IPMA Agile Leadership assessment voorbereiding

IPMA Agile Leadership assessment voorbereiding

U beschikt over uitgebreide ervaring in het werken op basis van agile. U weet hoe u uw omgeving hierin mee krijgt en ontwikkelt om het leveren van vereiste prestaties voor de business zeker te stellen.

Nu wilt u uw u kennis, praktijkervaring en -competenties graag laten toetsen en certificeren door IPMA. Dat is een goede keuze. Want de IPMA competentie certificeringen zijn de meest prestigieuze certificeringen die u kunt behalen op het vakgebied van projectmanagement.

Het IPMA Agile Leadership certificaat geniet breed draagvlak en aanzien in zowel de Agile Commuinity of Practice, de PPM community, bij HR en in de business. Organisaties hebben mensen nodig die de klus kunnen klaren, op basis van Good Practice. Zo worden agile veranderinitiatieven en portfolio’s succesvol gerealiseerd en groeit tegelijkertijd de organisatie volwassenheid door het verspreiden van een professionele aanpak.

Doelgroep

Agile en LEAN Coaches, Agile Project Managers, Agile Leiders, ervaren SCRUM Masters, Agile Programme en Agile Portfoliomanagers, SAFE Consultants.

Voordelen IPMA Agile Leadership Certificering

 • U bent een bewezen kracht in de drive naar innovatie, resultaat en organisatie ontwikkeling.
 • U toont aan dat u over de theoretische en de praktische bagage beschikt.
 • U biedt opdrachtgevers het vertrouwen en de zekerheid dat ze iemand hebben die de klus kan klaren in de praktijk.
 • U onderscheidt zich van professionals die alleen over theorie certificaten beschikken.
 • U hebt inzicht in uw eigen competenties en kunt gericht werken aan uw eigen verdere ontwikkeling.
 • U verbetert uw prestaties door bewuste inzet van Good Practice en het leren van ervaring.
 • Met het certificaat zet u een kroon op uw werk en ervaring.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt groeien.

Waarom hulp bij assessment voorbereiding?

IPMA hanteert strikte regels bij het afnemen van assessments. Dit vraagt om een goede assessment strategie en voorbereiding. Onze IPMA rapportbegeleiders hebben honderden mensen succesvol geholpen bij de voorbereiding op hun assessment. Wij borgen dat u het “first time right” doet. Zo komen er geen onnodige vraagtekens bij uw naam te staan.

We zorgen dat alle documenten aan de eisen voldoen zodat deze niet worden terug gestuurd of afgekeurd door IPMA. We borgen dat u alleen aan het traject begint nadat wij hebben kunnen vast stellen dat u aan de eisen voldoet.  En we simuleren het assessment interview zodat u ook de ongeschreven regels van het spel leert kennen. U omzeilt onnodige valkuilen.

Opbouw IPMA Assessment Voorbereiding

In de onderstaande afbeelding ziet u de opbouw van onze IPMA assessment voorbereiding in grote lijnen. De planning van het traject maken we volledig op maat zodat deze aansluit bij de beschikbaarheid van de deelnemers.

Toelatingseisen IPMA Leadership Praktijk Assessment

 • In de afgelopen zes jaar dient u 36 maanden in een agile omgeving te hebben gewerkt in een rol waarin agile leiderschapskwaliteiten benodigd waren.
 • In het laatste jaar heeft u deze rol teamoverstijgend uitgevoerd.
 • Het afgelopen jaar is leidend voor het traject.

Wie zijn onze IPMA Agile Leadership Assessment begeleiders?

De voorbereiding op en aanloop naar uw IPMA assessment wordt begeleid door een van onze Senior Agile Coaches. Zij beschikken over een uigebreid en succesvol trackrecord en zijn breed gecertificeerd als coach, specialist, trainer en als consultant op het vakgebied van Agile en LEAN Management. Zij verenigen de best practice en praktijk met elkaar zodat u goed beslagen ten ijs komt voor het assessment interview.

Wilt u zeker weten of u aan de toelatingseisen voldoet?

Wilt u weten of u aan de IPMA eisen voldoet? Vul dan het volgende ervaringsdocument in: D3.108-Ervaringsdocument-IPMA-Agile-Leadership-v3.1. Mail dit naar [email protected]. We zullen dit reviewen en contact met u opnemen om de haalbaarheid van uw IPMA Assessment te bespreken en een plan van aanpak te maken.

Overige relevante downloads IPMA PMO

D3.119-Zelfassessment-IPMA-Agile-Leadership-v3.1

Eindtermen-Agile-Leadership-v1.6

IPMA-Agile-Leadership-Oefenexamen-scoremodel-v1.1 (1)

IPMA-Agile-Leadership-Oefenexamen-vragen-v1.1

Kosten IPMA Agile Leadership Assessment

De kosten voor C-assessment zijn € 1.370 exclusief BTW.

Eerste geaccrediteerde IPMA Instituut: 100 % score en beste evaluaties

IPMA heeft een keurmerk voor IPMA opleiders in het leven geroepen. Global Project Performance was het eerste instituut in Nederland dat geaccrediteerd werd. Daarmee voldoen onze trainers, onze programma’s en ons QMS aan de hoogste eisen. Niet voor niets scoren we in de top 5 van beste IPMA resultaten in Nederland voor klantwaardering en examenresultaten. Onze rapportbegeleiders hebben meer dan 100 projectmanagers voorbereid op hun IPMA Assessment: score tegen de 100%.

IPMA Leiderschapsreizen naar Kaapstad

Samen met onze klanten bouwen we mee aan een betere wereld. Onze bouwreizen van een week naar Kaapstad om in een week tijd een school te bouwen bieden een unieke gelegenheid om de ontwikkeling van IPMA competenties en leiderschap te ondersteunen.

Hebt u nog niet voldoende ervaring? Of wilt u uw teams een competentie ontwikkeltraject aanbieden?

Beschikt u nog niet over voldoende ervaring voor certificering? Of wilt u de projectmanagers in uw organisatie een IPMA Competentie Ontwikkeltraject aanbieden? Lees dan meer bij  IPMA ABC Competentie Ontwikkeltrajecten >>>.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Is uw interesse in onze aanpak en begeleiding gewekt? Bel voor een persoonlijk en vrijblijvend advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: Op maat
Investering: Op aanvraag,
Incompany mogelijk

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

IPMA Agile leadership met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Een agile leider is een bewezen en erkende competente persoon in de succesvolle toepassing van agile best practices. Een agile leider heeft zelf successen gerealiseerd in diverse agile rollen en heeft mensen en de organisatie in zijn of haar omgeving helpen groeien en ontwikkelen naar hogere niveaus van volwassenheid en competentie.

Met de Agile Leadership certificering voorziet IPMA in een behoefte die organisaties hebben aan bewezen praktijk experts die de organisatie of een initiatief kunnen leiden naar voor de organisatie belangrijke successen.

Agile leadership speelt een belangrijke rol in de acceptatie, draagvlak en voortdurende verbetering van agile practices in de specifieke context van een organisatie. Om prestaties van agile initiatieven en portfolio’s duurzaam te verbeteren, hebben organisatie voldoende gekwalificeerde agile leiders nodig.

De invoering van agile leiderschap in een organisatie kan een succes worden genoemd wanneer de organisatie inzicht heeft in de aanwezigheid van gekwalificeerde agile leiders in aantal en kwaliteit. En wanneer de organisatie daarmee effectief kan voorzien in haar human resource behoefte.

Door managers en medewerkers in de organisatie kansen te bieden zich verder te ontwikkelen en certificeren als agile leader, wordt zichtbaar waar het ontwikkelpotentieel zich in de organisatie bevindt. De verdere ontwikkeling van leiderschap moet worden gefaciliteerd. Maar het identificeren van reeds aanwezig leiderschap is evenzo belangrijk.

Zorg ervoor dat er een open sfeer is en blijft in de organisatie. Dat er geleerd wordt en dat er fouten gemaakt mogen worden. Beloon de mensen die laten zien van fouten te leren en die zich richten op good practice.

Agile Leadership is een van de onderdelen van de agile management capability van de organisatie. Om het hele systeem naar een hoger volwassenheidsniveau te leiden moet ongeveer gerekend worden met 1 ½ jaar per niveau van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined).

Agile leadership is een van de attributen van een volwassen agile project-, programma- of portfolio- organisatie. Met P3M3 kan de volwassenheid van de organisatie worden gemeten waaronder de aanwezigheid van agile leiderschap.

Agile leiderschap speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van een cultuur van continu verbeteren naar een hoger volwassenheidsniveau. Zonder eigenaarschap voor Good Practice onder leiders in de organisatie kan de organisatie haar prestaties niet systematisch verbeteren.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag