagement om de realisatie van de strategische doelstellingen te borgen. Tegelijkertijd komen portfoliomanagement en agile productontwikkeling elkaar steeds vaker "tegen". Hoe zorg je dat deze elkaar versterken?

Agile Portfoliomanagement is ontwikkeld door het Agile Business Consortium om tegemoet te komen aan de behoefte aan een agile organisatie die tegelijkertijd zijn strategische doelstellingen weet te besturen.

 

De kracht van portfoliomanagement en agile gecombineerd
Praktische tips and tricks voor uw organisatie
Optimale balans leiderschap, cultuur, proces en techniek

Agile Portfolio Management training

Door de snelheid van innovatie en maatschappelijke ontwikkelingen worden organisaties worden steeds vaker ingehaald door de realiteit. Een belangrijke reden hiervoor is dat de managementroutines en raamwerken de vereiste snelheid en wendbaarheid onvoldoende ondersteunen. Om als organisatie succesvol te zijn is agility nodig. Niet alleen op product- of projectniveau. Maar ook op programma- en portfolioniveau.

Maar welke eisen stelt dit eigenlijk aan de organisatie in de breedste zin van het woord? Wat zijn randvoorwaarden voor agility op portfolioniveau? En hoe lossen we huidige knelpunten in de organisatie op? In deze tweedaagse Agile Portfolio Management praktijktraining gaan uw managers, directieleden en staf onder leiding van onze Agile Leadership trainer consultant op een praktische manier aan de slag met de casuïstiek van uw eigen organisatie. Aan het eind van de training hebt u de bouwstenen voor een Business Case inclusief visie en globaal plan van aanpak voor uw organisatie of afdeling.

Doelgroep

Alle betrokkenen bij portfoliomanagement zoals: managers, directeuren, adviseurs, stafleden, portfoliomanagers, programmamanagers, PMO’ers, projectdirecteuren en senior projectmanagers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Aanpak van de training

Resultaat

In deze GPP Praktijktraining ontdekken en oefenen deelnemers met best practices op het gebied van Agile Portfolio Management.  Door onze integrale aanpak en gefaciliteerde workshops groeit hun bewustzijn en kunnen zij hun eigen ontwikkeling en prestatieverbetering effectiever sturen.

Deelnemers leren en ervaren onder meer:

 • Wat er nodig is om de wendbaarheid van de organisatie op portfolioniveau te vergroten.
 • Wat de impact is op realisatie van de strategische ambities en het concurrerend vermogen van de organisatie of afdeling.
 • Wat de rol van leiderschap en een “energized change culture” is en welke uitdagingen dit met zich mee brengt.
 • Welke aanpassingen vereist zijn in het besturingsmodel van de organisatie.
 • Welke infrastructurele aanpassingen nodig zijn.
 • Hoe je de ontwikkeling van agililty op portfolioniveau kunt monitoren en effectief communiceren aan de Community of Practice en andere stakeholders.

Agility op portfolioniveau

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

Agility op portfolioniveau

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Programma

Tijdens deze tweedaagse praktijktraining staan bewustwording, ervaren en prestatieverbetering centraal. We volgen een workshop gerichte aanpak om ervoor te zorgen dat de inhoud goed aan blijft sluiten op de realiteit van de deelnemers en de organisatie. Het programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

1. Intake voor de eerste trainingsdag

 • Uitdagingen organisatie.
 • Individuele leerdoelen.
 • Individuele knelpunten.
 • 360-graden review 1.

2. Workshops

 • Hoe kun je ervoor zorgen dat je op de kortere termijn de juiste keuze maakt wanneer de lange termijn plannen en budgets vast blijven staan?
 • Hoe kun je ervoor zorgen dat er niet onnodig gedetailleerd wordt gepland?
 • En dat de strategische aannames vroegtijdig worden getest in de praktijk?
 • Hoe betrek je de operationele stakeholders effectief bij strategische veranderingen op de korte termijn?
 • Hoe zorg je dat Business Cases echt goed worden getest en niet alleen op papier bestaan?
 • Hoe zorg je dat de organisatie niet “teveel hooi op de vork neemt”?
 • Onjuiste besluiten door onjuiste managementinformatie.

3. Implementatie workshop (terugkom dag)

 • Evaluatie praktijkervaringen.
 • Bespreken 360-graden review 2.
 • Verdieping inzicht.
 • Knelpunten oplossen.
 • Next steps.

Portfoliomanagement in de Praktijk bij Provincie Groningen

"Zorg dat de doelstellingen helder zijn voor een project van start gaat en borg de koppeling met de bedrijfsstrategie over projecten heen."
Kars Wierts, Provincie Groningen

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

ONS CORONABELEID

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd (MS Teams, ZOOM, WEBEX) in lijn met RIVM-beleid. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. We helpen u graag!

Data

4 en 11 juli 2022
1 en 8 augustus 2022
5 en 12 september 2022
3 en 6 oktober 2022
7 en 14 november 2022
5 en 12 december 2022
9 en 16 januari 2023
6 en 10 februari 2023
6 en 13 maart 2023
3 en 5 april 2023
8 en 11 mei 2023
5 en 12 juni 2023
3 en 10 juli 2023
7 en 14 augustus 2023
4 en 11 september 2023
2 en 5 oktober 2023
6 en 13 november 2023
4 en 11 december 2023

Plaats

Maandelijks: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Investering

Open training € 1.575, – ex BTW, inclusief examen.

Inclusief

Interactieve praktijktraining, de beste trainers (evaluatie 9), cursusmaterialen, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten, implementatieondersteuning.

Tot 50% korting op all-in tarief

 • Kortingen tot 50%.
 • Speciale regeling btw-vrijstelling.
 • Incompany gratis implementatie workshop.
 • Open trainingen door heel Nederland.
 • Open trainingen gaan elke maand door.
 • Korting op onze masterclasses en seminars.
 • Ondernemerskorting ZZP.
 • Speciale regeling werkzoekenden zonder budget.

All-in transparant tarief zonder extra kosten

Wij passen geen "salami tactieken" toe. Onze tarieven zijn altijd all-in. U weet precies waar u aan toe bent. Geen extra kosten. Dus een tarief inclusief praktijktraining door top trainer, examen, examentraining, cursusmaterialen, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten en implementatie ondersteuning.

Kosteloos: incompany implementatie workshop

Boekt u bij ons een incompany training? Wij borgen de toepassing en verbetering van prestaties in uw organisatie, teams en projecten. Een implementatie workshop is standaard inbegrepen. Tijdens de workshop worden praktijkervaringen gedeeld, lessen getrokken, volgende stappen gepland en commitment geborgd.

Kosteloos: implementatie helpdesk open training

Hebt u bij ons een training gevolgd? Na de training kunt u nog direct bij onze trainers aankloppen voor advies op maat om de realisatie van uw doelen te borgen. Zo lost u knelpunten direct op en hebt u optimaal profijt van uw investering in de training.

Portfoliomanagement in de Praktijk bij Provincie Groningen

"Zorg dat de doelstellingen helder zijn voor een project van start gaat en borg de koppeling met de bedrijfsstrategie over projecten heen."
Kars Wierts, Provincie Groningen

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Incompany Trainingen Agile Portfoliomanagement

Zijn er in uw organisatie meer mensen die deel willen nemen aan een Agile Portfolio Management training? Wilt u tot tientallen procenten besparen op uw opleidingsbudgetten? Wilt u een Agile Portfolio Management training op maat of liever losse workshops? We bieden Agile Portfolio Management incompany trainingen in 4 varianten.

1. Standaard Agile Portfolio Management training

Ons standaard geaccrediteerde programma wordt gebruikt. De training wordt verzorgd op uw locatie. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de bijzonderheden van uw organisatie. U bepaalt tempo, duur, locatie en tijdstippen. U bespaart tot 50%.

2. Maatwerk Agile Portfolio Management praktijktraining

In deze variant maken we de Agile Portfoliomanagement training volledig op maat voor de dagelijkse praktijk van uw organisatie. U bereikt een optimaal evenwicht tussen kennisontwikkeling en praktijktoepassing.

3. Agile Portfolio Management Workshops voor Opdrachtgevers

Wilt u het management en de opdrachtgevers op een prettige manier kennis laten maken met hun rol in agile portfolio's en projecten? Met korte interactieve praktische workshops helpen we u daar graag bij.

4. Onderdeel van een verbetertraject

Wilt u portfoliomanagement en agile integreren in de praktijk? Organiseer dan met ons een incompany agile portfolio management training. U ontwikkelt uw teams en uw organisatie in een keer.

Mogen we met u mee denken?

Wilt u graag dat één van onze praktijktrainers even met u mee denkt over de best passende oplossing voor uw vraag?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

030-2211987

Contact opnemen

Kenmerk training
 • Duur: 2 dagen
 • Investering: € 1575,-
 • De Incompany Specialist
Persoonlijk advies?