IPMA D

IPMA D training inclusief examen

Bent u werkzaam in projecten? Of geeft u leiding aan kleine projecten? En wilt u uw projectmanagement competenties verder ontwikkelen? Dan is de IPMA D training ideaal voor u. In 4 dagen tijd maakt u op praktische en interactieve wijze kennis met alle 28 IPMA competenties. De training wordt geleid door een ervaren en breed geaccrediteerde praktijktrainer.

Aan het eind van de training bent u klaar om het gelijknamige en internationaal hoog aangeschreven IPMA D examen af te leggen en het gelijknamige certificaat te behalen. U mag daarna de titel “Certified Project Management Associate” voeren.

Global Project Performance was het eerste geaccrediteerde IPMA instituut in Nederland. Daarmee voldoen onze training, onze cursusmaterialen, onze leerinterventies, ons QMS en onze trainers aan de hoogste eisen en standaards in ons vakgebied. Onze trainingen worden met een 9 geevalueerd. Onze slagingspercentages bevinden zich in de top 5 in Nederland.

Doelgroep

IPMA-D is de certificering voor de beginnende projectmanager, of de wat meer ervaren projectmedewerker met behoefte aan theoretische onderbouwing. Gedurende het IPMA-D traject vergaart u theoretisch kennis op alle gebieden van projectmanagement. Ook zult u kritisch uw eigen functioneren binnen projecten leren beoordelen. IPMA-D bestaat uit een Zelfassessment en een theorie-examen. Bij een positief resultaat ontvangt u het internationaal erkende IPMA-D-certificaat en bent u gerechtigd de titel ‘Certified Project Management Associate’ te voeren.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u project met op basis van de IPMA  best practices succesvol kunt realiseren.

U leert onder meer het volgende:

 • Hoe uw projecten zo inricht dat ze aan wettelijke eisen en industriestandaards voldoen.
 • Hoe u uw leiderschapspotentieel kunt benutten en laten groeien voor meer projectsucces.
 • Hoe u de tevredenheid van stakeholders over uw projectleiderschap kunt verbeteren.
 • Hoe u betere projectprestaties kunt bereiken met minder moeite.
 • Hoe u meer uit uw teams haalt.

De waarde van het IPMA D certificaat

Met een IPMA D certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U mag de titel “Certified Project Management Associate” voeren.
 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd projectmanagement certificaat.
 • U toont uw kennis over projectmanagement competenties aan.
 • U hebt uw projectmanagementvaardigheden en inzichten gedemonstreerd.
 • U volgt een holistische aanpak in uw rol als projectmanager.
 • U weet hoe u stakeholders mee kunt krijgen.
 • U bent zich bewust van uw rol als projectmanager.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.

Vereiste studie inzet

 • De training duurt vier dagen.
 • Voor elke trainingsdag dient u rekening te houden met 6 tot 8 uur voorbereiding.
 • Afhankelijk van uw voorkennis, ervaring, concentratie en werk- en denkniveau dient u daarnaast nog rekening te houden met tussen de 3 en 6 dagen studietijd.

Over het IPMA D theorie examen

Uitslag examen en geldigheid certificaat

 • U ontvangt na maximaal 4 weken de uitslag (en indien u slaagt het certificaat) per e-mail.

IPMA Training tijdens de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop u IPMA Competenties praktisch kunt gebruiken om een kleuterschool in de townships van Kaapstad te renoveren.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 4 dagen
Investering: €1.975,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

IPMA D met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

IPMA levert met de Individual Competence Baseline een model om competenties van projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en PMO’ers systematisch te ontwikkelen.

Daarmee sluit IPMA goed aan op het gedachtegoed van HR die verantwoordelijk is voor training en opleiding in organisaties. Maar ook opdrachtgevers en werkgevers zijn voortdurend op zoek naar competente medewerkers: mensen die inzicht, kennis, vaardigheden en een “proven trackrecord” hebben.

Daarnaast geniet IPMA grote populariteit omdat de ICB een holistische benadering als uitgangspunt neemt waarbij gedragscompetenties, technische competenties en contextuele competenties in samenhang worden benaderd.

Wanneer de organisatie inzicht heeft in de competenties en competentieniveaus van projectmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en PMO’ers dan kan zij de match maken met het portfolio dat nu uitgevoerd wordt en dat de komende jaren uitgevoerd zal gaan worden. Zo kunnen projectmanagement resources in termen van kwaliteit en kwantiteit dus gekoppeld worden aan de behoefte.

IPMA in de organisatie kan als succes worden beschouwd wanneer de organisatie de prestaties van projecten, programma’s en portfolio’s aantoonbaar heeft weten te verbeteren door het ontwikkelen van de projectmanagement competenties van haar teams.

De meeste mensen willen vooruit in hun werk en willen zich ontwikkelen. Wanneer een organisatie medewerkers een ontwikkel pad biedt voor hun carrière dan wordt dit door de meeste medewerkers zeer gewaardeerd. Veel werkzoekenden zoeken ook naar werkgevers die willen investeren in hun medewerkers.

Ook wanneer de context van de organisatie zelf niet makkelijk is voor veel medewerkers, loont het juist de moeite om hun eigen individuele slagkracht te versterken. Dat draagt bij aan autonomie en zelfvertrouwen.

Veel mensen die kennis maken met IPMA beschikken al over de ervaring maar zoeken juist naar een theoretische onderbouwing en bevestiging van hun prestaties. In dat geval ligt certificering al in het verschiet. Maar IPMA kan ook heel goed worden gebruikt voor het ontwerpen van opleidingsprogramma’s gericht op de meest belangrijke competenties voor de organisatie. Het is dan van belang dat de organisatie of afdeling weet welke prestaties zij graag zou willen verbeteren.

IPMA richt zich op het individu. P3M3 richt zich op de organisatie. Onderdeel van P3M3 is wel de aanwezigheid van training en opleiding gericht op de specifieke processen en context van de organisatie zelf.

Een ander belangrijk aspect van P3M3 is cultuur. In organisaties met een lage projectmanagement volwassenheid is er meestal ook geen sterke cultuur voor systematische en gecertificeerde ontwikkeling van projectmanagement competenties.

Met de introductie van IPMA-programma’s wordt een duidelijk signaal afgegeven door het hogere management over de waarde die ze hecht aan professionaliteit en best practice op het gebied van projectmanagement.

Met een staf die gecertificeerd is op basis van IPMA-competenties wordt het over het algemeen ook veel gemakkelijker om de organisatievolwassenheid naar een hoger niveau te leiden en daarmee de projectprestaties van de organisatie als geheel.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag