MSP Practitioner

MSP Practitioner training inclusief examen

U bent al in het bezit van het MSP Foundation certificaat. Nu wilt u leren hoe u MSP nog beter kunt toesnijden op de programma omgeving zodat programmaprestaties verder verbeteren. Dan is deelname aan onze MSP Practitioner training voor u de volgende stap.

De training wordt geleid door een geaccrediteerde senior programmamanagement trainer met ruime ervaring in het professionaliseren van MSP programma organisaties. U voegt het internationaal gewaardeerde MSP Practitioner certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Programmamanagers, projectmanagers, stuurgroepleden projecten, Project Support Officers (PMO’ers) , business changemanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en verandermanagers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u het management van MSP programma’s kunt inrichten, op maat kunt maken en verder kunt verbeteren. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u baten management in uw programma’s kunt verbeteren.
 • Hoe u het draagvlak onder stakeholders kunt versterken.
 • Hoe u de samenwerking met programmaleveranciers kunt verbeteren.
 • Hoe u het opdrachtgeverschap en business vertegenwoordiging verbetert.
 • Hoe u de risicoblootstelling van uw programma’s beter kunt beheersen.

Over het MSP Practitioner examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende MSP Practitioner examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het MSP Practitioner examen duurt 2 1/2 uur.
 • Er wordt gebruik gemaakt van Objective Testing Exams.
 • Het examen bevat 80 vragen waarvan u er minimaal 40 goed moet hebben.
 • Het is een open boek examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële MSP Practitioner certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het MSP Practitioner certificaat

Met een MSP Practitioner certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd programmamanagement certificaat.
 • U kunt bent in staat om MSP op maat te maken voor de verschillende programmascenario’s.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U toont uw senioriteit op het gebied van programmamanagement met MSP aan.

Business Change Management in de praktijk

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de toepassing van business change management en benefits management bij het verbeteren van het onderwijs voor peuters en kleuters in de townships van Kaapstad.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.575,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

MSP met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Programma’s worden opgezet om strategische, vaak transformationele, veranderingen te realiseren voor organisaties. MSP is een wereldwijde geaccrediteerde standaard om programmamanagement in te richten. MSP levert een raamwerk om de gecoördineerde uitvoering van projecten en veranderingen in de organisatie te managen en te leiden.

Waar projecten ophouden – met de oplevering van outputs – pakt MSP de draad weer op door te borgen dat de noodzakelijke veranderingen in de Business As Usual (BAU) worden gerealiseerd die randvoorwaardelijk zijn voor het realiseren van verwachte benefits.

De strategische programma visie en de daarvan afgeleide uitkomsten (To Be State, SOLL, Future Blueprint) en verwachte baten (benefits) zijn het uitgangspunt om het succes van een programma te bepalen. Hoe vaker deze worden gerealiseerd door de organisatie en haar programma’s hoe succesvoller MSP is toegepast.

Om draagvlak voor MSP te ontwikkelen, is het vaak het meest effectief dat betrokken teams en managers gefaciliteerd worden in het op maat maken van hun eigen werkwijze voor het programma. Daarbij dient te worden geborgd dat de MSP-succesprincipes het uitgangspunt blijven vormen voor de aanpak.

Een Centre of Excellence die helpt bij het ontwikkelen en verankeren van programma standaards is geen overbodige luxe. Ook dient er voldoende te worden geïnvesteerd in communicatie en het leren van ervaring. Een praktisch eenvoudig aan te leren aanpak is gewenst, bijvoorbeeld voor baten management.

Veel organisaties vinden het een lastig onderwerp maar het hoeft niet moeilijk te worden gemaakt. Als de basics goed worden toegepast dan levert dat enorm veel betere prestaties op.

Als een organisatie programmamanagement naar een gedefinieerd volwassen niveau wil ontwikkelen dan dient zij rekening te houden met een periode van ongeveer 3 jaar. Maar het boeken van voordelen met MSP in individuele programma’s kan meestal al op een hele korte termijn. MSP levert praktische handvatten, principes en technieken. Vaak helpt het om een ervaringsdeskundige te betrekken.

P3M3 Assessments zijn een goed middel om de volwassenheid van programmamanagement met MSP in de organisatie door te lichten en om verbetermogelijkheden te identificeren. Met name het P3M3 Assessment proces draagt bij aan bewustwording van de huidige situatie met sterktes en zwaktes en het ontwikkelen van draagvlak en commitment voor de gewenste situatie en visie voor programmamanagement.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag