MOR Foundation

MOR Foundation training inclusief examen

Wilt u leren hoe u risicomanagement goed organiseert met MOR? Dan is deelname aan onze MOR Foundation training de eerste stap op weg naar succesvol risicomanagement.

Tijdens onze tweedaagse training gaat u op interactieve wijze aan de slag met uw eigen change initiatieven onder leiding van een ervaren en geaccrediteerde praktijktrainer. Tevens voegt u het internationaal gewaardeerde MOR Foundation certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Portfoliomanagers, programmamanagers, projectmanagers, Project Support Officers, PMO’ers, opdrachtgevers, corporate risk managers, auditors, Quality Assurance, senior en middel management.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u de risico’s in uw veranderinitiatieven succesvol kunt managen met MOR.

U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u een risicomanagementstrategie voor uw activiteiten kunt ontwikkelen.
 • Hoe u het risicomanagementproces effectief en met minimale bureaucratie inricht.
 • Hoe u draagvlak voor risicomanagement kunt ontwikkelen.
 • Hoe u diverse risicomanagement technieken kunt toepassen.
 • Hoe risicomaatregelen kunt plannen en de voortgang kunt rapporteren.

Over het MOR Foundation examen

Deze training wordt in de ochtend van dag 3 afgesloten met het internationaal erkende MOR examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het MOR Foundation examen duurt een uur en bestaat uit 75 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 35 punten bent u geslaagd voor het MOR Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële MOR Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het MOR Foundation certificaat

Met een MOR certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd risicomanagement certificaat.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in teams die risico’s managen met MOR.
 • U hebt geleerd hoe u MOR toe kunt snijden op uw specifieke werkomgeving.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U voldoet aan de voorwaarde om deel te nemen aan de MOR Practitioner training.

MOR in een PRINCE2 project

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop MOR praktisch kan worden ingezet in een PRINCE2 project.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.245,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

MOR met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Management of Risk (MOR) heeft zich weten te ontwikkelen tot een wereldwijde marktstandaard met mogelijkheden voor individuen en organisaties om zich te laten certificeren.

MOR neemt de hele organisatie als uitgangspunt zodat er een samenhangende aanpak kan worden gevolgd voor integrale besturing van risico’s op strategisch, programma, project en operationeel niveau.

MOR besteed uitgebreid aandacht een organisatievolwassenheid, cultuur en leiderschap. Dat is belangrijk want nog steeds te vaak wordt risicomanagement geassocieerd met het invullen van een risicoregister. Informatie over risico’s moet beschikbaar zijn, moet bruikbaar zijn en accuraat.

Maar daarna is het belangrijk dat de risico’s ook echt worden gemanaged. En dat vraagt om een passende mindset. Als risico’s actief worden gemanaged en de voorspelbaarheid van prestaties daardoor aantoonbaar wordt vergroot, dan is de invoering van MOR een succes. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar door structureel minder onaangename verrassingen.

Mensen houden vaak niet van verandering wanneer het om procedures en dergelijke gaat. Het is dus belangrijk om inzicht te krijgen in de knelpunten die door middel van systematisch risicomanagement met MOR opgelost moeten gaan worden. Dit inzicht dient te worden ontwikkeld met de managers en medewerkers die straks een rol moeten gaan spelen in het oplossen van de knelpunten.

Open dialoog, fact finding, interactieve workshops en onderzoek kunnen helpen om gedragen inzicht in de huidige situatie te ontwikkelen. Ook een P3M3 assessment levert een beproefd en effectief middel om inzicht en draagvlak te ontwikkelen voor de huidige situatie, de gewenste situatie en het ontwikkelen van een plan om het einddoel en de voordelen te realiseren.

Risicomanagement zou een integraal onderdeel moeten zijn van project-, programma- en portfoliomanagement. Een belangrijk doel bij de professionalisering van risicomanagement is dus dat er inzicht is in de manier waarop projecten, programma’s en portfolio’s hun risico’s management en wat de volwassenheid van de organisatie is.

Processen, procedures en tools moeten zo worden ontwikkeld dat ze aansluiten op de werkpraktijk van de betrokkenen. Zeker zo belangrijk is dat er gewerkt wordt aan leiderschap, cultuur, gedrag en competenties op het gebied van risicomanagement. Want het zou allereerst een mindset moeten zijn.

Om te groeien in risicomanagementvolwassenheid zou een organisatie moeten rekenen met 1 ½ jaar per niveau van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) naar niveau 3 (gedefinieerd).

Een van de procesperspectieven van P3M3 betreft risicomanagement. Met P3M3 kan dus de volwassenheid van risicomanagement op basis van MOR worden beoordeeld. Daarbij wordt onder meer gekeken naar leiderschap, cultuur en gedrag. Maar ook naar processen, procedures, standaards, organisatie, informatie, systemen en tools, assurance, technieken en inkoop.

Op basis van een P3M3-assessment kan samen met betrokken teams en leiders de huidige situatie in kaart worden gebracht. Zo ontstaat inzicht in de sterktes en zwaktes van de organisatie en verbeterkansen. Een P3M3-assessment helpt om draagvlak te ontwikkelen voor de huidige situatie, de gewenste situatie en de weg ernaartoe.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag