LEAN Six Sigma Yellow Belt

LEAN Six Sigma Yellow Belt training inclusief examen

Willen u en uw collega’s de prestaties van uw organisatie en haar processen flink verbeteren? Wilt u verspillingen verder elimineren, meer klantwaarde toevoegen en bijdragen aan een cultuur van continu verbeteren?

Lean Six Sigma Yellow Belts kennen de dagelijkse processen van de organisatie goed en leiden daarom regelmatig KAIZEN projecten. Yellow Belts zijn waardevolle teamleden in Orange Belt, Green Belt en Black Belt projecten.

De training bevat alleen een LEAN  Six Sigma Yellow Belt theorie examen. We verzorgen deze alleen incompany en maken deze volledig op maat voor uw organisatie. Het theorie deel van de training duurt standaard 2 dagen.

Doelgroep

U werkt in de dagelijkse processen en wilt procesprestaties gaan verbeteren door de inzet van LEAN technieken en instrumenten. U wilt uw bijdrage aan projectteams vergroten.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het einde van deze training bent u in staat om:

 • KAIZEN en eenvoudige LEAN projecten aantoonbaar succesvol te realiseren op basis van best practice.
 • U vergroot uw bijdrage aan LEAN Six Sigma Green Belt en Black Belt projecten.
 • De prestaties van uw team, producten en processen verder te verbeteren.
 • Gerichte communicatietechnieken in te zetten voor vergroten van draagvlak.
 • DMAIC gestructureerd toe te passen.

Theorie examen

 • Multiple choice.
 • Nederlands.
 • 50 vragen.
 • U moet 32 vragen goed hebben om te slagen.
 • Het examen duurt 60 minuten.
 • Het is een open boek examen.
 • Rekenmachines zijn niet toegestaan.

Op LEAN Six Sigma avontuur in de townships van Kaapstad?

Bouw met ons mee aan een betere toekomst voor kleuters en peuters in Kaapstad en ontwikkel tegelijkertijd uw LEAN Six Sigma vaardigheden. Bekijk deze korte film voor een impressie.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 dagen
Investering: op aanvraag
Alleen incompany

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Yellow Belts met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

–          Door toegenomen druk op efficiëntie en kostenbesparing geniet LEAN nu ook grote populariteit in de dienstverlening, bij overheden, in de zorg en het onderwijs. LEAN dankt zijn populariteit onder meer aan zijn concrete focus op meetbare verbeteringen en technieken die teams makkelijk aan kunnen leren zoals bijvoorbeeld KANBAN. –          Niet elke organisatie heeft de ambitie om “helemaal LEAN” te worden. Maar veel organisaties maken graag gebruik van de praktische oplossingen die LEAN kan bieden om medewerkers, teams en projecten te ondersteunen in het leveren van betere prestaties. Het verbinden van een LEAN-certificaat aan een training is voor veel mensen een extra stimulans.

Enkele veel voorkomende eye openers waar mensen enthousiast over zijn:

–          LEAN en Six Sigma kunnen los van elkaar worden gebruikt. Ook in LEAN is meten belangrijk (DMAIC). Maar dat is nog iets anders dan het bedrijven van hogere statistiek. De meeste organisaties hebben dus vooral interesse in het benutten van de voordelen van LEAN.

–          Met name de praktische ondersteuning van de samenwerking en open communicatie worden snel opgepakt door teams. Stand Ups zoals die ook worden toegepast bij Agile zijn altijd een standaard onderdeel van LEAN geweest.

Het stroomlijnen van processen in organisaties is altijd een lange termijn inspanning. Daarmee bedoelen we tussen de 2 en 4 jaar. Het vraagt meerdere iteraties van een gestandaardiseerde aanpak om de effectiviteit van het proces te verbeteren naar het gewenste niveau.

Globaal genomen moet worden gerekend met een periode van ongeveer 3 jaar om te groeien van het eerste niveau (awareness) naar niveau 2 (herhaalbaar) en niveau 3 (gedefinieerd). Uiteraard kan de organisatie ondersteund door een cultuur van continu verbeteren verder door groeien naar een geoptimaliseerde innovatieve organisatie (niveau 5).

Enkele veel voorkomende valkuilen zijn:

–          Een LEAN-organisatie kan zich pas goed ontplooien wanneer er wordt geïnvesteerd in een cultuur van continu verbeteren. Dit vraagt om visie, leiderschap en eigenaarschap in de top van de organisatie. Wanneer hier onvoldoende in wordt geïnvesteerd dan zal dit zijn weerslag al snel hebben op de motivatie van de teams en het draagvlak voor LEAN en prestatieverbetering.

–          Er dient een veilige omgeving te worden gecreëerd waarin kan worden geleerd van ervaring. Teams en medewerkers dienen te worden ondersteund in hun ontwikkeling naar taakvolwassenheid.

Elk LEAN-project heeft een opdrachtgever nodig die de belangrijkste beslissingen neemt in het project en het project de goede kant op stuurt. De opdrachtgever is eindverantwoordelijk en aansprakelijk voor het succes van het project richting het managementteam.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag