Eerste geaccrediteerde IPMA trainingsinstituut in Nederland

08-05-2019

Welke eisen stelt uw organisatie aan een opleider die ervoor moet zorgen dat uw projectmanagers, PMO'er, programmanagers en portfoliomanagers de competentie hebben om hun taken succesvol te volbrengen? Om de kwaliteit van de IPMA-certificeringen te borgen heeft  IPMA Nederland een officieel keurmerk voor opleiders ontwikkeld. Daarmee bent u ervan verzekerd dat de trainingsaanpak, de cursusmaterialen, de trainers en het kwaliteitsmanagementsysteem van uw opleider aan objectieve eisen voldoen. 

IPMA-certificeringen zijn uniek in het vakgebied

IPMA-certificeringen zijn wereldwijd uniek in hun soort. Als enige instituut examineert en certificeert IPMA zowel kennis en vaardigheden als bewezen competenties van projectmanagers, PMO'er, programmamanagers en portfoliomanagers. Kennis en vaardigheden worden getoetst aan de hand van theorie-examens. Competentie wordt getoetst aan de hand van een officieel assessment. Ter voorbereiding op het examen kunnen projectmanagers deel nemen aan een IPMA D training, IPMA C training of IPMA B training.  

Opbouw IPMA-assessments

Het examen zelf is een twee uur durend interview door twee IPMA-assessoren. Zij gebruiken de volgende informatiebronnen om de competentie van de kandidaten te beoordelen:

  • Zelf assessment.
  • 360-graden evaluatie onder referenten.
  • Project CV dat moet aantonen dat de kandidaat voldoende ervaring heeft in projecten van het beoogde complexiteitsniveau (C, B of A). 
  • Een projectrapport waarin de kandidaat beschrijft op welke manier de 28 competenties van de Individuele Competentie Baseline (ICB4) in de praktijk zijn gebracht.

Als geaccrediteerde IPMA-Keurmerkopleider begeleiden we mensen in de voorbereiding op het IPMA-assessment op niveaus C, B en A.

Individuele Competentie Baseline (ICB4)

Het IPMA Curriculum geniet breed draagvlak en aanzien binnen organisaties bij zowel HR, lijnmanagers en de PPM community. Dit is mede te danken aan de focus op individuele competentie en een holistische benadering waarbij contextuele competenties, technische competenties en gedragscompetenties integraal worden benaderd. Als u naar de onderstaande afbeelding dan kunt u zien dat PRINCE2 als methodiek met name gericht is op de technische competenties. En dan met name de procesmatige en organisatorische kant. 

IPMA is de ideale vervolgtraining na een PRINCE2-training

In PRINCE2-trainingen leer je hoe je de meest gebruikte methodiek in de praktijk kunt brengen in je eigen project of om de aanpak van de organisatie vorm te geven. IPMA-trainingen, IPMA-ontwikkeltrajecten en IPMA-assessments zijn ideale middelen om te zorgen dat de kennis van de methodieken ook succesvol in de praktijk wordt gebracht: situationeel, op maat voor de eigen organisatie en het eigen project.

IPMA Incompany op maat en maandelijkse open trainingen

Met onze unieke incompany aanpak kunnen IPMA-trainingen en -trajecten volledig op maat maken voor uw unieke situatie en doelen. Daarbij kunt u kiezen voor een incompany training basis, incompany training plus, en trainen om te transformeren. Ook kunnen uw organisatie begeleiden bij het inbedden van het IPMA-gedachtengoed in uw aanpak van projecten, programma's en portfolio's.

Is uw interesse gewekt?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van IPMA-opleidingen voor uw organisatie? Bel ons op 030 22 11 987. Dan kunt u direct met een van onze IPMA-trainers spreken. Of vul het contactformulier in. Dan nemen we op korte termijn contact met u op om uw IPMA-vraag te bespreken.

Wij werken o.a. voor

We denken met u mee!

Wilt u telefonisch van gedachten wisselen met één van onze IPMA-specialisten? Wij denken graag met u mee! Bel ons of mail ons uw gegevens en vraag.