Praktisch risicomanagement

Werkt u in een project- en veranderomgeving en wilt u problemen vaker voor zijn dan dat u zich bezig moet houden met issues en escalaties? Neem dan deel aan onze risicomanagement praktijktraining. U oefent met de hard skills en soft skills in relatie tot risicomanagement.

In een prettige sfeer gaat u samen met cursisten uit de publieke en private sector aan de slag met uw eigen change situaties en risico's. Korte kennissessies worden afgewisseld met discussie en presentatie. Aan het eind van de training hebt u voldoende vaardigheden ontwikkeld voor een flinke prestatieverbetering.

 

Korte en lange termijn prestatieverbetering
Projecten vaker op tijd en binnen budget
Interactief, inspirerend en praktisch

Praktisch risicomanagement training

In de training maakt u kort kennis met de uitgangspunten van de best practice. Daarna gaat u onder leiding van onze senior risicomanagement trainer direct aan de slag met uw eigen project, om te oefenen met de concrete toepassing van technieken, vaardigheden en inzichten. Er wordt gediscussieerd, gepresenteerd en er worden diverse opdrachten uitgevoerd. Aan het eind van de training ontvangt u het GPP Praktijkcertificaat voor Praktisch Risicomanagement.

Doelgroep

Iedereen die de “basics” van risicomanagement in de vingers wil krijgen en deze concreet wil leren toepassen. Bijvoorbeeld: projectleiders, projectmanagers, projectcoördinatoren, programmamanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers, projectondersteuners, PMO’ers, business change managers, business change teamleden, projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Aanpak van de training

Resultaat

Aan het eind van de training Praktisch Risicomanagement weet u, hoe u vanuit uw eigen rol de best practices van risicomanagement in de praktijk kunt brengen.

U leert onder meer het volgende:

 • Wat risico’s zijn en hoe goed risicomanagement bij kan dragen aan betere prestaties.
 • Wat de bijdrage is van risicomanagement aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen.
 • Wat de relatie is tussen de harde en zachte kant van risicomanagement is en hoe je de juiste balans bereikt.
 • Hoe je de uitvoering van risicomaatregelen kunt beheersen, rapporteren en communiceren.
 • Hoe risicomanagement bij kan dragen een betere sfeer in de organisatie en meer tevreden opdrachtgevers, managers, klanten en andere stakeholders.

Praktisch risicomanagement met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

Praktisch risicomanagement met Gezond Verstand

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Programma

Tijdens deze training Praktisch Risicomanagement gaat u op interactieve en praktische manier aan de slag met de meest gebruikte technieken voor risicomanagement. Zo bereikt u direct na de training al prestatieverbeteringen in de praktijk. Daarbij komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

1. Intake

 • Doelstellingen en uitdagingen organisatie, afdeling of team.
 • Uw eigen prestatiedoelstellingen en persoonlijke ontwikkeldoelstellingen.
 • Korte 360-graden review in besloten kring.

2. Training workshops

 • Hoe kunt u concreet waarnemen of risico’s goed worden gemanaged?
 • Hoe bepaalt u wat de impact is van het niet effectief en efficiënt managen van risico’s?
 • Hoe ontwikkelt u draagvlak voor een betere aanpak van risicomanagement?
 • De risicomanagementcyclus: identificeren context en risico’s, beoordelen, evalueren, plannen, implementeren en communiceren.
 • Veel gebruikte risicomanagementtechnieken.
 • Organisatie en rollen van risicomanagement.
 • Leren van ervaring en continu verbeteren.

3. Terugkom workshop

 • Ervaringen uitwisselen.
 • Verdiepen.
 • Knelpunten oplossen.
 • Next steps.

Projectmanagement in de Praktijk bij Urenco

"Onze projecten worden efficiënter gerealiseerd, we besparen kosten en projecten worden vaker op tijd opgeleverd."
Jens van den Akker, Urenco

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

ONS CORONABELEID

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd (MS Teams, ZOOM, WEBEX) in lijn met RIVM-beleid. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. We helpen u graag!

Data

4 en 11 juli 2022
1 en 8 augustus 2022
5 en 12 september 2022
3 en 6 oktober 2022
7 en 14 november 2022
5 en 12 december 2022
9 en 16 januari 2023
6 en 10 februari 2023
6 en 13 maart 2023
3 en 5 april 2023
8 en 11 mei 2023
5 en 12 juni 2023
3 en 10 juli 2023
7 en 14 augustus 2023
4 en 11 september 2023
2 en 5 oktober 2023
6 en 13 november 2023
4 en 11 december 2023

Plaats

Maandelijks: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Investering

€ 1.245, – ex BTW.

Inclusief

Certificaat, cursusmaterialen, praktijkoefeningen, locatie, catering, administratie en praktijkondersteuning na afloop van de training.

Tot 50% korting op all-in tarief

 • Kortingen tot 50%.
 • Speciale regeling btw-vrijstelling.
 • Incompany gratis implementatie workshop.
 • Open trainingen door heel Nederland.
 • Open trainingen gaan elke maand door.
 • Korting op onze masterclasses en seminars.

All-in transparant tarief zonder extra kosten

Wij passen geen "salami tactieken" toe. Onze tarieven zijn altijd all-in. U weet precies waar u aan toe bent. Geen extra kosten. Dus een tarief inclusief praktijktraining door top trainer, cursusmaterialen, certificaat, administratie, locatie en arrangementskosten. 

Kosteloos: incompany implementatie workshop

Boekt u bij ons een incompany training? Wij borgen de toepassing en verbetering van prestaties in uw organisatie, teams en projecten. Een implementatie workshop is standaard inbegrepen. Tijdens de workshop worden praktijkervaringen gedeeld, lessen getrokken, volgende stappen gepland en commitment geborgd. 

Kosteloos: implementatie helpdesk open training

Hebt u bij ons een training gevolgd? Na de training kunt u nog direct bij onze trainers aankloppen voor advies op maat om de realisatie van uw doelen te borgen. Zo lost u knelpunten direct op en hebt u optimaal profijt van uw investering in de training.

Projectmanagement in de Praktijk bij Urenco

"Onze projecten worden efficiënter gerealiseerd, we besparen kosten en projecten worden vaker op tijd opgeleverd."
Jens van den Akker, Urenco

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

 

030-2211987

Contact opnemen

Praktisch Risicomanagement Incompany Trainingen

Zijn er in uw organisatie meer mensen die deel willen nemen aan een Praktisch Risicomanagement training? Wilt u tot tientallen procenten besparen op uw opleidingsbudgetten? Wilt u een Praktisch Risicomanagement training op maat of liever losse workshops? We bieden Praktisch Risicomanagement incompany trainingen in 4 varianten.

Voordelen

 • Besparing tot 50%
 • Combinatie: andere methodieken, vaardigheden, soft skills.
 • Training mogelijk met of zonder examens.
 • Tijden, duur, data en locatie volledig naar uw wensen.
 • Ook voor kleine groepen mogelijk.

1. Praktisch Risicomanagement training

Ons standaard geaccrediteerde programma wordt gebruikt. De training wordt verzorgd op uw locatie. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de bijzonderheden van uw organisatie. U bepaalt tempo, duur, locatie en tijdstippen. U bespaart tot 50%.

2. Maatwerk Praktisch Risicomanagement praktijktraining

In deze variant maken we de Praktisch Risicomanagement training volledig op maat voor de dagelijkse praktijk van uw organisatie. U bereikt een optimaal evenwicht tussen kennisontwikkeling en praktijktoepassing.

3. Praktisch Risicomanagement Workshops voor Opdrachtgevers

Wilt u het management en de opdrachtgevers op een prettige manier kennis laten maken met hun rol in de professionalisering van risicomanagement? Organiseer dan een praktische, inspirerende en interactieve workshop met ons.

4. Onderdeel van een verbetertraject

Wilt u risico's op korte termijn reduceren en prestaties verbeteren? Dan is de GPP Praktijktraining incompany een goede oplossing voor u. U inspireert uw medewerkers en helpt hen om hun werk beter uit te kunnen voeren.

Mogen we met u mee denken?

Wilt u graag dat één van onze praktijktrainers even met u mee denkt over de best passende oplossing voor uw vraag?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

030-2211987

Contact opnemen

Kenmerk training
 • Duur: 2 dagen
 • Investering: €1.245,-
 • De Incompany Specialist
Persoonlijk advies?