SCRUM Master

SCRUM Master training inclusief examen

Werkt u al in een SCRUM Team en wilt u de best practice leren van een SCRUM Expert Coach met brede ervaring in diverse branches? Wilt u de prestaties van uw organisatie verbeteren door inzet van de meest gebruikte agile methode ter wereld. Werkt u in of buiten de ICT? Bijvoorbeeld in HR, Marketing of Logistiek? Dan is onze SCRUM Master training ideaal voor u.

Tijdens twee intensieve dagen gaat u op basis van praktijksituaties, simulatie, presentatie en discussie aan de slag met SCRUM. Zo krijgt u een levensechte ervaring waarbij u de werking, de verschillen met uw huidige aanpak en de voordelen van SCRUM ook echt kunt voelen en ervaren. We pakken het informeel, praktisch en actiegericht aan.

Doelgroep

Iedereen die met SCRUM in aanraking komt, in een SCRUM team werkt, meer over SCRUM wil leren, of die zijn kennis wil laten certificeren. Bijvoorbeeld: specialisten, productontwikkelaars, gebruikers, product owners, projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u producten met SCRUM kunt ontwikkelen in lijn met de prioriteiten van de business. U leert de best practice van binnen en buiten kennen en maakt kennis met de verschillende rollen, gebeurtenissen en artefacten.

U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u User Stories maakt en wat de voordelen zijn.
 • Hoe u betere prioriteiten kunt stellen met de Product Backlog.
 • Hoe u geen onnodige tijd steekt in planvorming wanneer dit geen waarde toevoegt.
 • Hoe u effectief en op een prettige manier met veranderingen om kunt gaan.
 • Hoe de energie en de sfeer in het team direct groeien met SCRUM.

Over het SCRUM Master examen

Na afloop van de twee trainingsdagen:

 • Het online examen duurt een uur.
 • U krijgt 80 vragen.
 • U moet 68 vragen goed hebben om geslaagd te zijn.
 • Meldt u zich met uw examencode aan op de website van SCRUM.ORG.
 • U legt het examen af en behaalt de officiele SCRUM Master certificering.
 • Kennis van de SCRUM Guide wordt verwacht voor het afleggen van het examen: SCRUM Guide van SCRUM.ORG

De waarde van het SCRUM Master certificaat

Met een SCRUM Master certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over het bekendste en wereldwijd gewaardeerde agile certificaat.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in een SCRUM team.
 • U hebt geleerd hoe u SCRUM op maat kunt maken voor uw eigen omgeving.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.

SCRUMMEN in Kaapstad tijdens de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad

Tijdens onze incompany bouwreizen naar de townships van Kaapstad krijgen deelnemers uitgebreid de kans om te oefenen met SCRUM. In de onderstaande film krijgt u een korte impressie van onze unieke leiderschapstraining on the job.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bent u voornemens om de competetenties van uw leidinggevenden, managers en coordinatoren op het gebied van effectief onderhandelen verder te ontwikkelen?

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 dagen
Investering: €1.245,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

SCRUM Masters met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

SCRUM is een wereldwijd succes geworden mede omdat het teams in staat stelt om weer succesvol te zijn in het voorzien in de behoeften van de klant en de organisatie. Teams krijgen energie van het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die hen wordt gegeven en het contact met de klant waar ze voor werken.

In plaats van belemmerende bureaucratie en wachten op besluiten kunnen ze sneller aan de slag om werkende producten op te leveren met minimale verspilling. Een platte, slagvaardige en flexibele organisatie motiveert mensen om het beste van zichzelf te geven.

SCRUM kan worden ingezet in een staande organisatie voor de voortdurende verbetering van producten met een vast team. SCRUM kan ook worden ingezet in de context van agile projecten waar nieuwe oplossingen ontwikkeld worden die worden overgedragen aan de staande organisatie.

Wanneer een organisatie achter de feiten aanloopt bij het ontwikkelen van software voor websites, systemen en klanten dan gaat dit ten koste van haar operationele en strategische prestaties. Uiteindelijk kan het de ondergang van de organisatie betekenen.

Wanneer SCRUM goed is verankerd in de organisatie dan kan de organisatie met een hogere frequentie succesvolle productverbeteringen lanceren. Hierdoor kan ze groeien, kosten besparen en haar marktpositie verbeteren. Dat geldt voor organisaties in de publieke en de private sector.

Breng samen met betrokkenen in kaart waar de schoen wringt. Pak dit op aan agile manier met SCRUM aan. Begin kleinschalig en experimenteer. Maak een geprioriteerd product backlog om de meest belovende verbeteringen eerst aan te pakken. Succes bouw je op succes.

Sta met elkaar stil bij specifieke randvoorwaarden voor je eigen organisatie, afdeling of team en zorg dat die worden ingevuld.

Wanneer de eerste successen een feit zijn kan samen worden bedacht hoe het succes kan worden opgeschaald naar andere organisatieonderdelen en activiteiten.

Bij SCRUM (net als bij alle andere managementmethodes) zijn mindset, competenties, gedrag en leiderschap de “game changers”. Processen en tools laten zich makkelijk vervangen. Maar daardoor gaan initiatieven nog niet beter presteren. Het gaat juist om de mensen.

Met een initiatief op kleine schaal kan al heel snel verbetering worden gerealiseerd. Maar wanneer er echt op organisatieniveau wordt gekeken dan dient rekening te worden gehouden met 1 ½ jaar voor de groei met een niveau van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined).

SCRUM kan ook onderdeel zijn van het agile projectmanagement framework van de organisatie. De inzet van SCRUM komt dan met name tot uiting in de manier waarop werkpakketten worden gemanaged. P3M3 omvat het projectmodel PjM3 dat inzichtelijk maakt wat het volwassenheidsniveau in projectmanagement van de organisatie is. PRINCE2 Agile en Agile Project Management bevatten meer raakvlakken met P3M3 omdat het echte projectmanagement methodieken zijn terwijl SCRUM zich met name op productontwikkeling richt.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag