MS Project Expert

MS Project Expert training

U bent een leider op het gebied van MS Project. U wilt zich echter verder ontwikkelen en zoekt daarom externe training. U wilt aan de slag met functies voor gevorderden en u streeft naar optimalisatie van de informatievoorziening, control en toegevoegde waarde door de inzet van MS Project.

Tijdens deze training gaat u onder begeleiding en met ondersteuning van onze MS Project Lead Trainer en Consultant op verkenning uit om verdere verbeteringen en optimalisaties in uw MS Project toepassingen te implementeren.

Doelgroep

Projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

U leert onder meer het volgende:

  • Werken met automatische resource levelling.
  • De multi projectomgeving.
  • Strategisch plannen.

MS Project op een schoolbord in een kleuterschool in Kaapstad

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop we plannen en rapporteren bij de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad te renoveren. Bij gebrek aan stroom is een schoolbord nog steeds een goede uitkomst.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 1 dag
Investering: op aanvraag
Alleen incompany

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

MS Project Expert met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

MS Project is wereldwijd nog steeds met meest gebruikte planningspakket. Uiteraard dankt MS Project zijn grote groep gebruikers aan het feit dat het een Microsoft product is. Maar het moet gezegd worden: MS Project biedt alle mogelijkheden die een organisatie nodig heeft om de planning van het projecten, programma’s en portfolio’s te ondersteunen. MS Project kan worden gebruikt om de planning en rapportage van eenvoudige taken tot en met zeer complexe taken te ondersteunen.

Project Server biedt de mogelijkheid om portfolio’s te ondersteunen. MS Project is tegenwoordig in de Cloud beschikbaar. En MS Project kan worden gekoppeld met elk systeem dat een organisatie gebruikt.

Het gebruik van MS Project moet eraan bijdragen dat projecten, programma’s en portfolio’s vaker hun doelstellingen bereiken. MS Project draagt daaraan bij door tijdige beschikbaarheid van de juiste managementinformatie. De kunst is om MS Project zo te configureren dat u precies de informatie krijgt die u nodig hebt, niet meer en niet minder. En dat die informatie met minimale moeite kan worden geleverd.

Het invoeren van MS Project is nooit een doel op zich. Een planning tool is onderdeel van de projectmanagement omgeving. De tool staat dus nooit op zichzelf. MS Project voorziet in informatie die de projectmanager, programmamanager of portfoliomanager nodig hebben. Zij moeten dus aangeven welke informatie MS Project moet gaan leveren.

Maatwerk is daarom belangrijk. Want de informatiebehoefte is altijd specifiek voor een project, programma, portfolio of organisatie.

Om prestaties structureel te verbeteren zijn er gevestigde managementroutines nodig van planning en control. Wanneer de organisatie of het initiatief erin slagen om deze routines te vestigen en systematisch te verbeteren op basis van praktijkervaring en effectiviteit dan kunnen er grote prestatieverbeteringen worden gerealiseerd met MS Project.

Deze groei in volwassenheid en effectiviteit hangen af van het specifieke uitgangspunt. Maar er dient rekening te worden gehouden met ongeveer 1 ½ jaar per niveau van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) naar niveau 3 (gedefinieerd).

P3M3 omvat ook een generiek perspectief “tooling” dat onderdeel uitmaakt van de capability van de organisatie. Dit perspectief dient naadloos aan te sluiten op andere generieke P3M3-perspectieven zoals proces en organisatie. Maar ook op de 7 procesperspectieven: management control, organisational governance, risicomanagement, benefits management, stakeholder management, resource management en financial management.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag