Werken in Kleine Projecten (WISP)

Werken in Kleine Projecten (WISP) Foundation training inclusief examen

Vraagt u zich wel eens af waarom het lijkt alsof er veel documentatie nodig is om een (klein) project te runnen? Dat begrijpen we goed. Want vaak vinden organisaties het lastig om standaard methodes als PRINCE2 goed toe te snijden op de specifieke behoefte van de organisatie en individuele projecten.

Met de komst van WISP (Working in  Small Projects) is er nu een handige oplossing beschikbaar. WISP is speciaal ontwikkeld om kleine projecten optimaal te ondersteunen op basis van best practice. Met het juiste niveau van beheersing en minimale bureaucratie.

Wilt u de projecten in uw organisatie ook op efficiënte wijze managen, zodat de inhoud van het project, uw kernactiviteiten, en de stakeholders centraal blijven staan? Dan is WISP een ideale oplossing. Bovendien biedt WISP de mogelijkheid tot het behalen van een geaccrediteerd officieel certificaat.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij projectmatig werken en die de samenwerking en prestaties wil verbeteren. Bijvoorbeeld: projectmedewerkers, gebruikers en specialisten, teammanagers, projectleiders, projectmanagers, adviseurs, stafmedewerkers, consultants, lijnmanagers en projectondersteuners, opdrachtgevers.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Resultaat

Aan het eind van de training weet u hoe u klein project met WISP succesvol kunt realiseren.

U leert onder meer het volgende:

 • Hoe de levenscyclus van een klein project in elkaar zit.
 • Het maken van heldere eenvoudige plannen.
 • Het maken van goede afspraken over het project.
 • Het vermijden van onnodige risico’s.
 • Het effectief betrekken van stakeholders.
 • Omgaan met verandering.
 • Het bouwen van een effectief team.

Over het WISP examen

Deze training wordt afgesloten met het internationaal erkende WISP examen:

 • Examentraining maakt een integraal onderdeel uit van deze training.
 • Het WISP Foundation examen duurt 50 minuten.
 • Het examen bestaat uit 45 meerkeuzevragen.
 • Bij een score van 25 punten bent u geslaagd voor het WISP Foundation examen.
 • U ontvangt via uw online portal het officiële WISP Foundation certificaat in PDF-formaat.
 • Het examen wordt op de cursuslocatie afgenomen aan het eind van dag 2.
 • Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.
 • Het slagingspercentage van Global Project Performance ligt tegen de 100%.
 • Bij incompany trainingen kan het examen op locatie van de klant worden afgenomen.

De waarde van het WISP certificaat

Met een WISP certificaat hebt u een bijzonder product in handen:

 • U beschikt over een wereldwijd erkend en gewaardeerd certificaat voor het werken in kleine projecten.
 • U kunt als volwaardig teamlid mee werken in een klein project.
 • U hebt geleerd hoe u efficiënt projectmatig kunt werken.
 • Het certificaat is erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.
 • Uw kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd.

Zo ziet het Werken in Kleine projecten eruit bij de bouw van een kleuterschool in Kaapstad

In de onderstaande film krijgt u een impressie van de manier waarop u WISP praktisch kunt gebruiken om een kleuterschool in de townships van Kaapstad te renoveren.

Persoonlijk Opleidingsadvies op Maat

Bel voor een persoonlijk advies op maat 030 22 11 987 of mail: [email protected].

Kenmerken

Duur: 2 dagen
Investering: €1.145,-

Persoonlijk advies?

Bel +31(0)30 2211987

of

WISP met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

5 meest gestelde vragen

Werken in Kleine Projecten (Working In Small Projects – WISP) dankt zijn populariteit aan het gegeven dat het zich richt op de minimale basis die aanwezig moet zijn om een kleinschalig projectinitiatief goed te organiseren. Daarbij wordt naast hard skills ook aandacht aan soft skills besteed zoals teambuilding.

Werken in Kleine Projecten biedt de gelegenheid aan iedereen om de basis van projectmatig werken in de vingers te krijgen en zich te certificeren.

De kunst is om effectieve routines voor projectmatig werken te definiëren en die goed in te bedden, te borgen en te verbeteren op basis van ervaring. Naarmate dit beter lukt zullen steeds meer projectmatige initiatieven hun doelstellingen volgens plan realiseren.

Wanneer de adoptie van Werken in Kleine Projecten (WISP) dus aantoonbaar leidt tot het vaker realiseren van de aanvankelijke intenties van projectinitiatieven, dan kan worden gesproken van een succes. Dit kan bovendien op diverse manieren worden gemeten.

In de praktijk werkt het goed om er een organisatie breed initiatief van te maken dat samen met management en medewerkers wordt opgezet en uitgevoerd. Daarbij moeten de concrete praktijkuitdagingen voor de organisatie en haar dagelijkse activiteiten als uitgangspunt worden genomen. Niet de theorie van projectmanagement. Laat medewerkers zelf, maar onder begeleiding, een maatwerk aanpak opstellen die aansluit bij de specifieke behoeften van de organisatie. Voorzie in training en voldoende ruimte voor overleg, communicatie en leren van ervaring (Community of Practice).

Wanneer hier een goed geleid veranderinitiatief van wordt gemaakt dat is er over het algemeen 1 ½ jaar nodig om een niveau te groeien in volwassenheid van niveau 1 (bewustwording) naar niveau 2 (herhaalbaar) naar niveau 3 (gedefinieerd).

Daarbij dient met name voldoende aandacht te worden geschonken aan eigenaarschap en leiderschap onder het management en opdrachtgevers van projectinitiatieven.

P3M3 biedt een model om de volwassenheid van de organisatie met betrekking tot het werken in kleine projecten systematisch in kaart te brengen en om verbeterkansen te identificeren. Bovendien kan een organisatie tegen zeer geringe kosten een officieel P3M3-certificaat ontvangen voor het realiseren van het bereikte volwassenheidsniveau.

Uitkomsten en bevindingen uit een P3M3-assessment kunnen ook worden benut om een verbeterplanning te ontwikkelen naar het volgende volwassenheidsniveau.

Previous

Next

Staat uw vraag er niet bij?

> Vul dan dit formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag