Managing Benefits Foundation

Managing Benefits Foundation training inclusief examen

Wilt u leren hoe u benefits management integraal mee neemt in de aanpak van uw veranderinitiatieven en portfolio’s? Dan is deelname aan onze Managing Benefits Foundation training de eerste stap op weg naar succesvol batenmanagement.

Tijdens onze tweedaagse training gaat u op interactieve wijze aan de slag met uw eigen change situaties onder leiding van een ervaren en geaccrediteerde Benefits Management praktijktrainer. Tevens voegt u het internationaal gewaardeerde Managing Benefits Foundation certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners, programmamanagers, portfoliomanagers, Quality Assurance, risicomanagers, PMO’ers en Centre of Excellence medewerkers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u Managing Benefits effectief in kunt zetten in uw projecten, programma’s, portfolio’s en business change initiatieven. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u samen met de business Benefits Profiles en een Benefits Map kunt ontwikkelen.
 • Wat de relatie is tussen baten management op initiatiefniveau en portfolioniveau.
 • Hoe u een Benefits Management Framework voor de organisatie kunt ontwikkelen.
 • Wat de psychologie is achter gebrekkig baten management in organisaties.
 • Hoe u de benefits management cyclus rond maakt.

Over het Managing Benefits Foundation examen

Deze training wordt in de ochtend van dag 3 afgesloten met het internationaal erkende Managing Benefits examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Managing Benefits Foundation examen duurt een uur en bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 25 punten bent u geslaagd voor het Managing Benefits Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Managing Benefits Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het Managing Benefits Foundation certificaat

Met een Managing Benefits Foundation certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd baten management certificaat.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken aan de verbetering en toepassing van benefits management.
 • U hebt geleerd hoe u Managing Benefits toe kunt passen in uw eigen werksituatie.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U voldoet aan de voorwaarde om deel te nemen aan de Managing Benefits Practitioner training.

Masterclass door Managing Benefits Stephen Jenner (Auteur Managing Benefits)

In de onderstaande film treft u een verslag van de eendaagse masterclass Managing Benefits door Stephen Jenner in de Heineken Experience.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.245,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Benefits Management met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

Waarom kiezen voor Global Project Performance?

Bewezen verbetering kernprestaties in de praktijk

Groei medewerkers- en klanttevredenheid

Holistische aanpak management professionalisering

 Meetbare groei volwassenheid organisatie

Specialist in maatwerk incompany  trainingen

Meetbare groei individuele competenties

Accredited Consulting Partner AXELOS (P3M3)

Accredited Consulting Organisation APMG International

Eerste IPMA geaccrediteerde opleider Nederland

Klantevaluatie CEDEO-rapporten (HR-keurmerk) > 9

Accredited Training Organisation (AXELOS en APMG)

Meer dan 1.000 klanten in publieke en private sector

5 meest gestelde vragen

–          Organisaties die benefits doelgerichte willen gaan managen, slaan de brug van hun eigen organisatieonderdelen en veranderinitiatieven naar de prestatiemanagementcyclus van de organisatie. Het meten van prestaties in de organisatie is een randvoorwaarde om benefitsmanagement structureel vorm te geven.

–          Benefits realisatie strategieën en plannen inclusief transitiemanagementactiviteiten (business change management) worden een integraal onderdeel van projecten, programma’s en portfolio’s om eindresultaten en benefits te kunnen beheersen en borgen.

Enkele veel voorkomende eye openers waar mensen enthousiast over zijn:

–          Wanneer mensen eenmaal zien dat ze al aan prestatiemanagement doen, dan snappen ze ook meteen veel beter wat het management van benefits betekent.

–          Bijvoorbeeld: Een school meet de resultaten van toetsen (wiskunde, Engels, Nederlands). Een zorginstelling stuurt op klanttevredenheid, verlagen van kosten, kortere wachtlijsten.

–          En zo heeft elke organisatie of afdeling prestaties die geleverd, gemeten en verbeterd kunnen worden (of gehandhaafd in het geval van continuïteit). De rechtvaardiging voor de investeringen in veranderinitiatieven is gelegen de toekomstige prestaties die daarmee kunnen worden geleverd en die onderdeel uitmaken van de Business Case.

De professionalisering van benefits management hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het hangt onder meer samen met de mate waarin een organisatie gewend is om prestaties te meten en te managen en de management- en leiderschapscultuur.

Gemiddeld genomen heeft een organisatie ongeveer 1 ½ jaar nodig om structureel een niveau te groeien in de volwassenheid van baten management. 1 ½ jaar van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar). En anderhalf jaar van niveau 2 naar niveau 3 (gedefinieerd).

Enkele veel voorkomende valkuilen zijn:

–          Het begint altijd bij de basics namelijk dat een benefit meetbaar moet zijn. Indien deze stap niet wordt gezet dan is er geen objectieve maatstaf voor prestatieverbetering.

–          Benefits realisatie vraagt om een koppeling met gedefinieerde uitkomsten (einddoelen) en veranderingen in de organisatie die daarvoor nodig zijn. Benefits en de randvoorwaardelijke veranderingen moeten niet alleen worden opgeschreven maar vooral actief worden gemanaged.

De opdrachtgever in projecten neemt binnen projecten (of programma’s en portfolio’s) de investeringsbesluiten. Tegenover elk investeringsbesluit zou een gedefinieerde en verifieerbare (SMART) uitkomst moeten staan en gerelateerde benefits.

De opdrachtgever moet er dus op toe zien dat de veranderingen, uitkomsten en verwachte toekomstige prestaties (benefits) voorzien, gepland en begroot worden. En dat deze worden ingebracht in de Business Case ter onderbouwing en verantwoording van de investering.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag