Programmamanagement

Programmamanagement is veel meer dan het managen van een verzameling projecten met eenzelfde thema. Het definiëren, plannen, managen en realiseren van de verwachte benefits en daarvoor vereiste organisatie- en gedragsveranderingen zouden het uitgangspunt moeten leveren. 

Wilt u programmamanagement binnen uw organisatie invoeren, verbeteren of professionaliseren? Wij denken graag met u mee over de kortste route naar duurzaam programmasucces.

Accredited Training Organisation MSP
Accredited Consulting Partner P3M3
Meer dan 25 jaar ervaring in de publieke en private sector

Programmamanagement in de Praktijk bij Heineken International

"Wij richten ons op de 40 grootste programma’s met wereldwijde impact"
C.J. van Boheemen, Heineken International

Hoe wilt u programmamanagement verbeteren?

Staat uw organisatie aan de start van een grote transformatie en wilt u programmamanagement breed invoeren? Of bent u op zoek naar enkele quick wins van programmamanagement om meer rendement uit uw projecten te realiseren?   

Incompany maatwerk

Om goed aan te sluiten op uw behoeften, bieden wij 4 gemodelleerde best practices om programmamanagement te professionaliseren. De meest geschikte aanpak hangt onder meer af van de urgentie, het belang en de huidige management volwassenheid van uw organisatie. Elk van de vier aanpakken snijden we volledig op maat voor uw unieke vraag.

Oplossing 1. Incompany training basis


U kiest voor een incompany basistraining als u samen met collega's een gemeenschappelijke start wilt maken met het ontwikkelen van een visie op programmamanagement. Voor deze training kunnen diverse referentiekaders worden gebruikt zoals MSP (Managing Successful Programmes), Agile Programme Management, IPMA Programmamanagement of onze eigen GPP Praktijkaanpak. De training bevat uiteenlopende oefeningen om programmamanagement te ervaren. 

Oplossing 2. Incompany training plus


Wordt er al in programma's gewerkt en wilt u specifieke knelpunten op korte termijn oplossen? Dan kiest u voor een incompany training plus. Tijdens de workshops en opdrachten van deze training staan het concreet oplossen van knelpunten of het invoeren van nieuwe technieken en gedragingen centraal. Hoe maakt je bijvoorbeeld een goede Benefits Map of hoe organiseer en leid je een goed Business Change Team? 

Oplossing 3. Trainen om te Transformeren


Zit er onvoldoende voortgang in de ontwikkeling van uw organisatie? Blijven knelpunten zich herhalen? Komt benefits management maar niet van de grond? Vervalt programmamanagement teveel in Multi- projectmanagement? Kies dan voor Trainen om te Transformeren. Aan de hand van een intensief programma maken uw teams de veranderingen door die nodig is om duurzame prestatieverbetering te borgen. 

Oplossing 4. Organisatieontwikkeling


Is volwassen programmamanagement randvoorwaarde voor het realiseren van uw strategische prioriteiten? Kies dan voor organisatieontwikkeling. Onze adviseurs ondersteunen uw management teams om het stuur stevig in handen te krijgen. Vaak zetten we een P3M3-assessment in om samen met alle betrokkenen een breed geïnformeerd en gedragen verbeterplan te ontwikkelen.

Batenmanagement in de Praktijk bij Sophia Kinderziekenhuis

"Global Project Performance heeft het team van Sophia ondersteund met advies en begeleiding bij de ontwikkeling van de Benefits Map"
Annelies Contze, Sophia Kinderziekenhuis

Inzet van programmamanagement methodieken 

Programmamanagement methodieken leveren een handig gestandaardiseerd en beproefd hulpmiddel om de aanpak voor uw organisatie of programma vorm te geven. Integratie van een praktische toepassing en het borgen van de succesprincipes vormt daarbij de sleutel tot succes. 

Methodiek: MSP - Managing Successful Programmes

In Nederland is maar één marktstandaard voor programmamanagement: MSP - Managing Successful Programmes. MSP maakt de slag van projectmanagement naar projectbesturing en voegt daar business change en benefits management aan toe.

Methodiek: Agile PgM - Agile Programme Management

Naast MSP is er recent ook een Agile Programme Management publicatie (Agile PgM) op de markt gekomen. Agile Programme Management is gestoeld op dezelfde basis als MSP maar hanteert het agile jargon. Daarmee is agile programme management specifiek interessant voor organisaties die een agile transformatie door maken.

GPP Praktijkaanpak

Wanneer u kiest voor de GPP Praktijkaanpak bent u niet gebonden aan het regime van exameneisen dat inherent samen gaat met een geaccrediteerde training. Met de GPP Praktijkaanpak maken we een programmamanagement training of aanpak voor uw organisatie volledig op maat. Aan de hand van een geïntegreerd en samenhangend programma benut uw organisatie precies de best practices die ze nodig heeft.

IPMA's Individual Competence Baseline

IPMA (International Project Management Association) definieert een competentie als de combinatie van kennis, vaardigheden en aangetoonde toepassing. Met de introductie van de ICB4 heeft IPMA ook een baseline voor programmamanagement competenties gepubliceerd. Daarin worden dezelfde competenties gehanteerd als bij het projectmanagement model. Echter worden deze toegepast op het specialisme van programmamanagement.  

P3M3 Project Programme Portfolio Management Maturity Model

P3M3 is dé internationale marktstandaard in zowel de publieke als private sector voor de beoordeling van de programmamanagement volwassenheid van een organisatie. Het grote voordeel van een baseline P3M3-assessment is dat u de verbeterdoelen bouwt op een stevig fundament en draagvlak. Samen met onze Registered P3M3 Consultants worden een visie en veranderstrategie ontwikkeld.

Quote Programmamanagement in de Praktijk bij Rijkswaterstaat

"Voor de teams van Rijkswaterstaat binnen Informatievoorziening hebben wij praktijkgerichte programmamanagement trainingen op maat verzorgd"
Rijkswaterstaat, Programmamanagement in de praktijk

Welke training sluit aan op uw behoeften?

Wilt u de slag maken van Multi-projectmanagement naar programmamanagement? Wilt u realisatie van de strategische programmadoelen van uw organisatie borgen? Organiseer dan met ons een incompany programmamanagement training of workshop op maat. Of neem deel aan één van onze maandelijkse open trainingen. 

Wilt u overleggen over welke training het best aansluit bij uw doelen?

Neem dan contact met ons op via 030 22 11 987. U kunt dan direct spreken met één van onze programmamanagement trainers zelf.

Agile Management in de Praktijk bij Rabobank

"Global Project Performance begreep de klantvraag het best. We hebben via Global Project Performance ook een “theorie naar praktijk” dag gehouden"
Mirjam Beentjes, Rabobank
Advies op maat? Offerte? Wij denken met u mee!
030-2211987

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze programmamanagementspecialisten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.