Aanbieding: Agile Portfolio Management boek voor slechts € 10,-

02-01-2023

Bent u al bekend met portfoliomanagement en de toegevoegde waarde die dit voor het realiseren van uw organisatiestrategie kan opleveren? Heeft uw organisatie al diverse processen ingericht maar zit er nog onvoldoende schot in de zaak? Dan kan uw organisatie wellicht profiteren van de voordelen van Agile Portfolio Management: het internationale standaard werk van het Agile Business Consortium. Speciaal voor onze klanten bieden we dit boek aan voor slechts € 10,- exclusief verzendkosten en zolang de voorraad strekt.

Transformatie van portfoliomanagement

Agile Portfolio Management (AgilePfM™) kan portfolio's transformeren van een elegant 'stilleven' naar een dynamische, interactieve ervaring met de hoofdrolspelers aan het stuur. Dat wil zeggen, de bedrijfsleiders die vanuit een strategisch perspectief begrijpen waar ze heen willen en in staat zijn om de meest efficiënte route naar hun bestemming te varen op basis van actuele zakelijke omstandigheden.

Dit boek richt zich op het management van een enkel portfolio. Sommige organisaties verdelen hun portfolio in meerdere kleine portfolio's. Andere grote complexe organisaties kunnen een hele hiërarchie van portfolio's hebben. Het onderwerp complexe portfolio's wordt gepubliceerd in Complex Agile Portfolios.

Wat is agile portfoliomanagement?

Portfoliomanagement stelt organisaties in staat om de optimale mix van veranderingsinitiatieven te selecteren, te prioriteren en uit te voeren door processen en besluitvorming te coördineren. 

Veel organisaties die portfoliomanagement gebruiken, hebben nog steeds uitdagingen die een agile aanpak kan helpen oplossen, zoals:

  • Moeite met het integreren van veranderingen en ervoor zorgen dat de juiste dingen op het juiste moment worden gedaan vanwege vaste lange termijn plannen en budgetten
  • Beperkte effectiviteit van de organisatie veroorzaakt door een te gedetailleerde planning in een vroeg stadium en een gebrek aan dagelijkse toetsing van de strategie
  • Het niet in aanmerking nemen van belanghebbenden, met name degenen die het dichtst bij veranderingen staan, bij beslissingen over strategie en portfolio
  • Onvoldoende uitdagen of valideren van business cases
  • Honger naar verandering die het vermogen om het te leveren te boven gaat
  • Slechte besluitvorming door gebrekkige managementinformatie

Agile Portfolio Management van het Agile Business Consortium is speciaal ontworpen om deze uitdagingen aan te gaan.

Proces Agile Portfolio Management

Het Agile Portfolio Management proces kunt u spiegelen aan de zandloper. Door het herhalen van de cycli met de juiste frequentie zorgt de organisatie dat het portfolio van veranderingen optimaal afgestemd blijft op de strategische doelstellingen en prioriteiten van de organisatie. 

Wilt u het boek Agile Portfolio Management bestellen?

Via het onderstaande contactformulier kunt u uw bestelling en het verzendadres door geven. Hebt u na het lezen van het boek nog vragen? Neem dan even contact met ons op. We denken met u mee. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk een een workshop van een dagdeel te organiseren om de vertaling naar uw unieke organisatie te maken.

Agile Portfoliomanagement in de Praktijk bij VodafoneZiggo

"Wij combineren traditionele en agile methodieken in onze aanpak voor project- en portfoliomanagement"
Frank Versloot, VodafoneZiggo

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze adviseurs? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.