MS Project basis training

Onze klanten waarderen deze training met een 9

Wordt er in uw projecten, programma's en portfolio's nog met Excel gewerkt? En worden de planningen complexer? Dan komt er vroeg of laat een moment dat u toe bent aan geïntegreerde planning software. Daarmee bespaart u dubbel werk, verbetert u de informatievoorziening en bereikt u meer in minder tijd. Tevredenheid van klanten, stakeholders en collega's zal toenemen.

In onze praktijkgerichte MS Project basistraining gaat u uw eigen projectactiviteiten direct in MS Project plannen. U leert hoe je een planning maakt en onderhoudt en hoe je de voortgang rapporteert en communiceert.

Elimineer dubbele data-invoer
Zet snel en efficiënt nieuwe planningen op
Publiceer overzichtelijke rapportages
Kenmerk training
Impact op uw vaardigheden:
 • Duur: 1 dag
 • Investering: € 875,– ex btw
 • Basistraining: direct toepasbaar
Schrijf je nu in

Doel

Doelgroep en voorkennis

Aanpak van de training

Niet de tool maar informatiebehoefte is leidend

Voordelen: prestatie en proces

Quote MS Project Royal Van Lent Shipyards

"Binnen het PMO van Royal van Lent Shipyard hebben we MS Project en Project Server geïmplementeerd. Door een beter gebalanceerd portfolio besparen ze tot 30% op inhuur van externe resources."
Royal van Lent Shipyard, Optimaliseren resourcemanagement

1. Programma

 • Uw eigen projectplanningen en rapportages (al dan niet in Excel) zijn input voor deze training.
 • Onze trainer zal deze voorafgaand aan de training reviewen zodat hij of zij weet waar u precies het best mee geholpen bent.
 • Tijdens de training leert u hoe u de activiteiten en beoogde prestaties van uw projecten plant, de planning onderhoudt, en de voortgang rapporteert en communiceert.
 • U oefent met de meest gemaakte fouten in het gebruik van MS Project en hoe u deze fouten zelf kunt oplossen in uw dagelijkse werk.
 • Dat inspireert en ondersteunt uw vertrouwen.
 • U leert hoe je een sjabloon maakt voor specifieke planningen en rapportages zodat u nieuwe projecten en werkpakketten in een handomdraai plant.
 • U leert ook hoe je bij elke volgende planning op een gestandaardiseerde manier verbeteringen door voert waardoor de voorspelbaarheid van uw projecten groeit.
 • Het onderstaande programma is een indicatie van de onderwerpen omdat het programma volledig op maat wordt gemaakt voor de specifieke behoeften van de deelnemers.

2. Opstellen van een planning

 • Work breakdown structure.
 • Taken invoeren.
 • Structuur aanbrengen.
 • Afhankelijkheden vastleggen.
 • Tarieven invoeren.
 • Schattingen.

3. Onderhouden van een planning

 • Actueel en resterend werk.
 • Invoeren voortgang op taken.
 • Herplannen van werk dat nog niet gedaan is.
 • Project updaten.
 • Verschillenanalyse.
 • Rapporteren.

Quote MS Project Krohne

"Voor het team van Krohne hebben we een MS Project maatwerkoplossing ontwikkeld en geïmplementeerd. We ondersteunen de voortdurende ontwikkeling om steeds meer kansen te benutten."
Krohne, MS Project implementatie

Data

22 december 2022 
26 januari 2023
16 februari 2023
23 maart 2023
20 april 2023
23 mei 2023
22 juni 2023
20 juli 2023
24 augustus 2023
21 september 2023
12 oktober 2023
23 november 2023
21 december 2023

Plaats

Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Op locatie & Virtual classroom

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. Wij denken met u mee!

Quote MS Project 's Heerenloo

"Voor de vastgoedsector van 's Heerenloo mochten we voor 40 medewerkers een maatwerk "training on the job" verzorgen."
's Heerenloo, Incompany maatwerk training MS Project 40 personen

Investering 

€ 875, – ex btw.

Inclusief

Cursusmaterialen, GPP Online, kennis- en inzichttoets, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten.

Quote MS Project Heineken International

"Voor het programmabureau van een groot internationaal programma mochten we een MS Project en Power BI oplossing ontwikkelen en de teams trainen in het gebruik."
Heineken International, Proof of Concept Power BI Internationaal programma

Succesvolle projecten realiseer je samen

Projectprestaties gaan pas echt met écht met sprongen vooruit als betrokkenen een gemeenschappelijke aanpak delen. Met onze incompany trainingen borgt u dat investeringen in training en opleiding resulteren in concrete prestatieverbeteringen. Incompany trainingen zijn mogelijk vanaf 3 tot 5  mensen. We maken de training volledig op maat zodat deze naadloos aansluit op uw praktijk.

Oplossing 1: Individuele training


U kiest voor een individuele training als u zich wilt oriënteren op de mogelijkheden voor uw organisatie. De uitkomst van deze keus kan bijvoorbeeld een presentatie of advies zijn aan interne stakeholders of het management van uw organisatie.

Oplossing 2: Incompany training basis


Tijdens een incompany training basis maken deelnemers kennis de "best practices". Door middel van opdrachten, presentatie en discussie wordt inzicht ontwikkeld in de werking en de toepassing van de managementaanpakken. Deelnemers ontwikkelen een gemeenschappelijk begrippenkader dat bijvoorbeeld als basis kan dienen voor het ontwikkelen van een visie en plan van aanpak voor uw organisatie.

Oplossing 3: Incompany training plus


Is er al een gevestigde werkwijze maar loopt uw organisatie tegen specifieke knelpunten aan? Willen uw teams een volgende stap zetten? En is er behoefte aan complementaire kennis, inzichten en ervaring om deze op te lossen? Met een incompany training plus lost u knelpunten op en realiseert u prestatieverbeteringen op de korte termijn.

Oplossing 4: Trainen om te Transformeren


Wilt u de transformatie van uw organisatie borgen voor de lange termijn? Lukt het onvoldoende om de verandering door te zetten? En loopt u tegen terugkerende knelpunten aan? Investeer dan in Trainen om te Transformeren. Aan de hand van een intensief praktijkprogramma realiseren uw teams al tijdens de training de eerste stappen van de transformatie.

Oplossing 5: Organisatieontwikkeling


Zijn het belang en de urgentie van uw opgave groot? Is er een organisatiebrede inspanning nodig om het gewenste prestatieniveau te realiseren? Kies dan voor organisatieontwikkeling. Meestal zetten we een combinatie van diensten in waaronder: een P3M3-assessment, training, coaching, mentoring en advies. Ontwerp en implementatie van tooling behoort ook tot de mogelijkheden.

Quote MS Project Leger des Heils

"Voor de teams op het ondersteuningsbureau van het Leger des Heils mochten wij praktijkgerichte MS Project incompany trainingen verzorgen"
Leger des Heils, MS Project praktijktrainingen

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze MS Project-specialisten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.