IPMA ABC Competentie Ontwikkeltrajecten

IPMA ABC Competentie Ontwikkeltrajecten

U wilt uw managers en medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling naar de beoogde IPMA competentieniveaus en -certificeringen voor PMO, project-, programma- en portfoliomanager. Of u wilt graag voor uzelf een ontwikkelplan maken voor IPMA competentie ontwikkeling en certificering.

Doelgroep

De ontwikkeltrajecten zijn bedoeld voor PMO’ers, projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en Agile leiders. We leveren deze trajecten op incompany basis ter ondersteuning van HR-managers, portfoliomanagers en hun PPM-teams en lijnmanagers.

Voordelen IPMA Competentie Ontwikkeltrajecten

  • Opdrachtgevers krijgen het vertrouwen en de zekerheid dat ze mensen inschakelen die de klus kunnen klaren in de praktijk.
  • Investeringen in opleiding kennen een duidelijk doel op basis van objectieve informatie en best practice standaards.
  • Met professionele mensen bouw je een volwassen organisatie en een cultuur van continu verbeteren.
  • De motivatie van medewerkers groeit.
  • Prestaties verbeteren met tevreden klanten en opdrachtgevers tot gevolg.
  • HR kan haar toevoegde waarde meetbaar maken.
  • PPM kan betere match maken tussen veranderinitiatieven en de managers die deze gaan leiden.

Opbouw IPMA Competentie Ontwikkeltrajecten

Onze IPMA competentie ontwikkeltrajecten kennen de onderstaande opbouw. Uiteraard worden de ontwikkelplannen volledig op maat gemaakt, zodat ze aansluiten bij zowel de eisen die IPMA stelt voor certificering, als uw professionele ontwikkel- en prestatiedoelstellingen. Tijdens de ontwikkeltrajecten worden zowel de contextuele, technische als gedragsmatige competenties ontwikkeld.

Organisatie van de IPMA trajecten

Onze IPMA-trajecten worden projectmatig aangepakt en gecoördineerd door een trajectbegeleider. We stellen ons team voor de competentie ontwikkeling volledig op maat samen voor uw organisatie of uw persoonlijke situatie. Voor sommige specialismen laten we wereldwijde experts en though leaders invliegen zodat u toegang krijgt tot de meest recente inzichten en kennis op het vakgebied.

Wie zijn onze IPMA Competentie Trainers?

In het kader van uw ontwikkeling zetten we onze beste trainers en consultants in. Ze zijn allemaal breed ontwikkeld en gecertificeerd op het vakgebied van PPM en Change Management. Daarnaast kennen ze het IPMA curriculum en de ICB4 met grote diepgang. Binnen ons team hebben diverse professionals een eigen specialisme: bijvoorbeeld benefits management, de impact van cultuur of persoonlijk leiderschap. Zo kunnen we borgen dat uw mensen toegang krijgen tot de beste kennis in iedere IPMA competentie.

Investering

De bekostiging van de trajecten wordt op maat gemaakt naar aanleiding van de nulmeting en op basis van het ontwikkelplan. We zullen daarbij altijd rekening houden met uw beschikbare budgetten, zodat u de beste “value for money” krijgt.

Eerste geaccrediteerde IPMA Instituut: 100 % score en beste evaluaties

IPMA heeft een keurmerk voor IPMA opleiders in het leven geroepen. Global Project Performance was het eerste instituut in Nederland dat geaccrediteerd werd. Daarmee voldoen onze trainers, onze programma’s en ons QMS aan de hoogste eisen. Niet voor niets scoren we in de top 5 van beste IPMA resultaten in Nederland voor klantwaardering en examenresultaten. Onze rapportbegeleiders hebben meer dan 100 projectmanagers voorbereid op hun IPMA Assessment: score tegen de 100%.

IPMA Leiderschapsreizen naar Kaapstad

Samen met onze klanten bouwen we mee aan een betere wereld. Onze bouwreizen van een week naar Kaapstad om in een week tijd een school te bouwen bieden een unieke gelegenheid om de ontwikkeling van IPMA competenties en leiderschap te ondersteunen.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Is uw interesse gewekt om samen met ons een traject op te zetten voor uw organisatie of voor uzelf? Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: Op maat
Investering: Op aanvraag
incompany mogelijk

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

IPMA met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

IPMA levert met de Individual Competence Baseline een model om competenties van projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en PMO’ers systematisch te ontwikkelen.

Daarmee sluit IPMA goed aan op het gedachtegoed van HR die verantwoordelijk is voor training en opleiding in organisaties. Maar ook opdrachtgevers en werkgevers zijn voortdurend op zoek naar competente medewerkers: mensen die inzicht, kennis, vaardigheden en een “proven trackrecord” hebben.

Daarnaast geniet IPMA grote populariteit omdat de ICB een holistische benadering als uitgangspunt neemt waarbij gedragscompetenties, technische competenties en contextuele competenties in samenhang worden benaderd.

Wanneer de organisatie inzicht heeft in de competenties en competentieniveaus van projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en PMO’ers dan kan zij de match maken met het portfolio dat nu uitgevoerd wordt en dat de komende jaren uitgevoerd zal gaan worden. Zo kunnen projectmanagement resources in termen van kwaliteit en kwantiteit dus gekoppeld worden aan de behoefte.

IPMA in de organisatie kan als succes worden beschouwd wanneer de organisatie de prestaties van projecten, programma’s en portfolio’s aantoonbaar heeft weten te verbeteren door het ontwikkelen van de projectmanagement competenties van haar teams.

De meeste mensen willen vooruit in hun werk en willen zich ontwikkelen. Wanneer een organisatie medewerkers een ontwikkel pad biedt voor hun carrière dan wordt dit door de meeste medewerkers zeer gewaardeerd. Veel werkzoekenden zoeken ook naar werkgevers die willen investeren in hun medewerkers.

Ook wanneer de context van de organisatie zelf niet makkelijk is voor veel medewerkers, loont het juist de moeite om hun eigen individuele slagkracht te versterken. Dat draagt bij aan autonomie en zelfvertrouwen.

Veel mensen die kennis maken met IPMA beschikken al over de ervaring maar zoeken juist naar een theoretische onderbouwing en bevestiging van hun prestaties. In dat geval ligt certificering al in het verschiet. Maar IPMA kan ook heel goed worden gebruikt voor het ontwerpen van opleidingsprogramma’s gericht op de meest belangrijke competenties voor de organisatie. Het is dan van belang dat de organisatie of afdeling weet welke prestaties zij graag zou willen verbeteren.

IPMA richt zich op het individu. P3M3 richt zich op de organisatie. Onderdeel van P3M3 is wel de aanwezigheid van training en opleiding gericht op de specifieke processen en context van de organisatie zelf.

Een ander belangrijk aspect van P3M3 is cultuur. In organisaties met een lage projectmanagement volwassenheid is er meestal ook geen sterke cultuur voor systematische en gecertificeerde ontwikkeling van projectmanagement competenties.

Met de introductie van IPMA-programma’s wordt een duidelijk signaal afgegeven door het hogere management over de waarde die ze hecht aan professionaliteit en best practice op het gebied van projectmanagement.

Met een staf die gecertificeerd is op basis van IPMA-competenties wordt het over het algemeen ook veel gemakkelijker om de organisatievolwassenheid naar een hoger niveau te leiden en daarmee de projectprestaties van de organisatie als geheel.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag