Managing Benefits Practitioner

Managing Benefits Practitioner training inclusief examen

U bent al in het bezit van het Managing Benefits Foundation certificaat. Nu wilt u leren hoe u Managing Benefits nog beter kunt toesnijden op uw omgeving zodat prestaties van uw veranderinitiatieven verder verbeteren. Dan is deelname aan onze Managing Benefits Practitioner training voor u de volgende stap.

De training wordt geleid door een geaccrediteerde senior benefits management trainer met ruime ervaring in het professionaliseren van benefits management in change organisaties. U voegt het internationaal gewaardeerde Managing Benefits Practitioner certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners, programmamanagers, portfoliomanagers, Quality Assurance, risicomanagers, PMO’ers en Centre of Excellence medewerkers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u benefits management best practices op basis van Managing Benefits kunt inrichten, op maat kunt maken en verder kunt verbeteren op basis van ervaring.

U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u ervoor kunt zorgen dat benefits steeds vaker meetbaar worden gemaakt en daarmee beheersbaar.
 • Hoe niet financiële benefits op de kaart kunnen worden gezet om stakeholders te betrekken.
 • Hoe u benefits management eenvoudiger maakt om buy in te vergroten.
 • Hoe u “denkfouten” in de organisatie bespreekbaar kunt maken.
 • Hoe u de benefits management cyclus verbetert op basis van ervaring.

Over het Managing Benefits Practitioner examen

Deze training wordt in de ochtend van dag 3 afgesloten met het internationaal erkende Managing Benefits Practitioner examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Managing Benefits Practitioner examen duurt 2 1/2 uur.
 • Er wordt gebruik gemaakt van Objective Testing Exams.
 • Het examen bevat 80 vragen waarvan u er minimaal 40 goed moet hebben.
 • Het is een open boek examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Managing Benefits Practitioner certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het Managing Benefits Practitioner certificaat

Met een Managing Benefits Practitioner certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd benefits management certificaat.
 • U kunt bent in staat om benefits management inzichten en technieken toe te passen in diverse scenario’s.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U toont uw senioriteit op het gebied van baten management aan.

Masterclass door Managing Benefits Stephen Jenner (Auteur Managing Benefits)

In de onderstaande film treft u een verslag van de eendaagse masterclass Managing Benefits door Stephen Jenner in de Heineken Experience.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.575,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Batenmanagement met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

–          Organisaties die benefits doelgerichte willen gaan managen, slaan de brug van hun eigen organisatieonderdelen en veranderinitiatieven naar de prestatiemanagementcyclus van de organisatie. Het meten van prestaties in de organisatie is een randvoorwaarde om benefitsmanagement structureel vorm te geven.

–          Benefits realisatie strategieën en plannen inclusief transitiemanagementactiviteiten (business change management) worden een integraal onderdeel van projecten, programma’s en portfolio’s om eindresultaten en benefits te kunnen beheersen en borgen.

Enkele veel voorkomende eye openers waar mensen enthousiast over zijn:

–          Wanneer mensen eenmaal zien dat ze al aan prestatiemanagement doen, dan snappen ze ook meteen veel beter wat het management van benefits betekent.

–          Bijvoorbeeld: Een school meet de resultaten van toetsen (wiskunde, Engels, Nederlands). Een zorginstelling stuurt op klanttevredenheid, verlagen van kosten, kortere wachtlijsten.

–          En zo heeft elke organisatie of afdeling prestaties die geleverd, gemeten en verbeterd kunnen worden (of gehandhaafd in het geval van continuïteit). De rechtvaardiging voor de investeringen in veranderinitiatieven is gelegen de toekomstige prestaties die daarmee kunnen worden geleverd en die onderdeel uitmaken van de Business Case.

De professionalisering van benefits management hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het hangt onder meer samen met de mate waarin een organisatie gewend is om prestaties te meten en te managen en de management- en leiderschapscultuur.

Gemiddeld genomen heeft een organisatie ongeveer 1 ½ jaar nodig om structureel een niveau te groeien in de volwassenheid van baten management. 1 ½ jaar van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar). En anderhalf jaar van niveau 2 naar niveau 3 (gedefinieerd).

Enkele veel voorkomende valkuilen zijn:

–          Het begint altijd bij de basics namelijk dat een benefit meetbaar moet zijn. Indien deze stap niet wordt gezet dan is er geen objectieve maatstaf voor prestatieverbetering.

–          Benefits realisatie vraagt om een koppeling met gedefinieerde uitkomsten (einddoelen) en veranderingen in de organisatie die daarvoor nodig zijn. Benefits en de randvoorwaardelijke veranderingen moeten niet alleen worden opgeschreven maar vooral actief worden gemanaged.

De opdrachtgever in projecten neemt binnen projecten (of programma’s en portfolio’s) de investeringsbesluiten. Tegenover elk investeringsbesluit zou een gedefinieerde en verifieerbare (SMART) uitkomst moeten staan en gerelateerde benefits.

De opdrachtgever moet er dus op toe zien dat de veranderingen, uitkomsten en verwachte toekomstige prestaties (benefits) voorzien, gepland en begroot worden. En dat deze worden ingebracht in de Business Case ter onderbouwing en verantwoording van de investering.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag