Change Management Foundation

Change Management Foundation training inclusief examen

Wilt u leren hoe u verandermanagement inzichten, concepten en technieken in kunt zetten om veranderinitiatieven succesvol te realiseren? Dan is deelname aan onze Change Management Foundation training de eerste stap op weg naar succesvol verandermanagement.

Tijdens onze driedaagse training gaat u op interactieve wijze aan de slag met uw eigen werksituaties in projecten en andere veranderinitiatieven onder leiding van een ervaren en geaccrediteerde verandermanagement praktijktrainer. Tevens voegt u het internationaal gewaardeerde Change Management Foundation certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners, programmamanagers, portfoliomanagers, Quality Assurance, risicomanagers, PMO’ers en Centre of Excellence medewerkers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u verandermanagement technieken, concepten en inzichten in uw dagelijkse werk kunt gebruiken om veranderinitiatieven succesvol te realiseren. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u business teams op tijd effectief kunt voorbereiden op aankomende veranderingen.
 • Hoe u vision statements kunt ontwikkelen en benutten in uw projecten.
 • Hoe u adequaat en proactief met weerstand om kunt gaan.
 • Hoe u in uw veranderstrategie rekening houdt met de organisatiecultuur.
 • Wat de rol van leiderschap is in verandermanagement en hoe die zich in uw omgeving manifesteert.

Over het Change Management Foundation examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende Change Management Foundation examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Change Management Foundation examen duurt 50 minuten en bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 25 punten bent u geslaagd voor het Change Management Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Change Management Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen aan het eind van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het Change Management Foundation certificaat

Met een Change Management Foundation certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd certificaat op het gebied van verandermanagement.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in interessante en uitdagende change situaties.
 • U hebt geleerd hoe u Change Management op maat in kunt zetten in uw eigen werk.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U voldoet aan de voorwaarde om deel te nemen aan de Change Management Practitioner training.

Change Management in de praktijk

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop change management, en in het bijzonder business change management, zich manifesteren in de praktijk.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 3 dagen
Investering: €1.595,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Verandermanagement met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Methodieken zijn onmisbaar om project-, programma- en portfoliomanagement op organisatieniveau goed in te richten. Daarnaast is het van groot belang dat iedere betrokkene die een managementrol vervul beschikt over relevante inzichten, kennis, vaardigheden en competenties op het gebied van verandermanagement.

De geaccrediteerde aanpak voor Change Management door APMG International is de eerste enige officiële markt standaard certificering die mensen in Nederland kunnen halen op het gebied van verandermanagement.

Change Management biedt een samenhangende Body of Knowledge voor de inrichting en verbetering van uw veranderorganisatie op project-, programma- en portfolioniveau. Welke elementen van de Body of Knowledge u nodig hebt om prestaties van veranderinitiatieven inclusief business changes te verbeteren, hangt af van uw specifieke situatie.

Change Management staat niet op zichzelf. Wanneer er systematische routines worden ingebed en geborgd die aantoonbaar leiden tot betere prestaties van projecten, programma’s en portfolio’s dan kan de invoering van Change Management als een succes worden beschouwd. De vestiging van een “energized change culture” maakt daar onderdeel van uit.

Het hangt van de cultuur van de organisatie en de context. Inzicht in de huidige situatie is cruciaal voor het bepalen van de juiste veranderstrategie. Soms is een top down benadering gewenst, soms bottom up en soms een combinatie. Soms is het ontwikkelen van een strategische blauwdruk gewenst en soms een experimentele agile aanpak. Verder zijn de taal, de hartslag en mores van de organisatie belangrijke attributen om rekening mee te houden bij de ontwikkeling van draagvlak. In nagenoeg alle gevallen brengt de professionalisering van verandermanagement veranderingen met zich mee. Om deze succesvol te realiseren, zijn passende leiderschapsstijlen nodig.

Uiteraard hangt dit af van de uitgangssituatie, de omvang en de complexiteit van de uitdaging. Maar als de organisatie de volwassenheid van projectmanagement of business change management wil laten groeien dan dient ze rekening te houden met ongeveer 1 ½ jaar per niveau van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) naar niveau 3 (gedefinieerd).

De Body of Knowledge van Change Management biedt een veelheid van best practices om het raamwerk voor project-, programma- en portfoliomanagement te versterken en om managers en medewerkers op te leiden voor hun taken. Deze best practices kunnen dus worden benut om prestaties te verbeteren op zowel project-, programma- als portfolioniveau. Het mooie van P3M3 is dat de organisatie, afdeling of team haar organisatie ook kan laten certificeren voor de mate waarin ze change management heeft geborgd en daarmee werkt aan steeds verdere prestatieverbeteringen.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag