IPMA ABC Competentie Ontwikkeltrajecten

U wilt uw managers en medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling naar de beoogde IPMA competentieniveaus en -certificeringen voor PMO, project-, programma- en portfoliomanager. Of u wilt graag voor uzelf een ontwikkelplan maken voor IPMA competentie ontwikkeling en certificering.

Eerste geaccrediteerde IPMA instituut Nederland
Duurzame prestatieverbetering organisatie
Vergroot klanttevredenheid opdrachtgevers

Doelgroep

De ontwikkeltrajecten zijn bedoeld voor PMO’ers, projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en Agile leiders. We leveren deze trajecten op incompany basis ter ondersteuning van HR-managers, portfoliomanagers en hun PPM-teams en lijnmanagers.

Voordelen IPMA Competentie Ontwikkeltrajecten

  • Opdrachtgevers krijgen het vertrouwen en de zekerheid dat ze mensen inschakelen die de klus kunnen klaren in de praktijk.
  • Investeringen in opleiding kennen een duidelijk doel op basis van objectieve informatie en best practice standaards.
  • Met professionele mensen bouw je een volwassen organisatie en een cultuur van continu verbeteren.
  • De motivatie van medewerkers groeit.
  • Prestaties verbeteren met tevreden klanten en opdrachtgevers tot gevolg.
  • HR kan haar toevoegde waarde meetbaar maken.
  • PPM kan betere match maken tussen veranderinitiatieven en de managers die deze gaan leiden.

Opbouw IPMA Competentie Ontwikkeltrajecten

Onze IPMA competentie ontwikkeltrajecten kennen de onderstaande opbouw. Uiteraard worden de ontwikkelplannen volledig op maat gemaakt, zodat ze aansluiten bij zowel de eisen die IPMA stelt voor certificering, als uw professionele ontwikkel- en prestatiedoelstellingen. Tijdens de ontwikkeltrajecten worden zowel de contextuele, technische als gedragsmatige competenties ontwikkeld.

 

Opbouw IPMA Competentie Ontwikkeltrajecten

Organisatie van de IPMA trajecten

Onze IPMA-trajecten worden projectmatig aangepakt en gecoördineerd door een trajectbegeleider. We stellen ons team voor de competentie ontwikkeling volledig op maat samen voor uw organisatie of uw persoonlijke situatie. Voor sommige specialismen laten we wereldwijde experts en though leaders invliegen zodat u toegang krijgt tot de meest recente inzichten en kennis op het vakgebied.

Wie zijn onze IPMA Competentie Trainers?

In het kader van uw ontwikkeling zetten we onze beste trainers en consultants in. Ze zijn allemaal breed ontwikkeld en gecertificeerd op het vakgebied van PPM en Change Management. Daarnaast kennen ze het IPMA curriculum en de ICB4 met grote diepgang. Binnen ons team hebben diverse professionals een eigen specialisme: bijvoorbeeld benefits management, de impact van cultuur of persoonlijk leiderschap. Zo kunnen we borgen dat uw mensen toegang krijgen tot de beste kennis in iedere IPMA competentie.

Investering

De bekostiging van de trajecten wordt op maat gemaakt naar aanleiding van de nulmeting en op basis van het ontwikkelplan. We zullen daarbij altijd rekening houden met uw beschikbare budgetten, zodat u de beste “value for money” krijgt.

Eerste geaccrediteerde IPMA Instituut: 100 % score en beste evaluaties

IPMA heeft een keurmerk voor IPMA opleiders in het leven geroepen. Global Project Performance was het eerste instituut in Nederland dat geaccrediteerd werd. Daarmee voldoen onze trainers, onze programma’s en ons QMS aan de hoogste eisen. Niet voor niets scoren we in de top 5 van beste IPMA resultaten in Nederland voor klantwaardering en examenresultaten. Onze rapportbegeleiders hebben meer dan 100 projectmanagers voorbereid op hun IPMA Assessment: score tegen de 100%.

IPMA met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

 

IPMA met Gezond Verstand

Projectmanagement in de Praktijk bij Gemeente Amsterdam

"Vooral het denken in en werken met producten leverde grote toegevoegde waarde op"
Paul Mooij, Gemeente Amsterdam

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Kenmerk training
  • Duur: Op maat
  • Investering: Op aanvraag
  • De Incompany Specialist
Persoonlijk advies?