WISP - Werken in Kleine Projecten

Klanten waarderen deze training met een 9

Werkt u naast uw dagelijkse werkzaamheden mee in projecten? Of hebt u de opdracht gekregen om een klus projectmatig aan te pakken? En wilt u in korte tijd de essentiële praktische handvatten in de vingers hebben om een projectmatige aanpak succesvol in te zetten? Dan is "Werken in kleine project" ideaal voor u.

In deze training leert u hoe je een project voorbereidt, plant, en beheerst uitvoert en afsluit. Ook worden concepten en technieken op het gebied van team building en stakeholderbetrokkenheid geoefend.

Direct toepasbaar
De essentie van projectmatig werken
Enige geaccrediteerde training voor projectmatig werken wereldwijd
Kenmerk training
Impact op uw vaardigheden:
 • Duur: 2,5 dagen
 • Investering: € 1.595,-
 • Basistraining: direct toepasbaar
Schrijf je nu in

Doelgroep

Aanpak van de training

Resultaat

Wat mag u van onze trainers verwachten?

Over het WISP examen

De waarde van het WISP certificaat

Projectmatig Werken in de Praktijk bij Bravilor Bonamat

"Schroom daarbij niet om af en toe kennis van buiten te halen. Dit hebben wij ook naar volle tevredenheid gedaan met inzet van GPP. Tenslotte: gebruik ieders kracht en geef vooral niet op!"
Robert Geurts, Bravilor Bonamat

1. Programma

Tijdens deze training doorloopt u de gehele methode aan de hand van uw eigen project. Dat kan een afgerond project zijn, een project waar u nog aan moet beginnen, of een project dat al uitgevoerd wordt.

2. Principes

 • Zorg voor een goede onderbouwing van je project.
 • Organiseer de rollen in het project.
 • Maak een plan en werk deze regelmatig bij.
 • Neem geen onnodige risico’s.
 • Houd rekening met veranderingen.
 • Controleer de voortgang.
 • Kwaliteit is doen wat er is afgesproken.

3. Stappenplan

 • De voorbereiding.
 • Plannen.
 • Uitvoeren.
 • Overdragen en afronden.

4. Documentatie

 • Projectvoorstel.
 • Projectplan.
 • Productbeschrijving.
 • Werkpakket.
 • Voortgangsrapportage en leerpunten.

5. Examen en Certificering 

Aan het eind van de training en na afronding van de praktijkopdrachten legt u nog een korte toets af om uw kennis en inzicht te bevestigen. Dit resulteert in het behalen van het officiële WISP-certificaat. WISP is geaccrediteerd door APMG International en is erkend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW).

Projectmatig Werken in de Praktijk bij ZAAM Scholengemeenschap

Global Project Performance heeft ons met een integraal verbetertraject geholpen om projectmatig werken te professionaliseren"
Patricia Huisman, ZAAM Interconfessioneel Onderwijs

Data

5 en 12 december 2022
9 en 16 januari 2023
6 en 10 februari 2023
6 en 13 maart 2023
3 en 5 april 2023
8 en 11 mei 2023
5 en 12 juni 2023
3 en 10 juli 2023
7 en 14 augustus 2023
4 en 11 september 2023
2 en 5 oktober 2023
6 en 13 november 2023
4 en 11 december 2023

Plaats

Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Heerenveen, Groningen, Zwolle.

Op locatie & Virtual classroom

Onze trainingen worden zowel op locatie als via Virtual Classroom uitgevoerd. Wilt u meer weten over de actuele mogelijkheden? Bel dan 030 22 11 987. Wij denken met u mee!

Soft Skills in de Praktijk bij SVO

"Ook kritiek is een vorm van effectieve betrokkenheid. Apathie of stilte doen bij mij alarmbellen rinkelen."
Arjan den Otter, SVO

Investering 

€ 1.595, – ex BTW.

Inclusief

Een volledig verzorgde praktijkgerichte training inclusief cursusmaterialen, certificaat, administratie, locatie, arrangementskosten.

Soft Skills in de Praktijk bij Rabobank Tilburg

"In de dagelijkse hectiek van projecten loop je altijd het risico dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de mensen om een project succesvol te kunnen realiseren"
Nicole Bockting, Rabobank Tilburg

Projecten realiseer je samen

Projectprestaties gaan pas echt met écht met sprongen vooruit als betrokkenen een gemeenschappelijke aanpak delen. Met onze incompany trainingen borgt u dat investeringen in training en opleiding resulteren in concrete prestatieverbeteringen. Incompany trainingen zijn mogelijk vanaf 3 tot 5  mensen. We maken de training volledig op maat zodat deze naadloos aansluit op uw praktijk.

Oplossing 1: Individuele training


U kiest voor een individuele training als u zich wilt oriënteren op de mogelijkheden voor uw organisatie. De uitkomst van deze keus kan bijvoorbeeld een presentatie of advies zijn aan interne stakeholders of het management van uw organisatie.

Oplossing 2: Incompany training basis


Tijdens een incompany training basis maken deelnemers kennis de "best practices". Door middel van opdrachten, presentatie en discussie wordt inzicht ontwikkeld in de werking en de toepassing van de managementaanpakken. Deelnemers ontwikkelen een gemeenschappelijk begrippenkader dat bijvoorbeeld als basis kan dienen voor het ontwikkelen van een visie en plan van aanpak voor uw organisatie.

Oplossing 3: Incompany training plus


Is er al een gevestigde werkwijze maar loopt uw organisatie tegen specifieke knelpunten aan? Willen uw teams een volgende stap zetten? En is er behoefte aan complementaire kennis, inzichten en ervaring om deze op te lossen? Met een incompany training plus lost u knelpunten op en realiseert u prestatieverbeteringen op de korte termijn.

Oplossing 4: Trainen om te Transformeren


Wilt u de transformatie van uw organisatie borgen voor de lange termijn? Lukt het onvoldoende om de verandering door te zetten? En loopt u tegen terugkerende knelpunten aan? Investeer dan in Trainen om te Transformeren. Aan de hand van een intensief praktijkprogramma realiseren uw teams al tijdens de training de eerste stappen van de transformatie.

Oplossing 5: Organisatieontwikkeling


Zijn het belang en de urgentie van uw opgave groot? Is er een organisatiebrede inspanning nodig om het gewenste prestatieniveau te realiseren? Kies dan voor organisatieontwikkeling. Meestal zetten we een combinatie van diensten in waaronder: een P3M3-assessment, training, coaching, mentoring en advies. Ontwerp en implementatie van tooling behoort ook tot de mogelijkheden.

Projectmatig Werken in de Praktijk bij Stichting Red een Kind

"Global Project Performance gaf ons inzicht in de randvoorwaarden om projectmatig te kunnen werken"
Stichting Red een Kind, Andries Schuttinga

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze specialisten op het gebied van Werken in Kleine Projecten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.