Agile Programme Management

Klanten waarderen deze training met een 9

Waar eindigt een "gewoon" programma? En wanneer wordt het een agile programma? Het antwoord op deze vraag is het uitgangspunt voor deze training. Hoe realiseer je succesvolle programma's in een agile projectomgeving? En hoe stem je ze af op het besturingsmodel van de organisatie? Sluiten deze thema's aan op uw situatie? Neen dan deel aan deze training.

Tijdens deze training doorloopt u de gehele levenscyclus van een agile programma. Aan de hand van praktijkopdrachten, presentatie en discussie vergroot u uw inzichten om stakeholders mee te nemen en prestaties verder te verbeteren.

Standaard in agile programmamanagement
Vergroot de wendbaarheid van uw organisatie
Onmisbaar op uw cv
Kenmerk training
Impact op uw vaardigheden:
 • Duur: 2 dagen
 • Investering: € 1.495,– ex btw
 • Gevorderden training voor practitioners
Schrijf je nu in

Doel

Doelgroep en voorkennis

Aanpak van de training

Wat mag u van onze trainers verwachten?

Quote Agile Programma management in de Praktijk bij VodafoneZiggo

"Ons programmamanagement raamwerk is gebaseerd op een combinatie van traditionele en agile methodieken in lijn met Agile Programme Management"
Frank Versloot, VodafoneZiggo

1. Algemeen

 • In deze intensieve tweedaagse training doorloopt u de gehele methodiek van Agile Programme Management.
 • U maakt een vertaalslag naar uw eigen praktijk aan de hand van concrete opdrachten, oefeningen, presentaties en discussie.
 • Daarbij komen globaal de onderstaande onderwerpen aan de orde.

2. Programma

 • Overzicht.
 • Filosofie.
 • Principes.
 • Programmalevenscyclus.
 • Rollen: verantwoordelijkheden en kenmerken.
 • Besturing.
 • Stakeholderbetrokkenheid en communicatie.
 • Planning.
 • Management en voortgangsbeheersing.
 • Kwaliteitsmanagement.
 • Managementproducten.

Programmamanagement in de Praktijk bij Heineken International

"Wij richten ons op de 40 grootste programma’s met wereldwijde impact"
C.J. van Boheemen, Heineken International

Data

5 en 12 december 2022 
9 en 16 januari 2023
6 en 8 februari 2023
6 en 13 maart 2023
3 en 5 april 2023
8 en 11 mei 2023
5 en 12 juni 2023
3 en 10 juli 2023
7 en 14 augustus 2023
4 en 11 september 2023
2 en 5 oktober 2023
6 en 13 november 2023
4 en 11 december 2023

Plaats

Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Op locatie & Virtual classroom

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. Wij denken met u mee!

Quote Agile PM Alphen ad Rijn

Voor de "Organisatie van de Toekomst" van de Gemeente Alphen aan den Rijn verzorgden wij een organisatiebrede agile startup voor 10 agile coaches en 100 managers en medewerkers
Gemeente Alphen aan den Rijn, Organisatiebrede Agile Startup

Investering 

€ 1.495,– ex btw.

Inclusief

Cursusmaterialen, GPP Online, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten.

Quote Programmamanagement in de Praktijk bij Rijkswaterstaat

"Voor de teams van Rijkswaterstaat binnen Informatievoorziening hebben wij praktijkgerichte programmamanagement trainingen op maat verzorgd"
Rijkswaterstaat, Programmamanagement in de praktijk

Agile programma's realiseer je samen

Programmaprestaties gaan pas echt met écht met sprongen vooruit als betrokkenen een gemeenschappelijke aanpak delen. Met onze incompany trainingen borgt u dat investeringen in training en opleiding resulteren in concrete prestatieverbeteringen. Incompany trainingen zijn mogelijk vanaf 3 tot 5  mensen. We maken de training volledig op maat zodat deze naadloos aansluit op uw praktijk.

Oplossing 1: Individuele training


U kiest voor een individuele training als u zich wilt oriënteren op de mogelijkheden voor uw organisatie. De uitkomst van deze keus kan bijvoorbeeld een presentatie of advies zijn aan interne stakeholders of het management van uw organisatie.

Oplossing 2: Incompany training basis


Tijdens een incompany training basis maken deelnemers kennis de "best practices". Door middel van opdrachten, presentatie en discussie wordt inzicht ontwikkeld in de werking en de toepassing van de managementaanpakken. Deelnemers ontwikkelen een gemeenschappelijk begrippenkader dat bijvoorbeeld als basis kan dienen voor het ontwikkelen van een visie en plan van aanpak voor uw organisatie.

Oplossing 3: Incompany training plus


Is er al een gevestigde werkwijze maar loopt uw organisatie tegen specifieke knelpunten aan? Willen uw teams een volgende stap zetten? En is er behoefte aan complementaire kennis, inzichten en ervaring om deze op te lossen? Met een incompany training plus lost u knelpunten op en realiseert u prestatieverbeteringen op de korte termijn.

Oplossing 4: Trainen om te Transformeren


Wilt u de transformatie van uw organisatie borgen voor de lange termijn? Lukt het onvoldoende om de verandering door te zetten? En loopt u tegen terugkerende knelpunten aan? Investeer dan in Trainen om te Transformeren. Aan de hand van een intensief praktijkprogramma realiseren uw teams al tijdens de training de eerste stappen van de transformatie.

Oplossing 5: Organisatieontwikkeling


Zijn het belang en de urgentie van uw opgave groot? Is er een organisatiebrede inspanning nodig om het gewenste prestatieniveau te realiseren? Kies dan voor organisatieontwikkeling. Meestal zetten we een combinatie van diensten in waaronder: een P3M3-assessment, training, coaching, mentoring en advies. Ontwerp en implementatie van tooling behoort ook tot de mogelijkheden.

Portfoliomanagement in de Praktijk bij Provincie Groningen

"Zorg dat de doelstellingen helder zijn voor een project van start gaat en borg de koppeling met de bedrijfsstrategie over projecten heen."
Kars Wierts, Provincie Groningen

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze programmamanagementspecialisten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.