SCRUM Product Owner

SCRUM Product Owner inclusief examen

Staat uw organisatie onder prestatiedruk? Moet er snelheid en meer rendement gemaakt worden? Hebt u de rol van product owner toegewezen gekregen? Wat maakt een goede Product Owner? Hoe kan die het verschil maken in de business en voor het product development team? Hoe maakt u in uw organisatie van Product Ownership een strategische asset?

Tijdens twee intensieve dagen gaat u op basis van praktijksituaties, simulatie, presentatie en discussie aan de slag met de rol van de SCRUM Product Owner. Zo krijgt u een levensechte ervaring. We simuleren veel voorkomende situaties waar zaken goed en waar gebeurtenissen slecht uitpakken. Maar nog belangrijker: wat en hoe je ervan kunt leren om continu te beter te worden.

Doelgroep

SCRUM Product Owners en aspirant product owners. SCRUM Masters en teamleden die hun skill set willen uitbreiden door een aan de andere kant van de tafel te zitten. Zo bereikt u meer synergie.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u op welke manier SAFE uw organisatie kan helpen om de voordelen van agile op productniveau op te schalen naar programma- en portfolioniveau.

U leert onder meer het volgende:

 • U krijgt inzicht in de kansen voor uw organisatie om strategisch voordeel te behalen met SAFE.
 • Wat de rol van leiderschap is bij de invoering van SAFE.
 • Wat uw rol als leider is in de Safe Release Train.
 • De randvoorwaarden voor continuous delivery.
 • Welke randvoorwaarden voor rendement (ROI) uit SAFE gelden.

Over het SCRUM Master examen

Na afloop van de twee trainingsdagen:

 • Het online examen duurt een uur.
 • U krijgt 80 vragen.
 • U moet 68 vragen goed hebben om geslaagd te zijn.
 • Meldt u zich met uw examencode aan op de website van SCRUM.ORG.
 • U legt het examen af en behaalt de officiële SCRUM Master certificering.
 • Kennis van de SCRUM Guide wordt verwacht voor het afleggen van het examen: SCRUM Guide van SCRUM.ORG

De waarde van het SCRUM Product Owner certificaat

Met een SCRUM Master certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over het bekendste en wereldwijd gewaardeerde certificaat voor Product Owners.
 • Uw bijdrage aan de prestaties van uw organisatie verbeteren verder.
 • U inspireert anderen met uw agile mindset.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.

SCRUMMEN in Kaapstad tijdens de bouw van een kleuterschool in de townships van Kaapstad

Tijdens onze incompany bouwreizen naar de townships van Kaapstad krijgen deelnemers uitgebreid de kans om te oefenen met SCRUM. In de onderstaande film krijgt u een korte impressie van onze unieke leiderschapstraining on the job.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bent u voornemens om de competenties van uw leidinggevenden, managers en coördinatoren op het gebied van effectief onderhandelen verder te ontwikkelen?

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 dagen
Investering: €1.245,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

SCRUM met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

SCRUM is een wereldwijd succes geworden mede omdat het teams in staat stelt om weer succesvol te zijn in het voorzien in de behoeften van de klant en de organisatie. Teams krijgen energie van het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die hen wordt gegeven en het contact met de klant waar ze voor werken.

In plaats van belemmerende bureaucratie en wachten op besluiten kunnen ze sneller aan de slag om werkende producten op te leveren met minimale verspilling. Een platte, slagvaardige en flexibele organisatie motiveert mensen om het beste van zichzelf te geven.

SCRUM kan worden ingezet in een staande organisatie voor de voortdurende verbetering van producten met een vast team. SCRUM kan ook worden ingezet in de context van agile projecten waar nieuwe oplossingen ontwikkeld worden die worden overgedragen aan de staande organisatie.

Wanneer een organisatie achter de feiten aanloopt bij het ontwikkelen van software voor websites, systemen en klanten dan gaat dit ten koste van haar operationele en strategische prestaties. Uiteindelijk kan het de ondergang van de organisatie betekenen.

Wanneer SCRUM goed is verankerd in de organisatie dan kan de organisatie met een hogere frequentie succesvolle productverbeteringen lanceren. Hierdoor kan ze groeien, kosten besparen en haar marktpositie verbeteren. Dat geldt voor organisaties in de publieke en de private sector.

Breng samen met betrokkenen in kaart waar de schoen wringt. Pak dit op aan agile manier met SCRUM aan. Begin kleinschalig en experimenteer. Maak een geprioriteerd product backlog om de meest belovende verbeteringen eerst aan te pakken. Succes bouw je op succes.

Sta met elkaar stil bij specifieke randvoorwaarden voor je eigen organisatie, afdeling of team en zorg dat die worden ingevuld.

Wanneer de eerste successen een feit zijn kan samen worden bedacht hoe het succes kan worden opgeschaald naar andere organisatieonderdelen en activiteiten.

Bij SCRUM (net als bij alle andere managementmethodes) zijn mindset, competenties, gedrag en leiderschap de “game changers”. Processen en tools laten zich makkelijk vervangen. Maar daardoor gaan initiatieven nog niet beter presteren. Het gaat juist om de mensen.

Met een initiatief op kleine schaal kan al heel snel verbetering worden gerealiseerd. Maar wanneer er echt op organisatieniveau wordt gekeken dan dient rekening te worden gehouden met 1 ½ jaar voor de groei met een niveau van niveau 1 (awareness) naar niveau 2 (repeatable) naar niveau 3 (defined).

SCRUM kan ook onderdeel zijn van het agile projectmanagement framework van de organisatie. De inzet van SCRUM komt dan met name tot uiting in de manier waarop werkpakketten worden gemanaged. P3M3 omvat het projectmodel PjM3 dat inzichtelijk maakt wat het volwassenheidsniveau in projectmanagement van de organisatie is. PRINCE2 Agile en Agile Project Management bevatten meer raakvlakken met P3M3 omdat het echte projectmanagement methodieken zijn terwijl SCRUM zich met name op productontwikkeling richt.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag