Agile PMO

Werkte u tot voor kort in een projectomgeving waar PRINCE2 de leidraad was? Steeds vaker ontmoeten agile en projectmanagement elkaar in de organisatie. Maar hoe kun je deze twee specialismen op elkaar afstemmen? En welke rol is er in de nieuwe situatie voor de PMO'ers?

Tijdens deze training gaat u aan de slag onder leiding van onze Agile Lead Trainer uit de praktijk. U brengt de uitdagingen maar vooral ook de kansen in kaart die de nieuwe situatie u en uw klanten biedt.

 

Onderscheid je met een Agile PMO Praktijkcertificaat
Deel ervaringen met andere PMO'ers
Maak de slag naar Agile Project Management
Kenmerk training
Impact op uw vaardigheden:
 • Duur: 2 dagen
 • Investering: € 1.245, –
 • De Incompany Specialist
Schrijf je nu in

Agile PMO training

Wilt u de PMO’ers en de projectmanagers uitrusten met de kennis en vaardigheden om hun rol effectief en efficiënt in te vullen in de agile organisatie? Onder leiding van onze senior Agile PMO trainer gaan ze op praktische wijze aan de slag met de competenties en ontwikkeling van vaardigheden van de Agile PMO’er.

Doelgroep

Projectondersteuners, projectspecialisten, projectmanagers, PMO’er.

Aanpak van de training

Global Project Performance onderscheidt zich door een integrale aanpak van uw leertraject. Onze betrokkenheid start bij het eerste contact door een vakkundig opleidingsadvies. Tijdens de voorbereiding op de eerste trainingsdag, de trainingsdagen zelf, en na afloop van de training, blijven we u ondersteunen totdat u uw doelstellingen hebt bereikt.

Aanpak van de training

Resultaat

In deze GPP Praktijktraining ontdekken en oefenen deelnemers met best practices op het gebied van Agile PMO. Iedereen krijgt de kans om te oefenen met verschillende rollen. Hierdoor groeit hun bewustzijn en kunnen zij hun eigen ontwikkeling en bijdrage aan de prestatieverbetering van hun team vergroten.

Deelnemers leren en ervaren onder meer:

 • Wat de impact is van de agile mindset.
 • Waarom “people over process” niet equivalent is voor “no process”.
 • Hoe je als Agile PMO het continu verbeteren ondersteunt.
 • Hoe je meer snelheid kunt maken met minder inspanning.
 • Hoe je de kwaliteit kunt verbeteren door focus op standaards, communicatie en proces.

Agile PMO met Gezond Verstand

In de praktijk van organisaties zien we vaak dat theoretische modellen teveel “uit het boek” worden ingezet. Vaak ondermijnt dit het draagvlak voor best practice methodes en leidt dit tot onnodige en niet-effectieve bureaucratie.

Daarom gaan we altijd uit van een holistische benadering met een optimale balans tussen: gedrag, cultuur, leiderschap en competenties; praktische tools en technieken; efficiënte maar effectieve processen; heldere rollen en verantwoordelijkheden; volledig toegesneden op het specialisme van uw branche, organisatie of functionele afdeling.

Agile PMO met Gezond Verstand

Hulp of advies nodig?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bel of mail ons dan nu.

5 meest gestelde vragen

Waarom draagt een GPP Praktijktraining extra bij aan motivatie en sfeer in de organisatie?

Dat komt omdat de training er volledig op is gericht om management en medewerkers direct te ondersteunen bij het effectiever uitvoeren van hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Hierdoor bereiken ze betere prestaties met minder moeite. De communicatie verbetert. En het levert tevreden stakeholders en klanten op. Dat motiveert en draagt bij aan de sfeer in de organisatie.

Kun je een GPP Praktijktraining ook gebruiken om meerdere methodieken te combineren?

Ja. Een GPP Praktijktraining leent zich bijvoorbeeld goed voor een combinatie van projectmanagement en introductie portfoliomanagement. Of projectmanagement en Agile. Of methode en soft skills.

Wat is de relatie tussen de GPP Quick Scan en de GPP Praktijktraining?

De GPP Quick Scan levert een overzicht van sterktes en zwaktes van de change organisatie. Op basis van deze 360-graden analyse kan een GPP Praktijktraining perfect op maat worden gemaakt.

Kun je ook een certificaat halen met een GPP Praktijktraining?

Het actief deelnemen aan de training en afronden van de opdrachten resulteert in het GPP Praktijkcertificaat.

Het is ook mogelijk om een geaccrediteerde examentraining uit te voeren enige tijd na de GPP Praktijktraining. Dan hebben mensen eerst de voordelen kunnen ervaren van een aanpak of methodiek.

Zijn er ook GPP Praktijktrainingen voor PRINCE2, IPMA, MSP, MOP, P3O, P3M3, Agile PM, SAFE, SCRUM, PRINCE2 Agile, Managing Benefits, Change Management, Agile Leadership, Stakeholder Management en MOR?

Zeker. Een GPP Praktijktraining kan voor elke geaccrediteerde methodiek op maat worden gemaakt. Tijdens de GPP Praktijktraining ligt de focus niet bij definitiekennis naar de letter om een examen te halen. Het uitgangspunt is de praktijk van uw dagelijkse werk en de toepassing van best practice principes, concepten en technieken.

Programma

Tijdens deze tweedaagse praktijktraining staan bewustwording, ervaren en prestatieverbetering centraal. De “essentials” van de theorie worden uitgelegd. Maar er wordt vooral veel geoefend, gepresenteerd en gediscussieerd. Het programma bestaat onder meer uit de volgende onderwerpen:

 • Wat is agile?
 • Wat draagt agile bij aan het succes van de organisatie?
 • Het verschil tussen agile product en agile project management.
 • Wat is agile leiderschap?
 • Sprintplanning.
 • KANBAN.
 • MOSCOW prioritering.
 • Timeboxing.
 • Communicatie en stakeholder engagement.
 • Randvoorwaarden agile en Agile PMO.
 • Leren van ervaring.

Concreet verbeterplan

Op de laatste dag van de training maakt u de vertaalslag naar uw eigen werkomgeving en de verbeteringen die u wilt gaan oppakken. Deze worden gepresenteerd aan de groep en voorzien van feedback die u mee kunt nemen in het vervolg.

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

ONS CORONABELEID

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd (MS Teams, ZOOM, WEBEX) in lijn met RIVM-beleid. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. We helpen u graag!

Data

1 en 5 februari 2024
6 en 13 mei 2024
2 en 9 juli 2024
5 en 12 november 2024

Plaats

Maandelijks: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

Investering

€ 1.245, – ex BTW.

Inclusief

Interactieve praktijktraining, de beste trainers (evaluatie 9), cursusmaterialen, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten, implementatieondersteuning.

Bijzondere voorwaarden bij Global Project Performance

 • Kosteloze ondersteuning bij toepassing na de training.
 • Kortingen incompany training tot 50%.
 • Deelname aan onze masterclasses en seminars met korting.
 • Trainingen door heel Nederland.
 • Implementatie workshop incompany.
 • All-in tarieven.
 • Trainingen gaan elke maand door.
 • Speciale regeling btw-vrijstelling.
 • Ondernemerskorting ZZP.
 • Speciale regeling werkzoekenden zonder budget.

Agile Management in de Praktijk bij Rabobank

"Global Project Performance begreep de klantvraag het best. We hebben via Global Project Performance ook een “theorie naar praktijk” dag gehouden"
Mirjam Beentjes, Rabobank

Mogen we met je mee denken?

Wil je een professioneel en onafhankelijk opleidingsadvies voor de training die het best aansluit bij jouw unieke situatie?

Bespreek dan je vraag met één van onze praktijktrainers.

Agile PMO Incompany Trainingen

Zijn er in uw organisatie meer mensen die deel willen nemen aan een Agile PMO training? Wilt u tot tientallen procenten besparen op uw opleidingsbudgetten? Wilt u een Agile PMO training op maat of liever losse workshops? We bieden Agile PMO trainingen in 4 varianten.

Voordelen

 • Besparing tot 50%
 • Combinatie: andere methodieken, vaardigheden, soft skills.
 • Training mogelijk met of zonder examens.
 • Tijden, duur, data en locatie volledig naar uw wensen.
 • Ook voor kleine groepen mogelijk.

1. Standaard Agile PMO training

Ons standaard geaccrediteerde programma wordt gebruikt. De training wordt verzorgd op uw locatie. Hierdoor kunnen we nog beter inspelen op de bijzonderheden van uw organisatie. U bepaalt tempo, duur, locatie en tijdstippen. U bespaart tot 50%.

2. Maatwerk Agile PMO praktijktraining

In deze variant maken we de Agile PMO training volledig op maat voor de dagelijkse praktijk van uw organisatie. U bereikt een optimaal evenwicht tussen kennisontwikkeling en praktijktoepassing.

3. Agile PMO Workshops voor Opdrachtgevers

Wilt u het management en de opdrachtgevers op een prettige manier kennis laten maken met hun rol in Agile-projecten? Met korte interactieve workshops maken ze op praktische wijze kennis met Agile PM.

4. Onderdeel van een verbetertraject

Voert uw organisatie een verbeterprogramma door om agile te gaan werken? Dan is een Agile PMO incompany maatwerk training een zeer effectief en kostenefficiënt middel om uw verbeterprogramma te ondersteunen.

Mogen we met u mee denken?

Wilt u graag dat één van onze praktijktrainers even met u mee denkt over de best passende oplossing voor uw vraag?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op.