Stakeholder Engagement Foundation

Stakeholder Engagement Foundation training inclusief examen

Wilt u leren hoe u stakeholders mee kunt krijgen in het succesvol realiseren van veranderinitiatieven? Dan is deelname aan onze Stakeholder Engagement Foundation training de eerste stap op weg naar succesvol stakeholder management.

Tijdens onze driedaagse training gaat u op interactieve wijze aan de slag met uw eigen ervaringen en doelen onder leiding van een ervaren en geaccrediteerde praktijktrainer. Tevens voegt u het internationaal gewaardeerde Stakeholder Engagement Foundation certificaat toe aan uw CV.

Doelgroep

Projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, projectondersteuners, programmamanagers, stuurgroepleden, Project Support Officers, PMO’ers, business change managers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en verandermanagers, portfoliomanagers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u stakeholder concepten, inzichten en technieken praktisch toe kunt passen om uw veranderinitiatieven succesvol te realiseren. U leert onder meer het volgende:

 • Hoe u stakeholders identificeert en hoe u hen “op maat” kunt betrekken.
 • Hoe u veranderbereidheid kunt vergroten onder stakeholders.
 • Hoe u storytelling in kunt zetten voor meer impact.
 • Hoe u stakeholders indirect kunt beïnvloeden in het kader van uw veranderactiviteiten.
 • Hoe u stakeholder engagement inzet tijdens transitiemanagement.

Over het Stakeholder Engagement Foundation examen

Deze training wordt aan het eind van dag 3 afgesloten met het internationaal erkende Stakeholder Engagement Foundation examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het Stakeholder Engagement Foundation examen duurt een uur en bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 25 punten bent u geslaagd voor het Stakeholder Engagement Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële Stakeholder Engagement Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen aan het eind van dag 3.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het Stakeholder Engagement Foundation certificaat

Met een Stakeholder Engagement Foundation certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd stakeholder management certificaat.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in het betrekken van stakeholders.
 • U hebt geleerd hoe u Stakeholder Engagement op maat kunt maken voor uw eigen werk.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.
 • Het plezier in uw werk neemt toe.
 • U kunt rekenen op enthousiaste stakeholders die uw inzet waarderen.

Work hard & Play hard

Veranderingen realiseren kost over het algemeen veel energie. Wanneer er hard gewerkt wordt dan is het ook nodig om af en toe even te ontspannen. Tijdens onze stakeholder management reizen naar Kaapstad waar we mee bouwen aan de verbetering van het onderwijs voor peuters en kleuters, hebben we daarom ook een bijzonder vrijetijdsprogramma opgenomen.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 dagen
Investering: op aanvraag
Alleen incompany

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

Stakeholder Management met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

–          Processen zijn meestal een noodzakelijke maar niet voldoende randvoorwaarde om tegenvallende prestaties van veranderinitiatieven te verbeteren. Dat geldt zowel in project-, agile- en LEAN-management. Het mee krijgen van stakeholders is een harde randvoorwaarde.

–          Als gevolg van die behoefte zien we dat steeds meer organisaties zowel het verandermanagement raamwerk van de organisatie als de teams en managers met kennis en kunde op het gebied van verandermanagement en stakeholder management uit rusten. Best practices op het gebied van stakeholder engagement en verandermanagement ondersteunen met nieuwe inzichten en concrete tools.

De best practices op het gebied van stakeholder management en verandermanagement leveren een keur aan inzichten, concrete technieken en eye openers op voor managers en teams. Bijvoorbeeld met betrekking tot:

–          De relatie tussen verandering en leren, en diverse leerstijlen.
–          Bewust Onbewust Bekwaam Onbekwaam
–          De “learning dip”.
–          De change curve van shock en ontkenning naar verwarring, acceptatie en probleemoplossing.
–          Fasering in transitiemanagement.
–          Relatie tussen behoeften en groei, en intrinsieke en extrinsieke motivatie.
–          Voorkeurstyperingen, MBTI.
–          Organisatieculturen en implicaties voor verander strategieën.
–          Modellen voor veranderprocessen: Lewin, Kotter, Senge.
–          Leiderschap en “Emergent change”.
–          Sponsorship.
–          Change drivers.
–          Stakeholder radar, profile en engagement strategieën.
–          Innovation adoption model (innovators, early adopters, early majority, late majority, laggards).
–          Beinvloedingsfactoren en technieken.
–          Rich communication, Feedback, communicatieplanning en effectiviteit.

Belangrijk is dat de aanpak van stakeholder management en verandermanagement passen bij de doelen en het profiel van de organisatie. Dat is altijd maatwerk. De bijdrage van verandermanagement en stakeholdermanagement aanpakken aan het slagingspercentage (%) van veranderinitiatieven kan worden gemeten.

Om de volwassenheid van de organisatie op het gebied van verandermanagement en stakeholder management naar een hoger plan te leiden, moet rekening worden gehouden met een periode van 3 jaar. Dit is van niveau 1 (bewustwording) tot en met gevestigde gedragen en geborgde routines op organisatieniveau.

–          Te veel focus op kennisontwikkeling en onvoldoende resources, tijd en geld investeren in het ondersteunen van teams in de praktijk om een select aantal technieken goed in de praktijk te leren brengen. Mensen, teams en de organisatie hebben een basis nodig van waaruit verder kan worden geprofessionaliseerd.

–          Wanneer de ervaring intern ontbreekt, dan levert het veel meer op om te investeren in een externe coach en mentor met de juiste ervaring.

De sponsor voor Verandermanagement en Stakeholder management moet ervoor zorgen dat de inrichting en toepassing van verandermanagement en stakeholdermanagement een aantoonbare bijdrage leveren aan een hoger succespercentage veranderinitiatieven en portfolio’s. Om dit te bereiken, moet er een cultuur van continu verbeteren worden ontwikkeld. Dat is in veel organisaties een grote verandering.

De sponsor zorgt ervoor dat de inrichting van verandermanagement en stakeholder management aansluit op de strategie van de organisatie en het raamwerk voor project-, programma- en portfoliomanagement (inclusief Agile en LEAN). De sponsor zorgt voor resources inclusief budget om samen met de organisatie een visie en verbeterstrategie te ontwikkelen om naar het gewenste prestatieniveau toe te groeien. Succescriteria worden meetbaar en SMART gemaakt en de realisatie gemanaged. De sponsor is de linking pin in de directie.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag