PRINCE2 Agile Foundation

PRINCE2 Agile Foundation training inclusief examen

Wilt u leren hoe u agile projecten goed organiseert met PRINCE2 Agile? Dan is deelname aan onze PRINCE2 Agile Foundation training de eerste stap op weg naar succesvol agile projectmanagement. Tijdens onze tweedaagse training gaat u op interactieve wijze aan de slag met uw eigen projectsituaties onder leiding van een ervaren en geaccrediteerde praktijktrainer. Tevens voegt u het internationaal gewaardeerde PRINCE2 Agile Foundation certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Projectmedewerkers, SCRUM Masters, agile coaches, SCRUM teamleden, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u een agile project met PRINCE2 Agile succesvol kunt realiseren. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe je iteratieve en incrementele productontwikkeling inbouwt in uw projecten.
 • Hoe je PRINCE2-processen kunt integreren met agile processen.
 • Hoe je een agile mindset, communicatie en leiderschap integreert in een project.
 • Welke prestatie indicatoren vast en flexibel zijn.
 • Hoe je meer snelheid kunt maken met PRINCE2 Agile.
 • Hoe je de bureaucratie kunt verminderen en de samenwerking verbeteren.
 • Hoe je kunt leren van ervaringen.

Over het PRINCE2 Agile Foundation examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende PRINCE2 Agile Foundation examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het PRINCE2 Agile Foundation examen duurt een uur en bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 28 punten bent u geslaagd voor het PRINCE2 Agile Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële PRINCE2 Agile Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het PRINCE2 Agile Foundation certificaat

Met een PRINCE2 Agile Foundation certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd projectmanagement certificaat.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in een PRINCE2 Agile project.
 • U hebt geleerd hoe u PRINCE2 Agile op maat kunt maken voor uw eigen werk.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U voldoet aan de voorwaarde om deel te nemen aan de PRINCE2 Agile Practitioner training.

PRINCE2 Agile instructiefilm bouw school Kaapstad (5 minuten)

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop u PRINCE2 Agile praktisch kunt gebruiken om een kleuterschool in de townships van Kaapstad te renoveren.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.245,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

PRINCE2 Agile met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Een agile aanpak van projectmanagement is niet meer weg te denken in het tijdperk van digitale transformatie. In een PRINCE2-organisatie zijn er uiteraard ook afdelingen waar productontwikkeling vaak een agile aanpak vereist. In ieder geval waar het gaat om ICT en software. Dit stelt eisen aan de manier waarop projecten worden ingericht en gemanaged.

PRINCE2 is de meest gebruikte managementmethode in Nederland en wereldwijd en was al op maat te maken voor agile projecten. Maar met PRINCE2 Agile is deze verdiepingsslag al ver uitgewerkt. Daarmee krijgen organisaties die met PRINCE2 werken een efficiënte opstap voor agile projectmanagement die bovendien goed aansluit op gevestigde management routines.

Het doel: projecten die vaker op tijd en binnen budget de juiste producten opleveren waarmee vervolgens de verwachte benefits ook daadwerkelijk steeds vaker mee worden gerealiseerd. Met andere woorden het % project Business Cases dat ook wordt gerealiseerd in de praktijk groeit.

PRINCE2 Agile moet dus zo worden gedefinieerd en ingevoerd dat het de verbetering van projectprestaties aantoonbaar effectief ondersteunt.

Neem alle betrokkenen mee in de verandering vanaf het begin. Breng samen in kaart waar de schoen op dit moment knelt. Ontwikkel samen een Business Case voor agile management van projecten. Maak een realistische planning zodat succes op succes kan worden gebouwd.

Dit hangt sterk van de huidige situatie en het uitgangspunt. Maar globaal genomen dient rekening te worden gehouden met ongeveer 1 ½ jaar per niveau van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined). De gewenste prestatieverbetering van projecten zou de drijfveer moeten zijn voor het invoeren van PRINCE2 Agile. Als aan dat uitgangspunt wordt voldaan dan zal de groei in volwassenheid en effectiviteit ook sneller verlopen.

PRINCE2 Agile is een projectmanagement methode. P3M3 omvat ook het projectmodel PjM3. Met P3M3 kan worden gemeten wat de huidige volwassenheid van projectmanagement is en dus in welke mate PRINCE2 Agile effectief verankerd is in de organisatie. Agile management vereist in veel organisaties een verandering in de leiderschapsstijl, cultuur en competenties. Die veranderingen zijn randvoorwaardelijk om echt profijt te hebben van PRINCE2 Agile. P3M3 biedt een holistische benadering en besteed daar expliciet aandacht aan zodat een nieuw proces geen doel op zichzelf wordt.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag