PMP

PMP training inclusief examen (Professional Project Manager)

Hebt u al ruime ervaring in de rol van projectmanager? Wilt u deze verzilveren met een wereldwijd gezag dragend projectmanagement certificaat? Doet u of uw organisatie zaken met Amerikaanse organisaties die werken op basis van PMI’s PMBOK (Project Management Body of Knowledge)? Dan is de PMP training een ideale training voor u.

Onder leiding van onze senior projectmanagement trainer verdiept u de kennis van projectmanagement. U oefent tijdens uitdagende workshops ook direct met de toepassing van de PMO technieken en vaardigheden. Zo draagt de training direct bij aan het ontwikkelen van uw competenties. Uw nieuwe inzichten kunt u direct toepassen in uw dagelijkse werk.

Doelgroep

Ervaren projectmanagers, projectleiders en projectcoördinatoren die over meer dan 4.500 uur ervaring beschikken in de rol van projectmanager.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u project op basis van PMBOK succesvol kunt realiseren.

U leert onder meer het volgende:

 • Project charter.
 • Work breakdown structure.
 • Risico management plan.
 • Project plan en project team.
 • Voortgangsbeheersing en -rapportage.
 • Kwaliteitsplanning en -beheersing.
 • Het begroten van een project.

Over het PMP examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende PMP examen:

 • In de aanmelding dient u een korte beschrijving aan te leveren van uw ervaring in een standaard sjabloon om aan te tonen dat u aan de toelatingseisen voldoet.
 • Het examen wordt online afgelegd.
 • U hebt 4 uur de tijd.
 • Het examen kent 200 meerkeuze vragen.
 • Het examen is in de Engelse taal.
 • Het certificaat is 5 jaar geldig.

Toelichting exameninhoud

Meer over de inhoud van het PMP examen, de onderwerpen en de wegingsfactoren leest u in dit document: Uitleg van het PMP examen en wegingsfactoren

Toelatingseisen

 • U moet 4.500 uur ervaring in het managen of sturen van projecten kunnen aantonen
 • En u moet 35 uur training hebben bijgewoond. Door deelname aan deze training voldoet u aan de eis.

De waarde van het Professional Project Manager (PMP)  certificaat

Met een PMP certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd projectmanagement certificaat.
 • U voldoet aantoonbaar aan de eisen die aan een professionele projectmanager worden gesteld.
 • U hebt geleerd hoe u PMBOK op maat kunt maken voor uw eigen projecten.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U draagt meer bij aan het succes van uw organisatie.

Effectief onderhandelen tijdens de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad

Tijdens onze incompany bouwreizen naar de townships van Kaapstad krijgen deelnemers uitgebreid de kans om te oefenen met projectmanagement op basis van PMBOK. In de onderstaande film krijgt u een korte impressie van onze unieke leiderschapstraining on the job.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bent u voornemens om de competenties van uw leidinggevenden, managers en coördinatoren op het gebied van projectmanagement verder te ontwikkelen?

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected]

Kenmerken

Duur: 4 dagen
Investering: Op aanvraag
Alleen incompany

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

PMP met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

PMI is het Project Management Institute. Naast IPMA de grootste vereniging voor projectmanagement in de wereld maar vooral actief in de Verenigde Staten. PMI heeft de Project Management Body of Knowledge ontwikkeld en de certificeringen voor PMP (Project Management Professional en CAPM (Certified Associate Project Manager).

PMI-certificeringen (PMP en CAPM) worden voornamelijk gevraagd door professionals die met Amerikaanse organisaties werken die het PMI-curriculum als uitgangspunt hebben genomen voor hun projectmanagement raamwerk.

De PMBOK levert geaccepteerde beschrijvingen van Good Practice voor projectmanagement die een organisatie kan gebruiken om haar projectmanagement raamwerk in te richten, te borgen en te verbeteren op basis van ervaring.

Wanneer het projectmanagementbeleid (raamwerk) goed aansluit op de behoeften en projectactiviteiten van de organisatie zullen de projecten steeds vaker volgens plan worden gerealiseerd tot en met bevestiging van de benefits die op waren genomen in de Business Case.

Het invoeren of verder professionaliseren van projectmanagement betekent altijd een verandering voor betrokkenen. Het is daarom van belang om hen vroegtijdig te betrekken bij elementaire vragen zoals: waarom moeten we professionaliseren? Hoe willen we het aanpakken? Wat er verwacht, van wie en wanneer? Hoe gaan we ervoor zorgen dat realisatie van de geplande doelstellingen beheerst worden?

Leiderschap, visieontwikkeling, awareness workshops, communicatie, verandermanagement en een planmatige aanpak gericht op benefits en de daarvoor benodigde veranderingen, zullen de kans op succes vergroten.

Net als met andere methodieken voor projectmanagement is het van belang dat deze goed aansluiten op de taken die betrokkenen uitvoeren in projecten. Indien het verbeterinitiatief goed wordt geleid dan dient rekening te worden gehouden met 1 ½ jaar per niveau groei in volwassenheid van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined).

P3M3 is een agnostisch volwassenheidsmodel voor projectmanagement, onafhankelijk en daarmee onafhankelijk van specifieke methodieken of standaards voor projectmanagement. In het ontwerp van de meest recente versie van P3M3 is expliciet rekening gehouden met de uitwisselbaarheid met het PMI-curriculum en PMBOK.

Met een P3M3-assessment kan dus worden beoordeeld in welke mate PMI-standaards geborgd zijn in de projectorganisatie, wat het volwassenheidsniveau is van de organisatie, wat de sterktes en zwaktes zijn, en wat er nodig is om te groeien in volwassenheid om daarmee vervolgens steeds betere projectprestaties te leveren.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag