We denken met u mee!
Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze specialisten met allround kennis van de 12 verbeterdisciplines? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.
Iedere organisatie moet voortdurend inspelen op veranderingen. We ervaren allemaal dat veranderingen elkaar sneller opvolgen en complexer worden. Om de continuïteit en realisatie van de strategische beleidsambities te borgen, moet elke organisatie daarom voldoende goed zijn in het besturen en realiseren van projecten, veranderingen, transformaties en resulterende benefits. Waar is de winst te halen voor uw organisatie? Is het in projectmatig werken, projectmanagement, programmamanagement, portfoliomanagement, verandermanagement & stakeholder engagement, het Centre of Excellence of leiderschap en soft skills?
In de afgelopen 20 jaar zij we meer dan 1.000 organisaties van dienst geweest met de professionalisering van project-, portfolio- en verandermanagement. We leveren meer dan 100 trainingen in ons open rooster of incompany en volledig op maat voor uw organisatie. Om het resultaat op uw investeringen in projectmanagement te optimaliseren, is uiteindelijk maatwerk nodig. Samen met onze klanten hebben we 5 incompany modeloplossingen ontwikkeld die we volledig toesnijden op uw unieke vraag, organisatie, branche of functionele discipline.
Projectmatig werken is een basisvaardigheid die iedereen in de vingers zou moeten hebben. Projectmatig werken is een uitstekend hulpmiddel om veranderingen in het kader van uw strategische beleidsagenda te implementeren. Het maakt niet uit of uw organisatie in de publieke of private sector actief is. Projectmatig werken draagt bij aan een proactieve mindset, persoonlijk leiderschap, betere samenwerking en communicatie en het leren van ervaringen.
Een training projectmatig werken is een ideale oplossing voor mensen die naast hun dagelijkse functie leiding moeten nemen over een project. Gaat een PRINCE2 Foundation training of IPMA D training u te ver? Kies dan voor een training projectmatig werken.
Meer weten?
Wilt u het organiserend en zelfsturend vermogen van uw management en teams verbeteren? Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van projectmatig werken, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van projectmatig werken.
Projectmanagement helpt uw organisatie om vaker op tijd en binnen budget de juiste goed werkende projectproducten en oplossingen te ontwikkelen en op te leveren. Een professionele projectaanpak helpt ook om het draagvlak, de betrokkenheid onder en communicatie met stakeholders te verbeteren. Zonder effectief en efficiënt projectmanagement is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om realisatie van uw strategische ambities en de conditie van uw organisatie te borgen.
Het trainen van teams, projectleiders en opdrachtgevers is een voorwaarde om projectmanagement tot ontwikkeling te brengen. Populair zijn de projectmanagement praktijktrainingen. Maar wij verzorgen ook alle geaccrediteerde projectmanagement trainingen op basis van PRINCE2, IPMA, PRINCE2 Agile of Agile PM. Maar ook generieke incompany projectmanagement trainingen zonder examen, geheel op maat gemaakt voor uw organisatie.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van projectmanagement, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van projectmanagement.
Grote strategische veranderingen realiseer je niet één keer met een project. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, digitale transformatie, en transformatie van mobiliteit, diversificatie van het portfolio van uw onderneming, ouderenzorg, veiligheid, werkgelegenheid en het sociaal domein. Het realiseren van deze ingrijpende veranderingen vereist een programmatische aanpak. Programmamanagement levert een tijdelijke organisatie om strategische veranderingen te realiseren. Geïntegreerde besturing van de oplevering van project outputs, veranderingen in de dagelijkse bedrijfsvoering, transformatie en benefits zijn de sleutel tot succes.
Een training praktisch programmamanagement is vaak al een goede start voor het professionaliseren van programmamanagement. Daarbij is het van belang dat niet alleen de programmamanagers maar ook andere stakeholders deelnemen aan de training. Andere organisaties geven de voorkeur aan geaccrediteerde trainingen zoals de MSP Foundation training (Managing Successful Programmes).
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van programmamanagement, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van programmamanagement.
In iedere organisatie worden meerdere projecten en veranderinitiatieven tegelijkertijd uitgevoerd. Het is een hele kunst om 10, 20, 50 of soms wel 150 projecten tegelijkertijd succesvol uit te voeren. Dit vereist niet alleen effectief projectmanagement. Het vereist ook coördinatie en geïntegreerde besluitvorming en bijsturen over de projecten heen.
Vaak doen verschillende projecten aanspraak op dezelfde resources. En als dan één project bijvoorbeeld uitloopt, dan kan een ander project daardoor in de problemen komen. Resourcemanagement is daarom een belangrijke activiteit van portfoliomanagement. Maar ook Organisational Governance of organisatiebesturing. Want het is essentieel dat de juiste stakeholders betrokken worden bij het besluiten over corrigerende maatregelen en dat daarbij de juiste informatie wordt gebruikt.
Zeker zo belangrijk als de coördinatie van een projectenportfolio in uitvoering is de definitie van het projectenportfolio. Projecten zijn nooit een doel op zichzelf. Het gaat uiteindelijk om de benefits. Projecten zijn investeringen die een organisatie doet omdat deze noodzakelijk zijn om de realisatie van haar strategische doelstellingen en continuïteit te borgen.
Er is geen organisatie die over onbeperkte middelen beschikt: geld, eigen mensen, energie, grondstoffen, onderdelen, kennis, machines, gebouwen en capaciteit van leveranciers. Daarom is het ontwikkelen van het portfolio - ook wel de portfoliodefinitie genoemd - het uitgangspunt voor portfoliomanagement. De strategische doelstellingen en prioriteiten zijn daarbij leidend en leveren de context voor het prioriteren en balanceren van het portfolio.
Het ontwikkelen en verankeren van portfoliomanagement vereist belangrijke aanpassingen in de organisatie, haar processen en besluitvormingsprocessen. Portfoliomanagement is - anders dan projecten en programma's die tijdelijk zijn - een vast of (semi-) permanent onderdeel van de organisatie. Een portfoliomanagement praktijktraining of een geaccrediteerde MOP Foundation training is vaak een goede start om het gedachtengoed van portfoliomanagement te introduceren in de organisatie.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van portfoliomanagement, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van portfoliomanagement.
Het gedachtengoed van LEAN Management bestaat al lange tijd en komt voort uit de productie (o.a. General Electric en Toyota). Het doel om "world class" kwaliteit te leveren en dit tegen de laagst mogelijke kosten te doen is een ijzersterk uitgangspunt. Om dit doel te realiseren, is diepgaande kennis van de klant essentieel (voice of the customer). Kwaliteit is leveren wat de klant nodig heeft en wat is afgesproken. Het juiste product, op het juiste moment tegen de juiste kosten.
Fabrieken en andere productieomgevingen kenmerken zich door hun fysieke gesteldheid. Daarin verschillen ze sterk van veel dienstverleners en overheden. Een productielijn wordt stil gezet op het moment dat er geen grondstoffen beschikbaar zijn. Dat weet, ziet en voelt iedereen in de fabriek direct. En al snel zullen klanten gaan bellen waar hun producten blijven. Ook is er meestal een sterke focus op het keuren van productkwaliteit. Meten = weten is onderdeel van de cultuur, net zoals veiligheid. Een procesmatige aanpak van het werk staat aan de basis van voorspelbare productie en dienstverlening.
De concreetheid en beloften van Lean en Six Sigma om meer "in control" te zijn, significant op kosten te besparen (soms wel tot 40%) en klanttevredenheid zijn ook bij overheden en dienstverleners niet onopgemerkt gebleven. Lean trainingen zoals een incompany Lean Yellow Belt praktijktraining of een Lean Introductie workshop vergroten het bewustzijn en stellen de lens van projectteams, de organisatieleiding en stakeholders op scherp. Het LEAN gedachtengoed kan daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan cultuurverandering en leiderschap binnen de organisatie.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van Lean Management, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier meer over onze visie op de professionalisering van Lean Management.
Iedereen die in projecten werkt, komt vroeger of later in aanraking met agile. Vaak gaat het dan om SCRUM. SCRUM is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot de meest gebruikte procesmatige aanpak voor het ontwikkelen en implementeren van software. En omdat software tegenwoordig overal in zit komt iedereen vroeger of later in aanraking met agile. Kennis van agile is daarom belangrijk.
Kennis van agile kan belangrijk zijn omdat je zelf SCRUM of andere agile toepassingen en methodieken nodig hebt in je eigen projecten. Het kan ook belangrijk zijn omdat je vanuit en binnen projecten vaak moet samenwerken met interne leveranciers (IT) of externe leveranciers van IT-oplossingen. Mensen die in de IT werken hebben vaak een SCRUM Master training bijgewoond. Maar ook de SCRUM Product Owner trainingen zijn populair.
Agile heeft "een vlucht genomen". Een belangrijke reden is dat innovaties steeds vaker gedreven worden door IT en softwareontwikkeling. Het resultaat daarvan is dat ieder project, iedere verandering, ieder programma en ieder portfolio wel een software component heeft. En het ontwikkelen van software oplossingen wordt vaak het best aangepakt met bijvoorbeeld SCRUM. Hieraan danken Agile Project Management (Agile PM), PRINCE2 Agile, Agile Programme Management, Agile Portfolio Management en SAFE hun bestaansrecht.
Inmiddels zijn hybride projectorganisaties de norm. In deze organisaties wordt de juiste aanpak voor het juiste soort veranderinitiatief gekozen. Vastgoed gaat bijvoorbeeld beter met PRINCE2, procesverbeteringen in een fabriek of verzekeraar met LEAN, nieuwe software met SCRUM of PRINCE2 Agile, en weer een ander project combineert verschillende aanpakken. PMI (Project Management Institute), IPMA (International Project Management Association), Agile Business Consortium, AXELOS, PEOPLECERT en APMG International hebben hun portfolio's, trainingen, accreditaties en benaderingen inmiddels allemaal afgestemd op de hybride projectorganisatie.
Voor organisaties die hun projectmanagement raamwerk aan willen passen is een Agile Introductie Workshop vaak een goed startpunt om de ontwikkeling in gang te zetten.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van Agile Management, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier mee over onze visie op de professionalisering van Agile Management.
De projectondersteuner kennen we al lange tijd. Vroeger dacht men dan aan secretariële ondersteuning. Maar in de afgelopen 20 jaar is projectondersteuning uitgegroeid tot een heus vak. Je kunt er zelfs een loopbaan van maken. IPMA heeft vijf jaar gelden de IPMA PMO training en accreditatie gelanceerd. In 2023 zullen ze het portfolio uitbreiden met de niveaus IPMA PMO D, IPMA PMO C, IPMA PMO B en IPMA PMO A. Dat betekent dat mensen in de loop van 2023 niet alleen hun PMO kennis en -ervaring kunnen laten toetsen. Ze kunnen dan ook hun competenties laten examineren en certificeren aan de hand van een IPMA PMO competentie Assessment.
De PMO-functie overstijgt ook al meer dan 10 jaar het individuele perspectief. Niet alleen één project heeft ondersteuning nodig. Vaak ondersteunt een "pool" van PMO'ers meerdere projecten vanuit een projectenbureau. Daar hebben ze de systemen, technieken, sjablonen, controlemechanismen en routines om projecten efficiënt en effectief te kunnen ondersteunen. Projectondersteuning is een vak. Dan kan de projectmanager zich concentreren op waar hij of zij goed in is: stakeholders mee krijgen en zorgen dat de juiste besluiten op tijd worden genomen zodat projecten op tijd en binnen budget kunnen worden afgerond met tevreden klanten.
Naast projecten hebben ook programma's en portfolio's ondersteuning nodig. Het ontwikkelen van plannen, het inrichten van systemen, processen en procedures, het analyseren van de voortgang, het faciliteren van risico evaluaties, het uitvoeren van health checks en het opstellen van voortgangsrapportages zijn slechts een paar voorbeelden van activiteiten waar programma- en portfolio-ondersteuning mee kunnen helpen. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de administratieve organisatie en communicatie van projecten, programma's en portfolio's gestroomlijnd verlopen. Want anders zijn deze vaak het kind van de rekening als de dagelijkse hectiek in een organisatie de overhand neemt.
De introductie van het Centre of Excellence als onderdeel van P3O completeert het overzicht. Het expertisecentrum concentreert zich op de kwaliteitsverbetering van project-, programma- en portfoliomanagement. Dit omvat zowel voorspelbare aanpakken, agile aanpakken als hybride aanpakken. Het Centre of Excellence zorgt ervoor dat er jaarlijks een verbeterplan is goedgekeurd inclusief de daarvoor benodigde resources en trainingsplannen. Denk bijvoorbeeld aan een P3O Foundation training, een PMO-praktijktraining voor portfolio-ondersteuners of een MS Project basistraining. Elk kwartaal wordt de voortgang van gerapporteerd. Als het gewenste prestatieniveau is gerealiseerd, dan bewaakt het Centre of Excellence de continuïteit daarvan.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van Project Programma en Portfolio Offices, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van Project Programma en Portfolio Offices.
Het management van veranderingen. Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je stakeholders mee in de beoogde veranderingen? Het klopt dat sommige projecten technisch gezien ingewikkeld of complex (kunnen) zijn. Maar zeker zo vaak vindt de complexiteit van projecten zijn oorzaak in de mensaspecten die inherent zijn aan veranderingen. Dan zijn adequaat leiderschap, passende verandermanagement strategieën en effectief stakeholder management onmisbaar. Want veel veranderingen verlopen nu eenmaal niet procedureel. Verandermanagement & Stakeholder engagement stellen het mensenwerk centraal. Niet op zichzelf staand. Maar in combinatie met de "harde kanten" van project- en verandermanagement.
Organisaties die een volwassen project-, programma- en portfoliomanagement organisatie willen ontwikkelen kunnen dit alleen realiseren als dit geïntegreerd doen met passend verandermanagement en stakeholder engagement. Werken in een "Change Organisatie" vereist ander gedrag en een andere mindset dan in de "business as usual".
Het is bijvoorbeeld essentieel dat managers, projectleiders en teams getraind worden in de basis van verandermanagement en stakeholder management. Met deze trainingen zet je het onderwerp op de kaart en gaan betrokkenen beter begrijpen waarom veranderingen wel of niet succesvol verlopen. Dit vraagt om gemeenschappelijke taal, aangepaste processen maar bovenal oefening, vaardigheden en ervaring. Patrick Mayfield zei het mooi: "Je kunt stakeholders vergeten. Maar stakeholders zullen jou niet snel vergeten". Voor mensen die een PRINCE2-certificaat op zak hebben, is een Stakeholder Engagement training en certificering een waardevolle toevoeging aan hun skill set.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van Verandermanagement & Stakeholder engagement, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier meer over onze visie op de professionalisering van Verandermanagement en Stakeholder engagement.
Benefits management is voor veel mensen nog een wat lastig begrip. Toch wordt bijna voor ieder project een Business Case ontwikkeld. En in de business case staan naast de kosten voor de ontwikkeling van projectproducten de te realiseren benefits centraal. De investering moet immers worden "terug verdiend". Dat hoeft niet per se in monetaire termen te zijn. Benefits kunnen betrekking hebben op werkelijk elke prestatie-indicator van een organisatie, afdeling of team. Denk bijvoorbeeld aan: CO2-reductie, minder files, betere genezing, kennisopname tijdens een opleiding, minder fijnstof, hogere omzet, minder verslaving, minder uitval, hogere medewerkerstevredenheid, meer sollicitaties.
Het lijkt zo logisch. En toch zijn onnodig veel projecten "output gedreven" in plaats van "benefits gedreven". Een organisatie en projectteams zouden de verwachte benefits voor ogen moeten nemen en houden vanaf het allereerste idee tot en met de projectmandatering, projectplanning, projectuitvoering, projectafsluiting, exploitatie van de projectproducten, en uiteindelijk realisatie en bevestiging van de verwachte benefits. Investeren we in een nieuwe onderwijsaanpak om de kennisopname te verhogen dan moet dit zich in de praktijk bewijzen. Als dit niet wordt beheerst en gecontroleerd dan is de kans groter dat de verwachte voordelen niet worden gerealiseerd. Het gevolg daarvan is weer dat dit soort fouten zich zal blijven in toekomstige projecten.
Een Managing Benefits Foundation training is een training voor specialisten: mensen die van project-, programma- en portfoliomanagement hun vak hebben gemaakt. Maar met een korte Incompany Benefits Management Praktijktraining of een Benefits Management Introductie Workshop wordt benefits management voor alle betrokkenen een praktisch toepasbaar begrip. Het samen maken van bijvoorbeeld een Benefits Map helpt om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen het einddoel voor ogen blijven houden. Het hoeft niet allemaal ingewikkeld te zijn.
Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van projectmatig werken, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier meer over onze visie op de professionalisering van Benefits Management.
Het Centre of Excellence & P3M3 concentreren zich op de voortdurende kwaliteitsverbetering van project-, programma- en portfoliomanagement. Dit omvat onder meer het promoten van "good practice", training en opleiding, mentoring en coaching, en het faciliteren van workshops, health checks en P3M3 Maturity Assessments.
Het Centre of Excellence borgt dat projecten, programma's en portfolio's volgens afgesproken standaards worden gemanaged om de voorspelbaarheid van de portfolio-organisatie te optimaliseren. Vaak zijn daar verbetertrajecten voor nodig die tussen de 2 en 4 jaar in beslag nemen. De formele aansturing daarvan is belangrijk om de succeskans te vergroten. Met een jaarlijks verbeterplan en vereiste resources en budgetten om trainingen en andere initiatieven te ondernemen.
Naast een goede procesorganisatie en organisatiebesturing is competentieontwikkeling een cruciale opdracht van het Centre of Excellence. Dit omvat teams, projectmanagers, project- programma- en portfolio- ondersteuners, opdrachtgevers, sponsoren, stuurgroepen, lijnmanagers en verandermanagers. Tijdens ons P3M3 Simulatiespel of een gefaciliteerd P3M3 Assessment worden deelnemers zich vaak op informele maar indringende wijze bewust van de kloof tussen wat er op papier staat en wat er in de praktijk gebeurt. Deze bewustwording is vaak een goed startpunt om de interne dialoog over het belang en de kwaliteit van project-, programma- en portfoliomanagement te mobiliseren.
Het borgen van competenties gaat een stuk verder dan korte kennissessies of het succesvol afleggen van een examen. Het gaat erom dat iedere betrokkene bij projecten en veranderinitiatieven zijn of haar taak in het proces aantoonbaar effectief kan uitvoeren. Een actieve Community of Practice (forum) van waaruit kennisdeling wordt georganiseerd en gepromoot is dan onmisbaar. Dat geldt ook voor de betrokkenheid van HRM en Communicatie.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van het Centre of Excellence & P3M3, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees dan hier meer over onze visie op de professionalisering van het Centre of Excellence & P3M3.
Er is een verschil tussen risicomanagement en het management van risico's. Risicomanagement heeft betrekking op de inrichting van de processen inclusief organisatie, technieken en systemen. Het management van risico's is een activiteit die mensen ondernemen om ervoor te zorgen dat een risico effectief wordt beheerst. Het risico mag niet te groot en niet te klein worden. Het noteren van risico's in een Risicoregister is dan ook op zijn best een startpunt om een risico te gaan managen. Het is niet de bedoeling dat het Risicoregister één per maand op tafel wordt getoverd en afgestoft. Om projecten, programma's en portfolio's succesvol te realiseren, is "activistisch risicomanagement" onmisbaar.
Effectief risicomanagement zorgt ervoor dat uw organisatie niet onnodig aan te grote risico's wordt bloot gesteld. In veel sectoren is dit ook bij wet voor geschreven. Denk bijvoorbeeld aan de bancaire sector en het vermogen dat zij moeten aanhouden om de maatschappij niet onnodig bloot te stellen aan een bankencrisis. Risicomanagement op organisatieniveau wordt ook wel Enterprise Risk Management genoemd. Een risicomanagementcultuur is een organisatiecultuur waarin het voorkomen van issues belangrijker is dan "brandjes blussen".
Zijn uw teams en management al getraind in standaards zoals PRINCE2, IPMA, MSP, P3O en MoP? En wilt u nog de volgende stap zetten door het ontwikkelen van een risicomanagementcultuur? Investeer dan in een Management of Risk Foundation training. Geeft u de voorkeur aan een informele laagdrempelige aanpak voor een breder publiek? Dan is een Risicomanagement Praktijktraining of een Introductie Workshop Risicomanagement het overwegen waard.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van risicomanagement, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op Risicomanagement.
Leiderschap is het vermogen om stakeholders mee te krijgen in het realiseren van gewenste of noodzakelijke veranderingen. Leiderschap leer je niet uit een boekje. Het is een competentie die je in de praktijk kunt ontwikkelen. Er is ook aanleg voor nodig. Niet iedereen is een spreekwoordelijke "geboren leider". Maar voor veel mensen geldt dat ze hun leiderschapscompetenties wel kunnen ontwikkelen. Daarbij zijn kennisontwikkeling, bewustwording, introspectie, training, reflectie en bovenal experimenteren onmisbaar. Groei in persoonlijk leiderschap kan zich ontwikkelen. Het is geen knop die je om zet. Persoonlijke groei vereist dat er bewuste aandacht aan het onderwerp wordt geschonken.
Persoonlijk leiderschap vormt de basis van leiderschap. Persoonlijk leiderschap is het vermogen om leiding over jezelf en je ontwikkeling te nemen, een synergetische relatie met anderen te realiseren, en deze te onderhouden. Voor projectmanagers die steeds in andere samenwerkingsverbanden moeten werken, is persoonlijk leiderschap een onmisbaar ingrediënt. Het draagt bij aan zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, samenwerking, werkplezier en succes. Onze training "De 7 eigenschappen van succesvolle projectleiders" is een mooi voorbeeld van een training waar projectmanagers zich echt mee geholpen voelen.
Soft skills zijn een belangrijk ingrediënt van leiderschap. Het draait immers altijd om mensen. Kennis is de basis. Maar het vermogen om deze effectief in te zetten vereist competentie en gerelateerde soft skills. In onze soft skills trainingen kunnen uw teams met uiteenlopende vaardigheden oefenen zoals: effectief onderhandelen, persoonlijke communicatie en conflicthantering. Kennisontwikkeling en rollenspellen vormen de basis van deze trainingen aangevuld met mentoring en coaching.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de uitdagingen bij de professionalisering van Leiderschap & Soft Skills, veel gebruikte methodieken, onze unieke incompany maatwerk aanpak of onze maandelijkse open trainingen? Lees hier dan meer over onze visie op de professionalisering van Leiderschap & Soft Skills.
Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze specialisten met allround kennis van de 12 verbeterdisciplines? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.