Incompany Bouwreis Kaapstad 1 week

Wilt u uw teams, medewerkers en managers een onvergetelijke ervaring bieden en zo binden aan uw organisatie? Wilt u op een onderscheidende manier werken aan competentieontwikkeling op het gebied van project- en verandermanagement? Wilt u medewerkers belonen en tegelijkertijd uw MVO-beleid een extra invulling geven?

Organiseer dan met ons een bouwreis van een week naar Kaapstad waar we samen met lokale partners in een week tijd een peuter- en kleuterschool bouwen. Ervaring met bouwen is niet nodig. Iedereen kan participeren. Wij hebben in de loop der tijd een uniek en effectief programma ontwikkeld.

Competentieontwikkeling en teambuilding in de Praktijk
U bindt uw teams en medewerkers aan uw organisatie
40 toporanisaties gingen u voor

Inspiratie als bron van ontwikkeling

Om prestaties te leveren is energie nodig. Om deze energie op te wekken is inspiratie nodig. Wij hebben een uniek programma ontwikkeld om uw mensen, managers en teams te inspireren, te ontwikkelen en voor lange tijd aan uw organisatie te binden. 

Samen met deelnemers van organisaties zoals Philips, Accenture, Heineken, NS, Urenco, SVO en 40 andere organisaties, brachten we het geld bij elkaar om in een week tijd samen met lokale partners peuter- en kleuterscholen te bouwen in de townships van Kaapstad.

Waarom?

Wij hebben al lange tijd banden met NGO's in Kaapstad en kennen de lokale sociale problematiek uit de eerste hand. Tijdens het bouwen van huizen en scholen hebben wij ervaren hoe bijzonder het is om persoonlijk een blijvende impact te hebben op het leven van mensen die het slechter hebben dan wij.

Tegelijkertijd hebben deze initiatieven altijd het karakter van een project en een onderneming. Het vraagt leiderschap, kennis, vaardigheden en competenties om dit soort projecten te financieren, stakeholders mee te krijgen en het resultaat op te leveren zoals afgesproken met de stakeholders.

Met andere woorden: deze projecten leveren een unieke kans om competenties op het gebied van project- en verandermanagement te ontwikkelen.

Fasering en Planning

Om deze projecten te realiseren worden ze in de volgende fasen onderverdeeld:

  1. Opstart: projectvoorstel.
  2. Initiatie: projectplan.
  3. Werving deelnemers en fondsen (3 tot 5 maanden).
  4. Bouw van de school (1 week).
  5. Projectevaluatie in Nederland (4 weken).

Hoe?

Tijdens de opstart wordt er een beoogd project gekozen samen met Starting Change (de NGO). Wat we concreet gaan opleveren hangt mede af van de fondsen die we werven. Tot op heden bedroeg de gemiddelde bijdrage 1.500 euro per persoon. 

De technische aspecten van de bouw worden door de NGO in Kaapstad georganiseerd tezamen met hun partners zoals architecten en aannemers.

Tijdens de voorbereidingsfase wordt een beslisdatum ingepland om het projectresultaat vast te stellen. Dan heeft de NGO voldoende tijd om alle voorbereidingen voor de bouw goed te regelen.

Tijdens de bouwweek wordt er schouder aan schouder gewerkt met de lokale partijen. Ook wordt het project gemanaged. Er wordt een projectaanpak gekozen die aansluit bij het doel van de reis en de participerende organisatie. 

Fondsenwerving

Tot op heden wisten we gemiddeld per deelnemer 1.500 euro te werven voor de bouw van de school. Tijdens de laatste reis was dit in totaal 65.000 euro.

Fondsen X3

Met de NGO in Kaapstad spreken we af dat zij onze inzet verdriedubbelen met lokale ondernemingen en de City of Cape Town. Voor hen is het een stuk makkelijker om fondsen te werven wanneer ze al 33% bij elkaar hebben.

Leerprogramma

Global Project Performance ontwikkelt een leerprogramma volledig op maat voor uw doel en organisatie. Dit wordt over het algemeen bekostigd vanuit bestaande training budgetten. Op deze manier komen er geen extra kosten bij kijken.

Bekostiging reis en verblijf

Deelnemers bekostigen de reis en verblijf zelf. We hebben ook deelnemers gehad die vijf jaar bij hun organisatie werkten en die 5.000 euro naar eigen inzicht mochten besteden aan een leerdoel. Er zijn ook organisaties die de kosten 50 / 50 delen met de medewerkers in het kader van MVO-beleid.

Onderkomen is ongeveer 75 euro per nacht. Voor 10 nachten is dat 750 euro. Vliegticket inclusief transfer is maximaal 1.000 euro per persoon.

Vrije tijd programma en vakantie

Het vrijetijdsprogramma, een avond uit en een aansluitende vakantie in Zuid Afrika wordt door de deelnemers zelf bekostigd. Het vrije tijd programma kost ongeveer 25 euro per dag.

Is uw interesse gewekt?

Hebt u altijd al een mooi ontwikkelingsproject voor uw organisatie willen oppakken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Fondsenwerving

Iedere deelnemer zet zijn eigen talent in om fondsen te werven. Wij verzorgen een training fondsenwerving. 

Lesprogramma: training on the job

Deelnemers gaan samen met project plannen. We kiezen aanpakken voor zowel hard skills als soft skills die aansluiten bij de doelen van de klant en deelnemers.

Vrije tijd programma

Het vrije tijd programma bestaat onder andere uit bezoek aan Kaap de Goede Hoop, Robben Eiland, Tafelberg, en de pinguins op boulders beach.

PRINCE2 instructie film 5 minuten

Deze film gebruiken we veel in onze PRINCE2-trainingen. Deelnemers ervaren dat het ook praktisch kan.

Transformatie en Benefits Management

Het gaat om het verbeteren van het onderwijs. Maak kennis met de programma's voor de leraren.

Bouwreis 2012

Met 15 deelnemers hebben we de school een opknapbeurt gegeven.

Bouwreis 2013

Tijdens deze bouwreis hebben we meerdere gebouwen neer gezet.

Is uw interesse gewekt?

Hebt u altijd al een mooi ontwikkelingsproject voor uw organisatie willen oppakken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bespreek uw ideeën met ons

Is uw interesse gewekt en wilt u graag vrijblijvend van gedachten wisselen? U zult ervaren dat we altijd creatieve en goed werkende oplossingen weten te ontwikkelen die naadloos op uw doelen aansluiten. U kunt ook direct bellen met onze directeur Peter Postema op 06 30 000 675.

 

Is uw interesse gewekt?

Hebt u altijd al een mooi ontwikkelingsproject voor uw organisatie willen oppakken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Is uw interesse gewekt?

Hebt u altijd al een mooi ontwikkelingsproject voor uw organisatie willen oppakken?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.