Opdrachtgeverschap

Praktisch Opdrachtgeverschap training

Niet de projectmanager of de programmamanager is eindverantwoordelijk of aansprakelijk voor het succes van het veranderinitiatief richting het senior management, maar de opdrachtgever. Maar wat wordt er eigenlijk verwacht van een opdrachtgever? Spelen de opdrachtgevers in uw organisatie een minder actieve rol dan u zou wensen? Spelen ze de bal door naar de projectleiders? Hebben ze eigenlijk wel eens een training of workshop gehad over opdrachtgeverschap, zodat ze weten wat er van hen wordt verwacht en tegen welke standaards?

PMI (Project Management Institute) rapporteert dat onderontwikkeld opdrachtgeverschap in organisaties in de top 3 staat van faalfactoren. Investeren in opdrachtgeverschap loont en draagt bij aan medewerkerstevredenheid, betere projectprestaties en een cultuur van continu verbeteren.

Wilt u de opdrachtgevers in uw organisatie een goede opstap geven? Dan is de training Praktisch Opdrachtgeverschap geschikt voor uw organisatie. In een halve dag krijgen uw managers de basics goed in de vingers. Onder leiding onze senior projectmanagement trainer ervaren ze in korte workshops wat een opdrachtgever doet en hoe ze daar goed in kunnen worden.

Doelgroep

Directeuren, managers, opdrachtgevers, programmamanagers, lijnmanagers, sponsors.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

In deze GPP Praktijktraining ontdekken en oefenen deelnemers met best practices op het gebied van opdrachtgeverschap. Hierdoor kunnen de projectprestaties en bijdrage aan de strategische doelstellingen van uw organisatie met stappen groeien.

Deelnemers leren en ervaren onder meer:

  • Wat de impact van goed opdrachtgeverschap is op de klanten en stakeholders van uw organisatie.
  • Hoe goed opdrachtgeverschap tot meetbare prestatieverbetering leidt.
  • Hoe de medewerkerstevredenheid groeit.
  • Hoe de organisatie meer “value for money” haalt uit investeringen in projecten.
  • Hoe na afloop van een project de benefits kunnen worden gerealiseerd en hoe dat te organiseren.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bent u voornemens om de competenties van uw leidinggevenden, managers en directeuren op het gebied van opdrachtgeverschap verder te ontwikkelen?

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 1 dag.
Investering: op aanvraag
Alleen incompany

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Opdrachtgeverschap met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

–          In 2017 heeft AXELOS de nieuwste versie van PRINCE2 gelanceerd. In PRINCE2 2017 zijn de meest actuele ervaringen over de afgelopen 8 jaar verwerkt. PRINCE2 is nog altijd de meest gebruikte projectmanagementmethode in Nederland met meer dan 300.000 mensen gecertificeerd. –          IPMA heeft recent de ICB4 gelanceerd. In de ICB4 zijn ook PMO, programma- en portfoliomanagement opgenomen. De vraag naar IPMA-training en certificering groeit hard. IPMA dankt een deel van haar belangstelling aan de integratie van contextuele, technische en gedragsmatige competenties en de mogelijkheid om praktijk competenties te laten certificeren. –          Met de introductie van Agile PM en PRINCE2 Agile hebben organisaties ook een effectief middel om agile projecten beter te kunnen besturen en te managen.

Enkele veel voorkomende eye openers waar mensen enthousiast over zijn:

–          Praktische manieren en technieken om stakeholders mee te krijgen in projecten.
–          Een productgerichte aanpak bij het definiëren van het project en het maken van plannen.
–          Effectieve ondersteuning en routines voor afwikkeling van wijzigingen.
–          De rol van projectborging bij het verschaffen van zekerheid en het borgen van standaards.
–          Het onderscheid tussen outputs, veranderingen, gedefinieerde uitkomsten en benefits.

De groei in volwassenheid van het eerste niveau (bewustwording) naar het tweede niveau (herhaalbaar) kost ongeveer 1 ½ jaar afhankelijk van de grootte en context van de organisatie. Deze eerste stap is voor veel organisaties de grootste uitdaging.

In een tijdsbestek van ongeveer drie jaar kan een organisatie naar goed ingebedde standaard routines groeien die tevens het om maat maken van de projectaanpak voor specifieke situaties goed ondersteunen.

Enkele veel voorkomende valkuilen zijn:

–          De verwachte prestatieverbeteringen en benodigde uitkomsten (To Be State) worden niet SMART gemaakt waardoor het onduidelijk wordt welk doel precies bereikt moet worden. “Efficiënter werken” is bijvoorbeeld een goede start maar behoeft nadere uitwerking om een goede basis voor verandering te vormen.

–          Sponsorship van de verbetering is te laag in de organisatie belegd om alle benodigde stakeholders mee te krijgen in de verandering die nodig is.

–          Het huidige prestatieniveau en volwassenheidsniveau van de organisatie worden niet vastgelegd waardoor de groei en prestatieverbeteringen niet zichtbaar worden.

Een opdrachtgever speelt een cruciale rol in een project en is eindverantwoordelijk voor het succes van het project en aansprakelijk richting het MT of de directie. De opdrachtgever zorgt ervoor dat het project aantoonbaar bij draagt aan de strategische doelstellingen van de organisatie en “value for money” oplevert.

In veel organisaties kan met de verdere professionalisering van opdrachtgeverschap nog veel prestatieverbetering worden gerealiseerd.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag