PRINCE2 Practitioner

PRINCE2 Practitioner training inclusief examen

U bent al in het bezit van het PRINCE2 Foundation certificaat. Nu wilt u leren hoe u PRINCE2 nog beter kunt toesnijden op de projectomgeving, zodat projectprestaties verder verbeteren. Dan is deelname aan onze PRINCE2 Practitioner training voor u de volgende stap.

De training wordt geleid door een geaccrediteerde senior projectmanagement trainer met ruime ervaring in het professionaliseren van PRINCE2 projectorganisaties. U voegt het internationaal gewaardeerde PRINCE2 Practitioner certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Iedereen die projectprestaties met PRINCE2 verder wil leren verbeteren: teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u het management van PRINCE2 projecten kunt inrichten, op maat kunt maken en verder kunt verbeteren. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u baten management kunt verbeteren vanuit het project.
 • Hoe u het draagvlak onder stakeholders kunt versterken.
 • Hoe u de samenwerking met project leveranciers kunt verbeteren.
 • Hoe u het opdrachtgeverschap en business vertegenwoordiging verbetert.
 • Hoe u de risicoblootstelling van uw projecten beter kunt beheersen.

Over het PRINCE2 Practitioner examen

Deze training wordt in de ochtend van dag 3 afgesloten met het internationaal erkende PRINCE2 examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het PRINCE2 Practitioner examen duurt 2 1/2 uur.
 • Er wordt gebruik gemaakt van Objective Testing Exams.
 • Het examen bevat 68 vragen waarvan u er minimaal 38 goed moet hebben.
 • Het is een open boek examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële PRINCE2 Practitioner certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen in de ochtend van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het PRINCE2 Practitioner certificaat

Met een PRINCE2 Practitioner certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd projectmanagement certificaat.
 • U kunt bent in staat om PRINCE2 op maat te maken voor de projectomgeving.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • U toont uw senioriteit op het gebied van PRINCE2 aan.

PRINCE2 instructiefilm bouw school Kaapstad (5 minuten)

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop u PRINCE2 praktisch kunt gebruiken om een kleuterschool in de townships van Kaapstad te renoveren.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 ½ dag
Investering: €1.575,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

PRINCE2 met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

PRINCE2 is de meest gebruikte projectmanagement methode in Nederland voor het inrichten van projectmanagement binnen organisaties. PRINCE2 dankt zijn succes onder meer aan: een gefaseerde levenscyclus, duidelijke Go No Go momenten, de productgerichte aanpak, het leren van ervaringen, en het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal. Welke voordelen PRINCE2 voor uw organisatie kan opleveren hangt volledig af van uw specifieke situatie en de projectprestaties die u graag wilt verbeteren. PRINCE2 is een generieke methode en kan op maat worden gemaakt voor elk type project.

PRINCE2 levert een van de puzzelstukken om projectmanagement voor uw organisatie in te richten. Wanneer PRINCE2 goed wordt toegesneden op de specifieke projectmanagement activiteiten van uw organisatie dan zult u steeds vaker uw projectdoelstellingen realiseren. De invoering van PRINCE2 is dus een succes wanneer projecten steeds vaker op tijd en binnen budget de juiste producten opleveren waarmee de organisatie vervolgens de verwachte benefits realiseert.

Investeren in training, opleiding en praktijkondersteuning zijn belangrijk om management en medewerkers in te werken op hun specifieke PRINCE2-taken in het project.

Daarnaast is communicatie belangrijk. Zorg er daarom voor dat management en medewerkers ondersteund worden in het uitwisselen van ervaringen en dat leerpunten leiden tot een verbeterde aanpak. Het management heeft een leiderschapsrol in de professionalisering van projectmanagement. Als zij laten zien dat ze het ook belangrijk vinden dan draagt dit enorm bij aan de motivatie.

De projectprestaties op organisatieniveau zijn gerelateerd aan de organisatievolwassenheid in projectmanagement. Hoe volwassener een organisatie is in projectmanagement, hoe voorspelbaarder de uitkomst van projecten zal zijn.

Om te groeien in volwassenheid dient een organisatie rekening te houden met een periode van 1 ½ jaar van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) en 1 ½ jaar van niveau 2 naar niveau 3 (gedefinieerd).

Met P3M3 kan worden gemeten hoe volwassen de organisatie is in de toepassing en borging van PRINCE2. Uit assessments komen ook verbeterpunten en Quick Wins naar boven die de organisatie direct kan benutten om de projectprestaties met PRINCE2 te verbeteren.

P3M3 biedt daarnaast de mogelijkheid om uw PRINCE2 projectorganisatie officieel te laten certificeren.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag