IPMA D Training om te Transformeren Evides

26-05-2023

24 uur per dag, 365 dagen per jaar levert Evides betrouwbaar, lekker en gezond drinkwater aan de 2,5 miljoen consumenten en het bedrijfsleven in het zuidwesten van Zuid-Holland, de provincie Zeeland en het zuidwesten van Noord-Brabant.

Voor het Team Middelcomplexe Projecten mochten we een maatwerktraining verzorgen op basis van IPMA's Individuele Competentie Baseline. Met onze unieke aanpak "Trainen om te Transformeren" wisten we om samen met de key stakeholders binnen Evides en het team van projectmanagers zelf een intrinsiek gemotiveerde transformatie in gang te brengen. 

Bent u ook op zoek naar een vernieuwende en werkende aanpak om de projectmanagement competenties in uw organisatie duurzaam te transformeren? Lees dan meer over onze ervaringen bij Evides.

Spontane positieve feedback door Evides

Naar aanleiding van het eerste deel van de training (IPMA D praktijktraining van 4 dagen) ontvingen we spontaan inspirerende positieve feedback zoals bijvoorbeeld deze feedback door één van onze opdrachtgevers die zelf deel heeft genomen aan de training:

"Ook de tweede trainingsdag was wederom erg interactief. Ook goed voorbereid door de deelnemers. Het voelt erg goed dat de terminologie, de opbouw van projectfaseringen, communicatielijnen, etc. naadloos aansluiten bij de praktijk binnen Evides; hierdoor beklijft de theorie nog beter".

Integrale aanpak

Net als bij ieder project wordt het fundament voor succes gelegd tijdens de voorbereiding en de planning. Om tot een passende definitie van dit opleidingstraject te komen, hebben we diverse sessies georganiseerd met vertegenwoordigers uit de organisatie waaronder de sponsor, de Teamleider en HR Development. Dit resulteerde in het onderstaande traject:

Deel 2 van het traject (IPMA D examentraining en -examen) waren optioneel. Onze gezamenlijke strategie was namelijk om er eerst voor te zorgen dat deelnemers geïnspireerd raakten door het IPMA-gedachtengoed. Daarom was het essentieel dat deel 1 van de training naadloos aansloot op de praktijk van de deelnemers en dat ze de lessen uit de training direct wisten toe te passen in hun eigen werk. Zo konden ze de voordelen van de management best practices aan den lijve ervaren. 

Eerst inspireren en dan certificeren

Tijdens deel 1 van de IPMA D training benaderden we de theorie vanuit de praktijk. In deel 2 van de training was de theorie het uitgangspunt en werd deze ondersteund met illustraties uit de praktijk door zowel de trainer als de deelnemers zelf. Het geïnspireerde team sprak de wens uit om de ontwikkelde inzichten, kennis en vaardigheden te laten certificeren aan de hand van het officiële IPMA D examen dat wordt afgenomen door IPMA Certificering in Nieuwegein. Om de deelnemers voor te bereiden op het examen organiseerden we een tweedaagse IPMA D examentraining waarna de deelnemers het examen met succes hebben afgelegd.

Welke training past bij uw organisatie?

Transformatie van projectmanagement is nooit een "one size fits all". Daarom hebben wij vijf basis scenario's ontwikkeld die we volledig op maat maken voor de unieke vraag en behoeften van uw organisatie. Samen met u en uw stakeholders ontwikkelen we een maatwerkoplossing waarmee u succes boekt op zowel de korte als de lange termijn. U kunt bij ons terecht voor deelname aan open trainingen tot en met de borging van de management best practices in de besturing van uw organisatie.

Interesse? Wij denken met u mee!

Bespreek uw vraag geheel vrijblijvend met een van onze IPMA-adviseurs. Dan kunt u direct ervaren wat onze aanpak uniek maakt. Bel 030 22 11 987 of mail ons>>>

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze IPMA-specialisten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.