Projectmanagement voor een betere wereld

Projectmanagement voor een betere wereld
Om de kracht en het potentieel van projecten en projectmanagement écht te begrijpen, moet je het ervaren. Wij bieden onze klanten een unieke “life changing experience” om deze ervaring op te doen door in één week tijd een peuter- en kleuterschool te bouwen in de townships van Kaapstad.

Bouw een school met je team in 1 week tijd

Met onze bouwreizen naar Kaapstad bieden we onze klanten de unieke kans om samen met Zuid-Afrikaanse partijen in één week tijd een school te bouwen. Op deze manier doen deelnemers niet alleen de nodige projectmanagementervaring op maar dragen ze ook eigenhandig bij aan een betere wereld. Het geld voor de scholen werven we in Nederland als voorbereiding op de reis.

Bouwreis 2012 in 5 minuten: PRINCE2-instructiefilm

Bouwreis 2013: inspiratiefilm en overzicht projectverloop

Een levende business case

Een business case is vaak een abstract begrip voor mensen. Hoe ziet een business case eruit? Wat wordt er precies bedoeld met benefits? Tijdens onze bouwreizen komen deze begrippen automatisch en vanzelf tot leven. De deelnemers bezoeken de townships waar de peuters en kleuters wonen. De NGO laat zien op welke manier zij de prestaties van leraren en leerlingen ontwikkelen. Zo worden projectmanagement begrippen toegankelijk voor iedereen.

Projectmanagement training in 1 minuut

De doorlooptijd van de projecten bedraagt in totaal 6 maanden. Het gehele initiatief wordt ondersteund met een training op maat waarbij IPMA-competenties en projectmanagementmethodieken worden ontwikkeld. Deelnemers leren hoe je standaards naadloos op maat maakt voor de projectomgeving.

Fondsenwerving in 1 minuut

Deelnemers betalen hun eigen reis en committeren zich aan het werven van een minimaal bedrag van € 1.500,- om te investeren in de school. In Zuid Afrika wordt dat bedrag verdriedubbeld. In 2013 wierven we in een paar maanden tijd € 65.000,-. Fondsenwerving leent zich uitstekend voor leiderschapsontwikkeling.

Vrijetijdsprogramma in 1 minuut

We nemen deelnemers mee naar de mooiste plekken van Kaapstad. We bezoeken Robben Eiland en Kaap de Goede Hoop. We bezoeken de townships. Het vrijetijdsprogramma plaatst de reis ook in een historisch en breder maatschappelijk perspectief.

Maatschappelijke projecten in Nederland

Bent u geïnspireerd door ons unieke concept? Wilt u een vergelijkbaar initiatief op zetten in Nederland? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij houden van uitdagingen!

Advies op maat? Offerte? Wij denken met u mee!
030-2211987

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen over de mogelijkheden tot samenwerking met Global Project Performance? Wij denken met u mee!